Şimdi Ara

Ip adresi otomatik olarak atanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diz üstü bilgisayarımda ip adresi otomatik olarak atanmıyor manuel olarak girdiğimde çalışmıyor. Ethernet kablosunda sorun vardı başlıklarını değiştirdim bu sorunla karşılaştım bi çözümü var mı ?



  • Kardeş modeminde DHCP server kapalı olabilir. Kablodan kaynaklanacağını zannetmiyuorum. Modemine girip DHCp server açık mı kapalı mı kontrol et. Ama modemin ip sini biliyorsan sorun yok. Kendin pc ye aynı uzayda ip ver. Mesela modemin ipsi 192.168.1.1 ise sen bilgisayara 192.168.1.2 ver alt ağ maskesi olarak 255.255.255.0 arsayılan ağ geçidine 192.168.1.1 dns 1 195.175.39.39 dns 2 yede 195.175.39.40 ver. İnternete girersin takıldığın bişey olursa sorarsın yardımcı olmaya çalışırım. Kolay gelsin.
  • İnternete girebildinmi ip alımındaki sorun halen daha devam ediyormu ? Ağbaglantılarım=Yerelağbağlantısı=uzerindeyken sağ klik ozellikler=internet iletişim kuralları TCP/ip=ozellikler=otomatik olarak ip al altında da otomatik olarak dns al.Bir dene bakalım belki yararı olur.
    quote:

    Orjinalden alıntı: aLiKaratas

    Diz üstü bilgisayarımda ip adresi otomatik olarak atanmıyor manuel olarak girdiğimde çalışmıyor. Ethernet kablosunda sorun vardı başlıklarını değiştirdim bu sorunla karşılaştım bi çözümü var mı ?
  • Kabloyu taktım denemek için şimdi görmedi makina bağlantıyı sorun kabloymış heralde... Yeni kablo alıp denicem olmazsa b.unal1987 dediklerini yaparım.Tekos dediğin ayarlarda idi zaten ama atamıyordu.İlgilendiğiniz için sağolun
  • Modemin usb girişi varsa bir de ordan dene kardeşim.Gene olmazsa buraya yaz yardımcı olabilecegimiz kadar oluruz.iyi şanslar.
    quote:

    Orjinalden alıntı: aLiKaratas

    Kabloyu taktım denemek için şimdi görmedi makina bağlantıyı sorun kabloymış heralde... Yeni kablo alıp denicem olmazsa b.unal1987 dediklerini yaparım.Tekos dediğin ayarlarda idi zaten ama atamıyordu.İlgilendiğiniz için sağolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.