Şimdi Ara

IP ya da Mac adresinden Akıllı telefonmu bilgisayar mı nasıl öğrenirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    olayı kısaca özetleyeyim, aynı networkü kullandığımız bir sistemde modemin arayüzünden baktığımda iphone, Android ile başlayan cep telefonları görüyorum, tabi bunlar isim değiştirmeyenler, bu tarz akıllı telefonlarda hostname değiştirmek kolay zaten, ahmet-mehmet diye yazılabiliniyor.

    şimdi soru şu; networkümde cep telefonu olan cihazları nasıl tespit edebilirim, Mac adresinde cep telefonlarına özgü bi farklılık var mı, ya da ping attığımda farklı değerler mi almam gerekir, veyahutta bunu bir programla bulabilirmiyim?



  • MAC adresini internetten sorgulatarak 'tahmin' edebilirsin. Örneğin Vendor olarak Nokia çıkarsa, cep telefonu demek. Tabi Nokia kendi cep telefonunda başka marka wifi chipset kullanmıyorsa (Qualcomm, Atheros gibi).

    http://www.techzoom.net/tools/check-mac.en

    http://www.coffer.com/mac_find/

    Tabi linklerdeki listelerin güncelliği tartışılır. Google üzerinden daha güncel ve geniş kapsamlı listelerde sorgulama yapabilirsin.




  • ilk linki denedim kendi cep telefonumun mac adresini fakat hiçbirşey bulamadı.
    2. link çalışmıyor, sayfa açılmadı
  • Sadece telefonlarin kullandigi WiFi chipsetinin ureticisine erisebilirsiniz. Bildigim kadariyla WiFi chipsetini ureten telefon firmasi yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.