Şimdi Ara

IOS 5 GM Deneyimlerimiz, düşüncelerimiz, eleştirilerimiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
0
Favori
4.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanırım aramızda 12 ekimi beklemeden direk ios5 gm yi indirip kurup tethered jb yapan benim gibi meraklılar vardır :)

    En azından kurmayı düşünenler için gördüğümüz faydalarını, kolaylıklarını , beğenmediğimiz yerleri, programların çalışmaları vs.. hakkında yorumlarımızı burada paylaşırsak sanırım iyi olur diye düşünüyorum. Ben kendime göre izlenimlerimi aktarmak isterim.

    + icloud çok iyi olmuş. kısaca rehberiniz, takvimleriniz, fotolarınız , vs.. artık icloud ile her zaman her yerde anında başka cihazlardan bile ulaşabiliyorsunuz. telefon isterseniz oraya yedek alıyor ve kurulum yaptığınızda direk oradan yedeği geri yükleyebiliyorsunuz.

    + bildirim kısımları da hoşuma gitti. sistemi biraz androidden alınmış (yukarıdan aşağı kaydırarak açma) ama bildirimleri 3 farklı şekilde istediğimiz programa göre seçebilmemiz gayet güzel.

    + yerel hava durumu da iyi olmuş. mesela istanbuldan ankaraya gittiniz hava durumu için ankarayı eklemenize gerek kalmayacak. direk yerel ile hava durumunu göreceksiniz.

    + en sonunda fotoğraflar için albüm oluşturup düzenleyebilme kısmı gelmiş, bu gerçekten gerekliydi.

    + ipod uçmuş, onun yerine müzik ve videolar diye iki farklı simge gelmiş. en azından daha iyi olmuş bu da.

    + anımsatıcı da çok güzel.

    Facebook uygulamasına sanırım ios5 güncellemesi gerekiyor. açmaya çalışınca çok yavaş yükleme yapıyor, ve belli bi yerden sonra kilitleniyor.

    bunun dışında çalışmasında bi absürt olan bi uygulamaya rastlamadım.

    hız olarak sanırım yeni kurulum vs.. den dolayı kasma falan yok. hani ios4 ten sonra 5 e geçince malum bi yavaşlık falan beklersiniz ya, işte öyle bi durum olmadı.

    şarj olarak da cihazı yaklaşık 2 saat 45 dakkadır kullanmışım. toplamda 6 saattir de beklemede ve şarj durumu halen %65. şimdilik bu rakam iyi gibi gözüküyor.







  • Assistive Touch hakkında yorum yapar mısınız? Home tuşunun bozulması kronik hale gelmişken işlevselliği benim ve tahmin ediyorum birçok ip3gs ve ip4 kullancısının önemsediği bir yenilik. (ipad kullanıcıları için de)
  • Eğer türkçeyi de getirirlerse bu assistive touch uygulamasına cok daha mükemmel bi telefon olacak. Herkesin İphone almak için bir sebebi olmuş olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haisak

    Eğer türkçeyi de getirirlerse bu assistive touch uygulamasına cok daha mükemmel bi telefon olacak. Herkesin İphone almak için bir sebebi olmuş olacak.

    Nedir bu özellik?
    Siri'yi duydum ama bunu duymamıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wwtr

    Assistive Touch hakkında yorum yapar mısınız? Home tuşunun bozulması kronik hale gelmişken işlevselliği benim ve tahmin ediyorum birçok ip3gs ve ip4 kullancısının önemsediği bir yenilik. (ipad kullanıcıları için de)

    Gerçekten çok güzel düşünmüşler, benim hoşuma gitti şahsen. 4.3.3 jb'li kullanırken bugün güncelleme yaptım, açıkcası çok beğendim, sistem olarak 4.x sürümlerine göre daha hızlı, daha stabil, bildirim ekranına hayran kaldım. Tek problem assistive touch özelliği sürekli ekranın bir köşesinde durmak zorunda, yerini siz belirleyebiliyorsunuz. JB'li cihaz kullandıysanız activator ile neler yapıldığını bilirsiniz, sürekli ekran durması birazcık can sıkıyor. Kullanışlı mı, kesinlikle evet.

    Merak edenlere:http://www.youtube.com/watch?v=31i2p0gjHTw



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi triposi -- 7 Ekim 2011; 0:34:32 >




  • Bildirim kısmının iOS'a ek yük getirmemesi ve uygulamanın hızı tatmin edici. Ancak kocaman açılan bu kayan sayfanın sadece mail/facebook/twitter, hava durumu, e-posta ve hiç kullanmadığım borsa bilgilerini gösteriminde işe yarar olması bence eksik göründü. Buraya sadece bildirim değil bazı özelliklerin aç kapa tuşları konmalıydı. Mesela Wi-Fi aç kapa tuşu. Çünkü iOS'umuzun maalesef bir masaüstü ekranı ve gadget'leri yok.

    Akıcılık kısmında ise söyleyeceklerim; bol oyun ve programla yüklendiğim 4.3.5'in bazen kasılmaları 5.0 ile azalmış görünüyor. Azalanlar ise menü geçişleri, klasör açılmaları ve kapanmaları...

    Çekim kalitesizliği yüzünden kullanamadığım 3G'nin iOS 5 ile katlanabilinir seviye çıktığını düşünüyorum.

    Sanki mesafe sensörünün saçmalamaları da azaldı (ama emin değilim).

    Günya OTA ile güncelleme sonunda milyarlık telefonumuza geldi senelerrrrrrrrrr sonra ama... Güncellemeler denetlenemedi diye hata alıp duruyorum. Hayır, güncelleme yok demek değil bu! Güncellemeler denetlenemedi...! Ne Wi-Fi'den ne de 3G'den...

    Arabamın müzik sistemi ile eşleşmede kalite sorunu çıkaran bluetooth'un hiçbir şeyi değişmemiş (Nokia'nın hiç bir sorunu yok).

    App storu'un yarısı Türkçe yarısı Eng olmuş. Eskiden Update yazardı şimdi güncellemeler yazıyor ama üstte yine update yazıyor.

    Kamerada sonunda gelen ızgara ile yatay çekimleri ayarlamak daha kolay. Önceden varmıydı bilmiyorum ama ekrana istediğiniz yerde basılı tuttuğunuzda o noktaya uygulanan AE/AF kilidi hoşuma gitti. Bu kilit safeyesinde netleme ve pozlama istediğiniz seviyeye sabitlenebiliyor.

    Müzik ismi ile değişen iPod uygulaması yine piyasanın geirisinde... Tamam donanım olarak iyi ses verebilirsin ama o kadar para verdiğim bu aptal aletine hala manuel Eq ayarını yapamam saçmalık ötesi. Yani ilerleme sıfır.

    Şimdilik aklıma gelenler sadece bu kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: er-soy


    quote:

    Orijinalden alıntı: haisak

    Eğer türkçeyi de getirirlerse bu assistive touch uygulamasına cok daha mükemmel bi telefon olacak. Herkesin İphone almak için bir sebebi olmuş olacak.

    Nedir bu özellik?
    Siri'yi duydum ama bunu duymamıştım.

    Siri'den bahsediyorum zaten kardeşim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wwtr

    Assistive Touch hakkında yorum yapar mısınız? Home tuşunun bozulması kronik hale gelmişken işlevselliği benim ve tahmin ediyorum birçok ip3gs ve ip4 kullancısının önemsediği bir yenilik. (ipad kullanıcıları için de)

    Bu özellikle çok haşır neşir olmasam da şunları söyleyebilirim ki;

    assitive touch özelliğini açtığımızda ekranda nerede duracağını sürükleyerek belirleyebililyoruz.

    ekranın ortasında falan durmuyor sadece kenarlara birleşik duruyor.

    her zaman ekranda görünüyor.

    bastığımızda açılan menüde mesela ana ekran tuşuna 2 kere hızlı dokunursak bildiğimiz multi task menüsü çıkıyor.

    bi kere dokununca home tuşunun görevvini yapıyor.

    gestureler için, mesela daha çok ipad için ama iphoneda da multitasking gestureyi etkinleştirdiğimzde 4 parmak gestureyi seçip tek parmakla istediğimizi yapabiliyoruz.

    sesi aç kıs , ekranı kilitle gibi kısayollar kullanışlı. sanırım bu sebeple ses açma kapama, sessize alma, kilitleme ve home tuşunu sürekli kullanmalardan dolayı aşınmaları engellemiş olur.

    oldukça faydalı olmuş bence. alıştıktan sonra çok işe yarayacağını düşünüyorum.

    hatta favoriler kısmına tanımlamalar da yapabiliyoruz.




  • iMessage gzl baya gayet iyi calisiyorr
  • bu arada iphonedelivery kurduğunuzda iletim raporunu bildirim ekranında gösterebiliyorsunuz. o özelliği iyi olmuş fakat backuptan yüklediğimden bütün bilgilerimi önceki gönderdiğim bütün mesajların bildirimleri orada çıktı :D

    daha önce var mıydı bilmiyorum ya da ben farketmedim, fotoğraf çekim modunda foto büyütür küçültür gibi işaret ve baş parmak hareketiyle zoom yapıyor ya da ben yeni keşfettim bunu :D

    jb sonrası garip olan bazı programların ayarlarını iphone ayarlarına girdiğimizde mevcut uygulamaların üstünde ayrı bi bölümde görebiliyorduk fakat şimdi hiç ayarlarda gözükmüyor bunlar. mesela kuaidial ayarlamalarını yapıcam, bi türlü ayarlarda çıkmıyor. sanırım bi kuaidial güncellemesi şart ya da untethered jb den sonra düzeleceğini umuyorum.

    ayrıca wifi sync ve itunes ile senkronizasyon sırasında telefonu kullanamama özelliği gidip senkronizasyonu arkaplanda yapıp telefonu kullanabilmek iyi olmuş.

    4.3.3 ten sonra ne bi yavaşlama ya da kasma oldu telefonda. eski uygulamalarımı yükleyip olabildiğince fazla program açtım kilit ekranına geçip kaydırarak açtığımda menü efekti dıştan içe dolarken bazen takılıyordu. bunda defalarca denememe rağmen takılma falan göremedim.




  • Jailbreaksiz bir notification ekranı pek bir işe yaramamış.
    İnsan oraya bir wifi açma kapama, 3g açma kapama, falan koyar, yahu.
  • Bu assistive touch olayini daha yeni farkettim. Youtubeda videolari var ve burdaki arkadaslarda ortadan kaldirilamadigini soylemis. Ancak apple resmi 4s fotolarinda ekranda assistive touch tusu gozukmuyor. Ben gozukmemesi taraftariyim cunku etrafta serseri mayin gibi orda burda duran bi nokta pek estetik degil. 12 sinde cikan ios5 te bu noktaya mecbur kalicaz yoksa nedir nasil biseydir. Bi yerden kapatilabiliyormu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplar için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcoRED

    Bu assistive touch olayini daha yeni farkettim. Youtubeda videolari var ve burdaki arkadaslarda ortadan kaldirilamadigini soylemis. Ancak apple resmi 4s fotolarinda ekranda assistive touch tusu gozukmuyor. Ben gozukmemesi taraftariyim cunku etrafta serseri mayin gibi orda burda duran bi nokta pek estetik degil. 12 sinde cikan ios5 te bu noktaya mecbur kalicaz yoksa nedir nasil biseydir. Bi yerden kapatilabiliyormu?

    Orjinalinde kapanıyor mu bilemicem ama JB ile yok ederiz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tcoRED

    Bu assistive touch olayini daha yeni farkettim. Youtubeda videolari var ve burdaki arkadaslarda ortadan kaldirilamadigini soylemis. Ancak apple resmi 4s fotolarinda ekranda assistive touch tusu gozukmuyor. Ben gozukmemesi taraftariyim cunku etrafta serseri mayin gibi orda burda duran bi nokta pek estetik degil. 12 sinde cikan ios5 te bu noktaya mecbur kalicaz yoksa nedir nasil biseydir. Bi yerden kapatilabiliyormu?

    Yorumunu gorunce bende merak ettim, biraz daha kurcaladim ve assistive touch ayarlarinda "menuyu hep goster" diye bir buton oldugunu gordum. Ancak buton aktif degil, tahminimce 12'sinde dagitilacak versiyonda kullanabiliriz. Kendi adima konusmak gerekirse ilk 5 dakikadan sonra alistigimi soyleyebilirim, dikkatimi bile cekmiyor desem yeridir.
  • imessages i biraz anlatirmisiniz?
    mesela kisi engelleme varmi? watsapp gibi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb .Benım sorum şu .iphone 4.3.3 jailbeakli cihazımı gevey ile kullanıyorum.burada merak ettiğim konu şu buradaki birkaç arkadaş ios5gm yi yüklemişler.ama ben bu ios 5gm ve itunes 10.5 beta 9 u internetten windows xp ile indirince dmg olarak açılıyor ve hiç bi şekilde pc üzerinde açamadım .iso olarakta açmak istemiyorum.pc nın dvd si bozuk olduğu için.ne diyorsunuz hadi mac pc buldum diyelim ios 5 gm ye upgrade yapsammı acaba geveyle sorun çıkarırmı? ve birde downgrade yapma şansım varma eğer stabil çalışmazsa.shs kayıtlarım 4.1 den 4.3.5 e kadar var cydia da yeşil olarak gözüküyor zaten .ne dersiniz.Yoksa public olanınımı beklesek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi likable_21 -- 7 Ekim 2011; 5:04:07 >
  • Mac bulmana gerek yok bir program vardi hatirlayamadim onunla ipsw yi alabilirsin icinden. Bu arada assistive touch cok iyi olmus, begendim, ama su bildirimlere wifi 3g gibi seyler de koysa harika olurdu
  • SMSler için hala iletim raporu yok
  • power iso ile içinden ipsv uzantısını alabilirsin...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.