Şimdi Ara

İnverter klima yardım ltf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler bu inverter klimalarda anlamadığım bişey var. 10,000 btu yazıyor ama yanında şöyle bir ifade var "Nom10000(Min3070~Max12620) " .yani normal 12000 btu luk klima ile 10000 btu luk inverter klima aynı gibi bişeymi oluyor?



  • Selamlar..Ben bu konularda araştırma çok yapıp 5 senedir 2 adet sharp inverter klima sahibi olarak(ayrıca mekanik ve elektronik eğitimi almış biriyim) sizin anlayacağınız şekilde izah edeyim....

    İnverter klimalar : dış motor ve iç üfleme pervanesi hızını klimanın ayarlandığı oda sıcaklığı veya(yazın soğukluğuna) göre ayarlayıp daimi çalışan dur-kalk yapmayan klima sistemidir.

    Buzdolapları da klasik klima sistemine örnektir ..ayarladığın soğukluğa gelince termostat atar motor stop eder ve sıcaklık artınca motor tam güç terar çalışır.dur kalklardaki kalkış akımı çok yüksek ve enerji kaybı da yüksektir...

    Bir uzun yol yapan aracı düşünün araçta 1 vites var ve kontağa bağlı yani her ışıkta veya yavaşlayınca araç stop ediyor ve çalışınca son sürat çalışıyor.Bu aracın harcadığı yakıtı düşünün..

    Bir de şu anda kullandığımız araçlardaki gibi 5 vites ihtiyaç duyunca vites(devir yüseltiyor) ve yakıt azalıyor...
    bu da performansı etkiliyor ..1 vites ile bir aracı 120 km hızla sürünce harcayacağı yakıtı düşünün..Mekanık yıpranmayı hesaplayın...

    inverter klimaların hepsinde aynı şekilde etiket görürsünüz ... Sanırm aydınlatabilmişimdir konuyu....




  • sadece dur kalk yapmadığı içinmi inverter klimalar daha az enerji harcıyor. mesela 5 saat hiç durmadan ikiside çalışsa?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: belmondoneo

    sadece dur kalk yapmadığı içinmi inverter klimalar daha az enerji harcıyor. mesela 5 saat hiç durmadan ikiside çalışsa?


    inverter klima az enerji harcar bu yüzden biraz pahalıdır ama çok iyidir..ortamın ısıssına göre ünite güc verir veya düşürür örnek dış ısı 15" c iç ısı 20 c iç ısıyı 24 dereceye aldığınızda bu güce göre çalışmakta bu dereceye geldiğinde ise ünite susmadan çok düşük enerjide çalışmakta diğerleri ise herzaman tam yükte çalışır...+ dur kalk yapmakta en büyük enerji kaybuı ise bu ünitenin kalkışında çektiği enerjidir.. hiç düşünme al derim..diğer özellikleride cabası

    örnek alarkonun 8.6 saate 1 kv 6 kruş yazamkta yan, 8 saate 60 küsür kuruş elektrik parası ödersiniz not modellere göre değişir..

    http://www.alarko-carrier.com.tr/default.asp bak istersen




  • kataloglarda inverter klimanın (tabi modele göre değişir) 0,70w enerji harcadığı yazıyor(10,000btu), bu ortalama mıdır yoksa max harcadığı enerjimidir?

    birde şu sorumun cevabını alamadım arkadaşlar; 12,000 btu luk normal klima ile 10,000 btu luk inverter aynı performansımı verir? çünki 10,000 btu luk inverter da şöyle bir bilgi var (Nom10000(Min3070~Max12620)) ....

    birde bu 12,000 btu luk normal klima ile 10,000 btu luk inverter klima maksimum düzeyde çalıştığı zaman aynı enerjiyimi harcar? benim odam 24m2 ve belki bazen bütün ev biraz serinlesin diye odanın kapısını açıcam ve bü yüzden kompresör hiç durmadan çalışacak. böyle bir durumda inverter klimanın enerji tasarrufundan bahsedebilirmiyiz?
  • arkadaşım alarko carrier inverter serisi klima al derim. fazla araştırma yapmana gerek yok.
  • yanlış bilinen yada ifade edilen hep aynı şey oluyor.Klima kalkarken enerji çok çeker ama sadece 3-5 saniye.Bu çok harcar anlamına gelmiyor.İnverterdeki olay 5 viteste geldikten sonra gaza az dokunarak sabit bir hızla yol almak ve aynı yolu daha az benzinle gitmektir.Klasik klima ise 5 vitese çıkıp,sonra aracı durdurup tekrar 5 vitese çıkmak gibidir.100 km yolda inverter önce gazlayıp,sonra yükü azalınca az gazla rahat iş yapar,yani 100 km de diyelim 6 litre harcar,ama klasik klima bir 5 vites,bir yavaşla,100 km de 15-20 kere bu hareketi yaparsa aracın yükünü tam atmışken yavaşlayıp,tekrar yüklenme esnasında yani 1 den 5 gelene kadar aralıkta yaktığı yakıt çok daha yüksek olacak ve 100 km de 10 lt. yakacaktır.

    Bu işin 3-5 km de denendiğini düşünürsek(yani klimayı 1-2 saat kullanırsak)tasarufu anlayamayız.onun için diyoruz ki inv. 8 saat kesintisiz(yani 100 km yolda)kendini belli eder.

    Bilmem anlatabildim mi acaba.yapılan en büyük yanlış klasik klimanın demeraj akımında çektiği enerjinin bu farkı yarattığı.İşte hal böyle olunca gelen soruda böyle oluyor,klasik klima hiç stop etmese azmı yakar.
    Hayır durup kalmak çok kısa süreli iş,burada önemli olan yükü attıktan sonra istikrarlı gitmektir.yani gaza çok basmadan aynı yolu almaktır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: belmondoneo

    sadece dur kalk yapmadığı içinmi inverter klimalar daha az enerji harcıyor. mesela 5 saat hiç durmadan ikiside çalışsa?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.