Şimdi Ara

İnternetten video izlerken ekranda dalgalanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
7.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sorun sadece internetten tam ekran video, film izlerken oluşuyor. Ekranın üst kısmında, yaklaşık 1 parmak kalınlığında enine bir dalgalanma oluyor. CD'den film izlerken, oyun oynarken, oyunların sinematiklerini izlerken, masaüstünde ya da internette gezinirken, fotoğraf bakarken vs hiçbir sıkıntı yok. Başka monitör denedim onda da dalgalanma oldu. Sorunun kaynağı nedir ?

    Yardımlarınız için teşekkürler.


    Sistem özellikleri:

    Windows 7 64bit
    ASUS GTX660
    FX 6300
    Corsair 200r 550watt
    8GB Ram



  • Flash video izlerken ekranda sağ tıklayıp ayarlardan donanım hızlandırmasını kapatıp deneyebilirmisiniz?

    Kolay Gelsin..
  • Denedim ama sonuç alamadım malesef :S

    @XemreG
  • flash versiyonunda arza olabilir ekrankartınızda olabilir veya driverınızda sorun olabilir.

    Flash versiyonu denemek için chrome indirin chrome flashı içinde entegre olarak barındırır bu nedenden dolayı pc ye flash yüklemek gerekmez. Eğer flash sürümünde sorun varsa chrome düzgün gösterecektir.

    Driver da sorun var ise windowsun generic driverını deneyebilirsiniz aygıt yöneticisinden ekran kartı driverının ustune gelin kaldır diyin sonra donanım değişikliklerini tara dediğinizde generik driver kurucak windows otomatik olarak sorun var mı bakın eğer sorun devam ediyorsa..

    Ekran kartınızda problem olabilir. Bu neden flash da oluyor derseniz ekran kartınız kaç gb bilmiyorum ama bellek modullerinden biri yada bir kaçı yanmış olabilir o bellek modulune adresleme yapmadığı surece bir problem çıkarmıyor ama arzalı bellek modulune kayıt yapmaya çalıştığında sorun çıkarıyor olabilir..

    Aklıma gelenler bunlar..

    Kolay Gelsin..




  • Elemriel kullanıcısına yanıt
    kullandığın elektrik hattında toprak var mı ?
  • Toprak konusu hakkında bilgim yok malesef; ancak iki gün önce genel bir bakım yapıldı elektrik hatlarında komple bir elektrik kesintisi yaşandı 2 kere.

    @fm3541


    Olay baş gösterdiğinde mevcut driverları kaldırarak güncel driver kurulumu yapmıştım. Browser olarak da zaten chrome kullanmaktayım. Sorunun sadece internette tam ekran video izlerken gerçekleşmesi ekran kartından ziyade yazılımsal bir problemmiş gibi geldi; zira yaptığım araştırmalar sonucu codeclerde sıkıntı olabilir denmişti bunun üzerine codec kurulumu yaptım ama bu sefer de oyunlarda da dalgalanma oluştu ben de kurduğum programları sildim oyunlar normale döndü; ancak nette sorun devam etmekte. Ekran kartım 2GB.

    @XemreG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elemriel -- 11 Eylül 2013; 3:31:10 >
  • ekran kartının en son stabil sürücüsünü kurun.windows gûncellemelerini de ihmal etmeyin.flash shockwave air bunları son stabil sürümleri yüklü olmalı.eger online divx film istiyorsanız divx codec player kurun.birde performans seçeneklerinde bilgısayar ekonomi mod yerine yüksek mod seçin grafik ayar varsa yükseltin.onboard ekran kartınında en son sürümûnü kurun.oyunlar için directx en son ve daha önceki sürümleri yükleyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.