Şimdi Ara

iOS 17.4 ile App Store'a önemli değişiklikler gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Apple, uygulama mağazasında önemli değişikler yapacağını açıkladı. Şirket bugün yaptığı açıklamayla, geliştiricilerin oyun streaming servisleri, mini uygulamalar ve sohbet robotlarıyla konuşma dahil olmak üzere yeni uygulama içi deneyimlerden faydalanmasına olanak tanıyacağını söyledi. Bu açıklamayla geliştiriciler kataloglarında sunulan tüm oyun veya içerikleri içeren tek bir uygulama sunabilecek.



    Bu gelişme, daha önce yalnızca iOS'ta web tarayıcısıyla erişilebilen Xbox Cloud Streaming ve GeForce Now gibi hizmetlerin tam özellikli uygulamalar olarak sunabileceği anlamına geliyor. Ya da mini oyunlar ve eklentiler gibi şeyleri içeren yeni uygulama içi deneyimler oluşturulabilecek.



    Üçüncü taraf mağazalar geliyor



    Apple'ın yaptığı bu değişikliğin Avrupa Birliği'nin baskısıyla geldiğini söylemek yanlış olmaz. Martta yürürlüğe girecek AB'nin Dijital Pazarlar Yasası uyarınca şirket aynı zamanda işletim sistemini üçüncü taraf uygulama mağazalarına da açacak. Böylece, App Store iPhone uygulamalarının tek distribütörü olma özelliğini kaybedecek.



    Ayrıca Bkz.iOS 17.3 çıktı! iOS 17.3 ile gelen yenilikler neler?



    Alternatif tarayıcı motorlarına izin verilecek



    Bir diğer değişiklikle Apple, alternatif tarayıcı motorlarına izin verecek. Şuanda iOS'te sadece Safari'nin Webkit motorunun kullanımına izin veriliyor. Bu değişiklik ile beraber, Google Chrome, Microsoft Edge, Brave, Arc, Opera ve diğer birçok tarayıca kullanılan Chromium motorunu geliştiriciler kullanabilecek. Ancak bu değişikliklerden bazıları sadece Avrupa Birliği ülkelerinde geçerli olabilir. Değişiklikler Mart ayında yayınlanacak iOS 17.4 ile gelecek.



     




    Kaynak:https://www.engadget.com/apple-lets-apps-feature-streaming-games-chatbots-and-other-built-in-experiences-180016453.html?src=rss
    Kaynak:https://developer.apple.com/news/







  • Gelsin apk uygulamalarr

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Üçüncü taraf mağazalarına açar, bunda sıkıntı yok. Ancak o mağazalardan ücret alır. Öyle her önüne gelen mağazadan uygulama vs yüklenmesine izin vermez. Siz Apple’ı daha tanımamışsınız, adamlar bu yaptıkları değişiklikten para kazanacak bir yol bulmuştur emin olun.

  • -eax- kullanıcısına yanıt
    Apk yuklemek gibi bir durum yok bu sistemde.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Mozilla kullanabilirim sanırım böylece. Tarayıcıya eklenti desteği de gelebilir umarım. iPad için özellikle önemli bir gelişme olacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ayrica CarPlay2 geliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -eax- kullanıcısına yanıt
    APK yok IPA var. :D

  • Apple kendi mağazasının güvenirliği tartışılırkene üçüncü taraf bir mağza nedenli güvenli olur kim bu güvenliği denetleyecek.Avrupa birliğimi bu güvenliği sağlayacak merak ettim doğrusu.

  • An itibariyle Apple kapalı ekosistem özelliğini artık yitirmiştir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iOS'uda öldürdüler gerçi ios kendi ayağına sıkalı çok olmuştu zorunlu os güncellemeleri imzaların kapalı olması vs.

  • Android gibi uygulama yükleneceğini düşünenler hevesinizi kırmak istemem ama harici uygulama yüklenebilecek denmiyor, harici mağazalara izin verilecek deniyor. Yani amazon store, microsoft store ya da oyun mağazaları gibi mağazalar kendi mağazalarını sunabilecek ancak bu açıklamalardan haricen uygulama da yüklenebilecek gibi birşey anlaşılmıyor.
    Ha IOS dünyası için bu bile bir mihenk taşı, mobil dünyada rekabet şimdi başlıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aniceman -- 26 Ocak 2024; 13:13:48 >
  • Apple soununda iyi bir şey yapdı. Yorum trollerle doldu. Birisi iOS-u öldürdüler diye yorum yapmış. )) WebKit motoru yüzünden Azerbaycan devlet sitesinde beyanname yazamıyordum, desteklemiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ixtiyar -- 26 Ocak 2024; 13:44:22 >
  • ixtiyar İ kullanıcısına yanıt

    Aynen 11 yorum ve trollerle dolu diye iftira atmaya devam et iOS'u öldürdüler imzaları kapattılar inanmıyosan kendin dene bi önceki sürüme geçmeye çalış bakalım geçiriyor mu eskiden JB diye olay vardı shsh kaydı alıp imzalar kapansa bile geri döndürebiliyordun iOS'ta eski hız yok stabillik yok android yolunda devam etmeye devam ediyor istersen etmiyor de kendini kandır iPad kullanıyorum iPhone 2G'den beri iphone kullandım son cihazım 14 pm oldu iyicene androide benzedi diye sattım.

  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    abartının b.kunu çıkarmışsın ufak tefek basit buglar iPhone’u androide çeviremez :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayloft H kullanıcısına yanıt

    Öyle diyosan öyle olsun yazılım konusunda bana göre androide döndü iyicene ağırlaştırılması grafiğin köklenmesi vs. eski iOS'u kullananlar bilir 5.1 sürümü iOS 7 iOS 15 bunlar hep seri çalışırdı git gide yavaşladı iyicene animasyona abandılar.

  • 4S14N_HUNT3R kullanıcısına yanıt

    katılmıyorum eski iphone'lar daha hantaldı şimdi hem işlemcileri hem artan ram kapasiteleri ile çok daha seriler ve en ağır oyunları bile kısa sürede açabiliyorlar

  • hayloft H kullanıcısına yanıt

    O zaman netten izle videolarını benim elimde hala 4s var nerdeyse 14 pro max'ten daha hızlı çalışıyor 5.1.1 sürümü mevcut kaymak gibi akıyor cihaz aynı şekilde iPod touch var 2.nesil oda öyle sana hantal gelebilir dostum ama gerçekler bunlar böylede olması gerekiyor sırf rakibini yakalamak için gereksiz 1001 tane özellik ekleniyor işletim sistemine gereksiz ağırlaştırıyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.