Şimdi Ara

iOS dan Android e geçecem ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, ben 2007 den beri iPhone kullanıyorum lakin artık gına geldi. android denemek istiyorum ancak bu forumu gezince kafam az buz karıştı.

    1) iPhone gibi guncellemeler tek yerden çıkmıyor mu ? değişik rom arayan arkadaşlar var. bu dğeişik rom lar ne anlama geliyor ? daha mı gelişmiş oluyor bu rom lar yoksa sadece eklentileri mi var ?
    şayet android tel alırsam rom problemim mi olacak ? yoksa iOS gibi bir rom mu var hep guncellenen ?

    2) her cihaz update yapmıyor galiba. her cihaza en son version yüklenir mi yoke ills son yeni çıkan cihazlar mı faydalanacak ?

    3) JB gibi bir sistem var mı yoksa uygulamaları yğklemek iOS gibi basit mi ?

    4) iOS kullananan birine bu sistem daha mı karmaşık gelir yoksa daha mı basit ?

    bu arada iPhone 4 ümü satıp bir android tel almak istiyorum. guncellemeyi çokça takip eden ve yükleyen biriyim buna karşın önereceğiniz cihaz SII harici ? yani galaxy S (I9000) önerir misiniz yoksa onu alıncaya kadar şunu al daha iyi mi olur ?

    şimdiden çok teşekkürler.







  • Ben de şu anda 3gs kullanan biri olarak bu soruların cevaplarını merak ediyorum. Açıkçası iphone u JB yapmadan kullanıyordum ve farklı rom yüklemekle falan uğraşacağımı sanmıyorum. her ne kadar SGS2'den daha kötü özellikleri olmasına rağmen ben bir de HTC Sensation düşünüyorum. Sonuçta yıllardır akıllı telefon üreten bir firma ve ayrıca Sense çok güzel bir arayüz.
  • Ben size ışık tutabilirim çünkü bende sırf android öğrenmek için iPhone'u yıllardan sonra sattım.

    1. Şimdi romlar tek yerden çıkıyor ama firmalar kendilerine göre romlara eklemeler yapıyor arayüzler yazıyor. Mesela ben Galaxy S 2 aldım. KIES diye bir programı var ve onun üzerinden aynı itunes'da olduğu gibi samsung güncelleme yaptıığı zaman yükleme yapabilirsiniz. Ha neden rom arıyorlar sorusunun cevabıda şu. Androidde sistem daha oynanabilir olduğundan özel ayarlarla ROM'lar gayet güzel hallere sokulabiliyor. Mesela Hızlandırılabiliyor program ekleri yapılabiliyor görsellik tamamen değiştirilebiliyor. Anlayacağın işletim sistemi ile oynanabiliyor. Ve ben aldıktan sonra nerdeyse tüm romları denedim hepsinin kendine has özellikleri var. Şimdi 4.0 çıktı ama samsung'un buna destek vereceği zamanı beklemek gerekli aynı iOS 5 duyurulduktan sonra beklediğimiz gibi birşey.

    2. Yakın zamanda çıkan tüm cihazlar firmaların güncellemeleri ile yeni yazılımı alıyor ama tutki almadı yine developer arkadaşlar OEM rom üzerinde değişiklik yapıp yükleyebileceğin duruma mutlaka getiriyorlar herşeyin çözümü var. Bunu iOS 5'in 3G'lere yüklenememesi gibi görebilirsin. Miadı dolmuş ise çalıştırabileceği işletim sisteminde kalmak daha mantıklı zaten.

    3. Uygulamalar çok basit yükleniyor. Parasız olanlar zaten marketten yüklenebiliyor. Root denilen işlemlede ki çok basit bir işlem kendisi :) Tüm bulduğun paralı uygulamalarıda tek tıkla indirebilirsin hatta ben netten buluyorum kamerasından barkod okuyucu program ile okutuyorum app barkodlarını direk kuruyor. Bu arada marketten uygulamayı bilgisayardan indirdiğin anda bir bakıyosun cihazında kurulmaya başlamış herşey çok basit. Yine netten elde edeceğin apk dosyaları ilede istediğin herşeyi kurabilirsin.

    4. Biraz daha karmaşık gelebilir ama başta sonradan alışırsın hatta çok seveceğin birçok özellik keşfetmeye hazır ol derim.

    Ben S2 aldım diğer cihazları bilmiyorum. Galaxy S iPhone 4 'den sonra yavaş gelebilir sana ama tabiki android ustalarından almak lazım fikirleri. Ben Touchwiz 4 arayüzüne bayıldım samsung'un sevmeyende olur yine arkadaşın dediği gibi HTC modellerinede bakabilirsin. Ben Şu anda Galaxy s 2'den memnunum ekranı hızı herşeyi çok güzel çok hafif ve ince diyeceğim bunlar başka aklına takılan şey olursa sorabilirsin bildiğim kadarı ile cevaplarım seni... Apple fanboy diyorlar bana forumda ama :) ben mantıklı bir insanım her iki cihazın ve işletim sistemininde güzel ve eksi tarafları olduğu bilincindeyim zaten bu yüzdende android deneyimi yaşamak istedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdasoneren -- 28 Ekim 2011; 18:23:11 >




  • İp3gs bir nebze ama ip4‘den gecmek israftan baska bir sey degil. ayni sey tam tersi istikametteki gecisler icin de soylenebilir. Degisiklik, eglence, merak? Hayatta telefon degistirmekten daha eglenceli, merak edilesi seyler olduguna eminim.
  • araştırmadan almayın .pişman olursunuz. araştırın alın ögrendikden sonra zaten aldıgınıza şükrediceksiniz. başta karışık gelicegi için bi sure uzulursunuz. önce androdi tanıyıp alın. memnun kalıcaksınız. i4 ün üstünde bir telefonla başlayın huawei ile degil.

    bkz:samsung galaxy s2

    telefonu root rom haricide kullanablrsnz. bunlar jb ye benzer ama gerek yoktur. uygulamalar kaliteli olmaya başladı son 5 aydır. ios kıvamında.

    guncellemeleri telefon ureticileri yapmaktadır. google sürer güncellemeyi telefon üreticiler geliştirip yüklerler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColDasHeLL -- 28 Ekim 2011; 21:15:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fuhayer

    arkadaşlar, ben 2007 den beri iPhone kullanıyorum lakin artık gına geldi. android denemek istiyorum ancak bu forumu gezince kafam az buz karıştı.

    1) iPhone gibi guncellemeler tek yerden çıkmıyor mu ? değişik rom arayan arkadaşlar var. bu dğeişik rom lar ne anlama geliyor ? daha mı gelişmiş oluyor bu rom lar yoksa sadece eklentileri mi var ?
    şayet android tel alırsam rom problemim mi olacak ? yoksa iOS gibi bir rom mu var hep guncellenen ?

    2) her cihaz update yapmıyor galiba. her cihaza en son version yüklenir mi yoke ills son yeni çıkan cihazlar mı faydalanacak ?

    3) JB gibi bir sistem var mı yoksa uygulamaları yğklemek iOS gibi basit mi ?

    4) iOS kullananan birine bu sistem daha mı karmaşık gelir yoksa daha mı basit ?

    bu arada iPhone 4 ümü satıp bir android tel almak istiyorum. guncellemeyi çokça takip eden ve yükleyen biriyim buna karşın önereceğiniz cihaz SII harici ? yani galaxy S (I9000) önerir misiniz yoksa onu alıncaya kadar şunu al daha iyi mi olur ?

    şimdiden çok teşekkürler.

    arkadaşlar zaten cevapları vermişler... ben de biraz cevaplamaya çalışayım;

    1) güncellemelerin kaynakları tek yerden çıkar; google.. google, 2.3.3 gibi sürümler yayınlar ve bunların ham hallerinin kodlarını firmalara dağıtır.. bir firma isterse bunu dokunmadan cihazına koyar, isterse sadece arayüzünü değiştirir öyle koyar, isterse de google rom unu inceler, bir takım hataları bulur, onları düzeltir, kullanışlılığı arttırıcı bazı eklentiler (ayarlar, menüler vs..) ekler öyle yayınlar.. aynı şeyi kullanıcılar da yapar, android platformunda linux dünyasından gelmiş çok başarılı yazılımcılar bulunmaktadır.. sistem kodları linux ile benzer olduğu için atıyorum; bir menü geçişinin neden bahsi geçen telefonda yavaş olduğunu kodlarından ve telefonun fiziksel özelliklerinden az çok anlayıp o kodları o telefona özel bir şekilde düzenleyebilirler.. çünkü, android yazılımları firmalar sayesinde toplamda 3-5 tane iken çıkan telefon ve kullanılan çipset (ekran kartı+işlemci+bellek bileşimleri) sayısı çok daha fazladır.. o yüzden bazen yazılımı cihaza özel olacak şekilde daha da geliştirmek gerekebilir..

    bazen de acemice ya da deneme amaçlı yapılmış rom lar da orijinallerinden daha kötü olabilirler ..

    aynı şeyler çekirdek (kernel) için de geçerlidir.. appe dünyasında çekirdeğe müdale söz konusu değildir, bu yüzden çekirdeğin barındırdığı fiziksel limitlere (mesela saat hızlarına), çekirdekteki sürücü yazılımlarına (mesela nvidia ekran kartınız var, onun sürücüsünü yükleyip kullanmanıza yarayan, onu tanıyan bir küçük yazılımcık vardır) müdale etmeniz mümkün değildir.. bu yüzden size vaadedilenin üzerinde cihazınızı kişiselleştirebilirsiniz ancak hızlandıramazsınız, hatta cihazınızın en hızlı olduğu an kutudan ilk çıktığı andır.. bundan sonraki her yükleme hızından birşeyler götürecektir.. bir android telefonu ise kutusundan ancak yarı performansıyla çıkar.. gerisi tamamen sizin ve diğer bütün kullanıcıların limitlerine bağlıdır (bu yüzden adı sanı duyulmamış cihazlar için hem firma hem de yazılımcı desteği az olacaktır, tercihlerinizi bilinen markalardan yana kullanmanızı tavsiye ederim)

    2)her cihaza en son versiyon yüklenmez.. ancak zaten iphone 4 ü referans alıp, daha fazlasını deneyimlemek için bir android cihaz alacaksanız piyasadaki iphone 4 e denk veya ondan donanımsal olarak üstün bütün cihazlar son sürümü alacaklar (tabi ki yine bilinen markalardan bahsediyorum)

    3) jb ye gerek yok, görselliği veya kullanım şeklini modifiye etmek ya da market dışı bir şey yüklemek tamamen serbest.. kutudan jb li çıkıyor demek de mümkün.. bununla beraber, jb li bir cihazda yapabileceğinizden de fazlasını yapmak; mesela belleğinizin okuma yazma hızını arttırmak, işlemci hızınızı arttırmak, diski birleştirmek, dosya formatınızı değiştirip cihazı daha az yormak ve pili arttırmak, oyun ve film performansını arttırmak gibi şeyleri de yapmak istiyorsanız bunların hepsini kök dizinde (yani windows taki adıyla C de) bulabilirsiniz.. nasıl ki C:/windows un altında bir sürü şeyi modifiye etmek ve sistemi değiştirmek mümkünse aynı şekilde kök dizine erişim izni aldığınızda da yukarıda saydığım ve daha bir sürü değişimi yapmak mümkün.. bu yüzden "root olmak", "jb yapmakla" karıştırılmamalı.. androidler zaten jb li..

    4) iOS kullanana ilaç gibi gelir.. çok iddialı bu söz ama eğer iOS 5 reklamını izlediyseniz 40 sn boyunca havasını attıkları fotoğraf makinesi widget i android de en başından beri var.. bir de gerçek bir masaüstü deneyimini yine giriş seviyesi olmayan, nispeten iyi bir android cihazla yaşayabilirsiniz.. tıpkı bir ofisteki kendi masanız gibi düşünün.. bir kenarda eşinizin resmi, bir yerde takvim, bir küçük ekranda mailleriniz açık, bir yerde notlarınız, bir yerde ufak hatırlatıcılar vs.. aynı gerçek bir ofis masası deneyimini ister dağınık, ister toplu bir şekilde android de elde edebilirsiniz.. başka bir deyişle ben kuzenimin samsung galaxy s inin masaüstüne aradığımı zor buluyorum, benim için neyin nerede olduğunu bilmediğim bir düzen.. ama onun için, en hızlı ulaşması ve bir bakışta takip etmesi gereken herşeyin tuş kilidi ekranından hemen sonra elin altında olduğu bir çalışma masası.. aynı senaryonun tersi de o benim telefonumu eline aldığında yaşanıyor .. o yüzden iOS tan karmaşık demek yerine iOS tan kapsamlı demek daha doğru..

    tabi ki bunun bazı götürüleri de var.. masaüstünüzü kişiselleştirmenin bedeli çoğu zaman iOS hızına ulaşamayan bir akıcılıkla ödeniyor.. çünkü masaüstü ekranıyla birlikte kayan ya da animasyonlara sahip bir arka plan resminizin de olduğunu varsayarsak animasyonlar ve efektler bazı zamanlarda "yağ gibi akıcı" olmayacaktır.. bu durumdan yola çıkarak apple cılar iOS un "daha stabil" ve "daha akıcı" olduğunu söylüyorlar; ancak stabil doğru kelime değil.. stabil, sürekli aynı tempo ve verimlilikle vaadettiğini yapan sisteme denir.. android de ekranınızı çok doldurmanız ve yüksek çözünürlüklü bir arka plan kullanmanız halinde biraz animasyonlarınız yavaş gibi gözükebilir ancak bu sizin kullanımınızı etkilemez, uygulamalarınıza hata verdirmez.. gayet "stabildir".. zaten çoğunlukla yazılım geliştiriciler tarafından düzenlenen çekirdek ve romlarda bu sorunlar tamamen çözülmekte ve akıcılık olarak iOS un bile ötesine geçilmektedir..

    bir de cihaz önermem gerekirse; LG, HTC, samsung; sony, motorola gibi cihazların çift çekirdeklileirne yönelmenizi tavsiye ederim... çift çekirdek olarak eledikten sonra ekran kartı ve film oynatabilme yeteneklerini de ele alın, ona göre elemenizi yapın derim.. hiç uğraşmak istemiyorsanız ve bütçe sorunu yoksa da dünyanın en güçlü donanımı ve yazılımı (bütün markaları ve yazılımları için içine katarak söylüyorum) galaxy s 2 dedir..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.