Şimdi Ara

Ipad 3, 5.1.1 JB Apple logosunda takıldı [çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, dün tabletime pdanet adlı tethering uygulamasını kurdum. Uygulama yüklendikten sonra cihazı yeniden başlatmamı söyledi ve macera başladı. Cihazı yeniden başlattım. Apple logosunda bir kaç dk bekledikten sonra loading.gif bulunan bir ekrana geldi ve burada da bi kaç dk bekledikten sonra yeniden restarta başladı cihaz. Bu konu hakkında araştırma yaptım. Tableti açarken çeşitli tuş kombinasyonları ile açılabileceği, araştırdığım sitelerin ortak görüşü idi. Öncelikle açılış tuşuna basın. Ve volume+up tuşuna uzun bir süre basılı tutun diyorlardı. Bu işlem cydia da yüklenen bu döngüye sebep olan son yüklenen tweak leri sildiriyormuş. Ve cihazı kilit ekranına geçiriyormuş. Ama ne yazık ki bu kombinasyonların hiç biri işe yaramadı. Bir diğer öneri ise recovery mod a alıp restore etme önerisiydi. Hiçbir şekilde backup da yapmak istemiyorum. 100 kb lık dosya için bi sistemi komple restore etmek hiç mantıklı gelmiyor. Pire için yorgan yakma misali. Kesinlikle bunun bir çözümü olduğuna inanıyorum. Böyle bir tecrübe yaşayan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim.
    Not: zayen restore seçeneğinde de ios sürümünün son sürüm olan 7.0.2 ye yükselteceğini söylüyor. Bir iphone 5 sahibi olarak asla geçmeyi düşünmediğim bir işletim sistemine daha düşük işlemciye sahip ipad 3 te de geçmeyeceğim açık.
    Teşekkürler!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webwarrior -- 5 Ekim 2013; 14:08:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Zamanında benzer sorun başıma gelmişti,ben bir çözüm bulamayıp ozamanın en güncel sürümü mecbur ios 6.1 yükseltmek durumunda kaldım,ios 5 de uçan ipad 3 cihazım ios 6 da wifi problemleri gereksiz yere kopmaları vs. gta vice city gibi bir oyunda ufak tefek kasmalar(5 de kasmanın esamesi yoktu),benzer ağır oyunlarda olan sorunlardan dolayı cihazdan soğudum vede sattım,ios 6 da böyleyse bu cihaz 7 de neler olur kestirmek zor değil,a5 işlemcili cihazlar ios 7 de biraz teklemeye başlamış,ipad mini olsun 4s olsun yükleyip aman aman memnun olanı ben pek görmedim,akıcılık smooth olayı biraz ağırlaşmaya kaymış gibi görünüyor,zaten apple en net taktiği bu 1 sene sonra cihazını öldürmeye başlıyor,yeni yazılımın desteğini veriyor ancak yeni çıkarttığı cihazdaki gibi olmuyor,hele bu cihazınız 2 nesil önceki cihaz ise süründürüyor.
  • Çözümü buldum dostlar. Çook ilginç bir şekilde hemde. En son, cihazım çökmeden önce wireless network üme bağlıydı. Apple logosundan sonra gelen loading iconu esnasında bir baktım connectify da benim ipad ağa bağlı gözüküyor. Aha dedim şimdi bi ssh bağlantı çekerim sorunu çözerim düşüncesi ile iSpirit adlı dosya ve uygulama yöneticisini kurdum. Kısıtlı boot loop bekleme süresi içerisinde, reboota sebep olan "pdanet" uygulamasının benim de sahip olduğum ios 5 uyumlu deb dosyasını bulup iSpirit ile yükledim. Dolayısıyla yeni deb kurulumu eski uygulamayı ezmiş oldu . Bir reboot sonrasında gelen kilit ekranıyla birlikte hazine bulmuşa döndüm. Olay çözüldü.
    Not: ispirit de cydia dan yüklediğimiz tweakleri silme seçeneği olmasına rağmen benim olayımda pdanet i o anda silmiş gösterse de diğer reboot da tekrar karşıma çıkıyordu. Hasılı, uyumlu versiyonu overwrite edince düzeldi. Bu da bi çözüm tabi openssh ınız ve bağlı olduğunuz bir wifi ağı varsa ve de wifiniz açıksa tabiki :)
    Siz siz olun kesinlikle cydia dan uygulama indirirken bulunduğunuz sürüme göre işlemi gerçekleştirin. Cydia her zaman sizi uyarmayabiliyor. Musibeti görmeyin benden nasihat.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi webwarrior -- 5 Ekim 2013; 0:13:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.