Şimdi Ara

İp adresleri hızla tükeniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tahminlere göre 6 yıl içinde internette yer kalmayacak. IPv6 bu krize çözüm getirecek mi?
    İnternet üzerindeki IP adreslerinin hızla tükenişe doğru geçmesi tüm dünyayı ciddi bir krize doğru sürüklüyor. Amerikan İnternet Numaraları Dairesi (ARIN) bir an önce IPv6 protokolüne geçiş yapılması gerektiğini ifade etti.


    Günümüzde kullanılan IPv4 protokolü 4 milyardan fazla (2 üzeri 32) internet adresine olanak sağlıyor. Verilere göre elde kalan boş adreslerin oranı ise %19 seviyesinde. Bugüne kadarki artış da göz önüne alınarak hesaplanan tahmini rakamlara göre 2012 veya 2013 yılında son adres tanımlaması yapılacak ve artık internet tamamen dolu hale gelecek.
    ARIN Mütevelli Heyeti Başkanı John Curran, durumun bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini ifade edip ciddi bir krize gidildiğine dikkat çekerek "IPv4'ün tükenişine hazırlıklı olmalıyız. Dolayısıyla ARIN olarak IPv6'ya geçişin hızlandırılması adına planlamalara da acilen başlamak gerekiyor diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


    IPv6 ne işe yarar?

    1990 yılından bu yana, halen kullanmakta olduğumuz ve 32 bitlik adresleme yapan IPv4'ün artık geliştirilmesi gerektiği üzerine fikirler ortaya atılmaya başlanmıştı. Bu doğrultuda ilk olarak 1992'de birkaç yeni model ortaya konulmuş, 1994'te IPng (IP next generation) adıyla önerilen model geliştirilerek 1996'da IPv6 adı altında son halini almıştı.
    Paket değişimi için bir ağ katmanı olarak tasarlanan IPv6'da en önemli çalışmalar, ağ üzerinde yer alan cihazların adreslenebilmesi için ilgili sayının artırılması üzerine yapılıyor. 128 bitlik adresleme (2 üzeri 128) imkanı tanıyacak olan protokol, mevcut kullandığımız sistemin bazı eksik ve gediklerini yamamak üzere de geliştiriliyor.







  • Tipik bir türk insanı yorumu yapayım ;

    2012'ye kadar kim öle kim kala, belki o yıllarda internetimiz bile olmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Levcho

    Tipik bir türk insanı yorumu yapayım ;

    2012'ye kadar kim öle kim kala, belki o yıllarda internetimiz bile olmaz.





  • bunuda çaresini bulurlar eklerler 10 hane daha olur biter
  • tehlikeli bir durum değil. çaresi var. çözmeside zor değil.
  • arkadaşlar denilene göre
    adresler
    255.255.255.255.255
    şeklinde ip adresimiz olcak. Bu durumda da ip adresini aklımızda tutmak daha zor bir hale gelicek.
  • 1 kaç ay önce düşünmüştüm okula işletim sistemleri dersi var o derste ağ kurulumunu görüyorduk aklıma takılmıştı sonunda bitecek o zaman ne olacak diye demek ki ipv6 varmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 29 Mayıs 2007; 19:33:10 >
  • ne bu be bitsin. Doğal kaynakmı. Saçmalamayın arkadaşlar doğal kaynaklar biter, internette ip adresi bitmez
  • ip adresleri TR de karaborsaya düşer mi gidip İMEİ gibi telekomdan onaylatırmışız fln kimininki klonlanmış başkası kullanırmış :P
  • Vistada gordugunuz gibi bu özellik mevcut
     İp adresleri hızla tükeniyor

  • IpV6 sadece Windows Vista'da değil XP'de de destekleniyor. Çıkış tarihi yeni olmamakla beraber kullanımı yaygın olmadığından varsayılan olarak ağ bileşenlerinde kurulu değil. İsterseniz yükleyebilirsiniz...

     İp adresleri hızla tükeniyor


  • evet xp de destekliyor...fakat o zamana kadar kimbilir hangi işletim sistemi çıkacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sheeter -- 2 Haziran 2007; 17:04:52 >
  • :)
    bu ne ya ip bitermi
    kaçın kaçlı kombinasyonu
  • Internet ve bilisim teknolojilerinin 90'larin basindan beri ne kadar degistigini, gelistigini bir iki saniye dusunurseniz, IP adreslerini tukeniyormus, tukenecekmis, aman ne olur o zaman gibi seyleri bir daha asla dusunmezsiniz IP bitmez, bitse bile baska bir cozum bulunur ve bu bize yansimaz..
  • 2013'e kadar çoğu Ip numarası zaten boşalır gibime geliyor yoksa eski IP'ler yeniden verilemiyo mu?. Ama IpV6'yı duydum bana kalıyor ki bu tükenme 2010 dan daha önce olur çünkü habire bir internet patlaması oluyor.
  • google da arama çubuğunda google yazın..sadece google ismi içeren 1 milyardan fazla sayfa buluyor...buda nerdeyse 1 milyar ip demek ..internet genelinde kaç milyar site var kimbilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tàlhà

    2013'e kadar çoğu Ip numarası zaten boşalır gibime geliyor yoksa eski IP'ler yeniden verilemiyo mu?. Ama IpV6'yı duydum bana kalıyor ki bu tükenme 2010 dan daha önce olur çünkü habire bir internet patlaması oluyor.


    Kesinlikle.

    IP4 de biter , JP6 da.Neden bitmesin arkadaslar.MAtematik üzerine kurulu bir sistem.Elbette sonu var.
  • arkadaşlar bitmemesi için dünya nüfusu kadar olması gerek.
  • yaklasık 16 milyon IP var. muhtemelen yarısı kullanılmıyor. 4 te 1 ide aktif değildir. biz ölene kadar yeter merak etmeyin yada edin.
  • Merhaba,

    Sizlere bir konu hakkında danışmak ve büyük bir sabırla cevaplarınızı beklıyorum.çok çok ama çok sevdıgım bır arkadasım bırgun sevgılısnın bılgısayarında bır msn adresı yakalıyor sevgılsıne soruyor ancak çocuk bılmedıgını soyluyor olay unutuluyor sevgılsı yenı bır bılgısayar alıyor ve bırgun kız bu bılgısayrdada aynı adresı goruyor ve sevglısınden habersız ne yapıyor edyor bu adresın sıfresını buluyor buldugu zaman profil bilgilerınden hangı sehırden alındıgı ve sevgılsıın kısısel bılgılerını goruyo yanı profıl bılgılerı sevglsının kısısel bılgısıyle aynı bırde alınan kısı adı farklı adres sevgılsının adına alınmamıs ama ksısel bılgıler uyusuyor.gunler gecıyor kız bu msn adresını nevarneyok dıye açtıgında maıl kutusuna gelen pornografık sıte içerikli maıllerı tıklıyor ve buralara gırdıgınde sevgılısının uye oldugunu anlmak için msn adresıne şifremi unuttum linkliyle uyelık bılgılerını yonlendırıyor ve gelen bılgılerle bu sıtelere gırıyor bu sıtelere sevgılsı uye olmus resımlerını koymus ve bu sıtelerdekı üyelık profılıne sevgılsıyle ılgılı en ufak bılgılere bıle gırlmıs sevdıgı yemek sevdıgı muzık,film,kitap,boy,kılo,gözrebgi,telefon no,msn adresi..:(:(sımdı gelelım soruma?sevgılısıne bunları anlattıgı zaman yalanlıyor pcme gırmısler uye oldugum adaplı sıtelerden bılgılerımı almıslar dıyor baska bırısı yedıgı bu haltlardn dolayı yakalanmamak ıcın bu haltı usutme atıyor dıyor,neymıs kensıısınn ıp si üzerınden baglanıyorlarmıs da kendı baska bır msn adresını açtıgında otomatık olarak kızın gordugu msn adresı acılıyormus alttan çok ılgınc bıze ınandırıcı gelmedı neolur yardım edın bır ınsn bırıne kotuluk yapamak için bukadar çok ugrasırmı ve bukadar sıddetlı bır dusmanı yokkı cocugun..arkadaslar allah askına arkadasıma yardım edelım cko kotu durumda yalnıs seyler yapmaya basladı korkuyorum :)bole bıseyı ıtıraf etse ya ayrılırm yada bırkez affederım dıyo ama cocuk ne ıtıraf edıyo kız affedecem senı demesıne ragmen acıklamıo ama ınanaılır gıbı degıl hanı ozur bıle dılemıyo bunlar bısı cok dusunduruyo ARKADAŞLAR YARDIM BOYLE BISEY OLABILIR MI? LÜTFEN:(((




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.