Şimdi Ara

iOS 5 / Bilinmeyen Yenilikler..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
5.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Apple zil sesleri için özel bir store açtı.. Ses>Zil Sesi ya da SMS tonu sekmesinde gözükmesi lazım. Ama sanıyorum bu özellik ülkemiz için geçerli değil.

    -Hava durumu aplikasyonu güncellendi. Artık konum servisleri açık olduğu sürece yerel hava durumunu görebilir, herhangi bir güne tıklayarak saatlik hava tahminlerini görebilirsiniz.

    -Artık kamera aplikasyonunu açtıktan sonra ekranı sağa kaydırırsanız albümünüze ulaşabildiğinizi göreceksiniz. Aynı şekilde sola geri giderek kamera ekranına dönebilirsiniz.

    -Arama geçmişinde sadece belirli bir aramaya silebilirsiniz. Aramanın üstüne gelip sola kaydırmanız yeterli. Sil butonunu göreceksiniz.

    -Kişisel titreşim hazırlayabilir, belirli bir kişiye atayabilirsiniz. Bunun için Ayarlar>Genel>Erişilebilirlik>Özel Titreşimleri açmalısınız. Daha sonra Ses>Titreşim>Yeni titreşim yarat'a gelerek istediğiniz titreşimi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca bu bölüme girdiğinizde farklı versiyonlarda apple'ın sunduğu titreşim çeşitlerinide göreceksiniz.

    -Diğer özelliğimiz Özel Dolaşma. Eğer arama geçmişinde aradıklarınız görünmesin istiyorsanız, ayarlardan safari sekmesine gelin ve özel dolaşma özelliğini aktif hale getirin. Safari siyah bir renge bürünecek ve aradıklarınız geçmişe kaydedilmeyecek.

    -Bir özelliğimizde takvimde. Takvim uygulamasına girip telefonunuzu çevirdiğinizde yepyeni ve detaylı bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

    -Artık google maps navigasyon uygulamasında, bir yerden başka bir yere gitmek için çizilen rotalarda alternatif yollar da görebiliyoruz. İstediğimiz rotayı seçerek yolumuza devam ediyoruz.

    -Şarkılar müzik uygulaması içinde de silebiliyoruz. Bir iTunes bağımlılığından daha kurtulduk.

    -iPhone'a verdiğiniz ismi iTunes'a ihtiyaç duymadan telefon üzerinde değiştirebiliyoruz. Ayarlar>Genel>Hakkında ve karşınızda "Ad" sekmesi.

    -Kullanım kısmında artık kullanılabilir saklama alanı, hangi uygulama ne kadar yer kaplıyor gibi bilgileri görebiliyoruz.

    -Bildirimler sekmesinde uygulamaları "Elle" sırala derseniz bildirim merkezinde sizin dizdiğiniz şekilde sıralanacaktır. "Zaman Göre"yi seçerseniz, en son gelen bildirim en yukarda gözükecektir.

    -Ayarlar>Genel>Klavye yolunu izlerseniz artık "Kestirmeler" diye bir bölüme sahip olduğumuzu, istediğimiz kelime ve cümlelere kısaltmalar atayarak mesajlarda uzun uzun yazmamıza gerek kalmadığını göreceksiniz.

    -Mesajlarda,klavyenin üstünden aşağı doğru kaydırınca klavye de iniyor. Böylece gelen mesajı tekrar okumak istediğimizde daha rahat görebiliyoruz. (Shat)

    -Artık kamera uygulamasi açık iken zoom yapmak için zoom yapar gibi iki parmagimizla ekranı açarak zoom yapiyoruz. Önceden ekranda gozuken cubugu saga sola kaydirarak zoom yapiyorduk. (ozzy2007)

    -LED ile uyarı verebiliyor iPhone'umuz, gelen aramayla beraber led yanıp sönüyor çağrı cevaplanıncaya kadar.(1megabayt&stronger06)

    -Kilit ekranındayken home tuşuna 2 kere hızlıca basarsanız kamera butonu açılıyor ve kilit açmadan kameraya geçebiliyoruz. (BuRaQ1907)

    -Eskiden rehberden bir kisi bilgisi paylaştığımızda mms ve eposta olarak gonderebiliyorduk. Şimdi SMS ve eposta olarak değişmiş. (er-soy)




    Anlattıklarım aşağıdaki gibi videolardan alınmıştır. Ben sadece türkçeye çevirdim, derledim. Eklemek istediğiniz bilinmeyen özellikler varsa bu başlık altında paylaşıp bir araya toplayalım arkadaşlar.




    Edit: Sizden gelen yeni özellikler eklendi. / imla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkLea -- 17 Ekim 2011; 23:33:36 >







  • Mesajlarda,klavyenin üstünden aşağı doğru kaydırınca klavye de iniyor. Önceden olmuyordu diye hatırlıyorum, klavyeyi saklamak için mesajdan çıkıp tekrar girmek gerekiyordu. Whatsapp'deki gibi falan basit bir dokunuşla kaybolsa keşke..
  • titreşim belirleme çok yaratıcı olmuş aslında bir nevi Steve Jobs'unda dediği gibi biz kullanıcılara ürünü sunana kadar ne istediklerini bilmiyorlardı
  • güzel özellikler gelmiş. yaratıcı
  • gayet güzel özellikler..

    .
    .
    .
    .
    JB for more and more
  • BUnlar zaten biliniyordu ki... Özelliklerinde de yazıyor hepsi tek tek.. Yine de teşekkürler
  • Artık kamera uygulamasi açıkken zoom yapmak icin safari'de zoom yapar gibi iki parmagimizla zoom yapiyoruz. Önceden sanirim ekranda gozuken cubugu saga sola kaydirarak zoom yapiyorduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KontG

    BUnlar zaten biliniyordu ki... Özelliklerinde de yazıyor hepsi tek tek.. Yine de teşekkürler

    Ben bilmiyordum şahsen. Okumaya üşenmiştim 200 tane ozelligi bastan asagi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KontG

    BUnlar zaten biliniyordu ki... Özelliklerinde de yazıyor hepsi tek tek.. Yine de teşekkürler

    Ben bazılarını bilmiyordum teşekkür ederim.
  • LEDle uyarı verebiliyor, gelen SMS, e-posta vb. gibi durumlarda yanılmıyorsam.
  • Siliyi babama soyledım o da ınsanlar yalnızlıktan napcanı sasırıyor dedı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1megabayt

    LEDle uyarı verebiliyor, gelen SMS, e-posta vb. gibi durumlarda yanılmıyorsam.

    Çağrı geldiğinde LED yanıp sönüyor. Çağrı cevaplanınca LED sönüyor.
  • Bi kaç şey daha öğrendim gerçekten güzel yenilikler var.
  • Mesajlarda da arama gecmisinde oldugu gibi silmek istediginiz msjin ustune gelip sola kaydirinca sil yazisi cikiyor, ben duzenleden siliyodum bunu yeni kesfettim eski surumde de var miydi bu bilmiyosam ayip etmisim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Namütenahi

    Mesajlarda da arama gecmisinde oldugu gibi silmek istediginiz msjin ustune gelip sola kaydirinca sil yazisi cikiyor, ben duzenleden siliyodum bunu yeni kesfettim eski surumde de var miydi bu bilmiyosam ayip etmisim

    Vardı.
  • çabanız için tesekkurler.guzel yenilikler olmus.
  • Kilit ekranındayken home tuşuna 2 kere hızlıca basarsanız kamera butonu açılıyor ve kilit açmadan kameraya geçebiliyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkLea

    -Şarkılar müzik uygulaması içinde de silebiliyoruz. Bir iTunes bağımlılığından daha kurtulduk.


    Resimler için de şu özelliği getirmediler gitti, sözde ios5 te olacaktı, acaba varda ben mi bilmiyorum
  • Bilgiler için teşekkürler, faydalı olmuş.
  • bilgilendirme için teşekkürler,sayenizde haberim olmayan birkaç şeyi öğrendim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.