Şimdi Ara

İpad Air Saklama Alanı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konu doğru yerde doğru başlık altında mı bilmiyorum, eğer yanlışsa kusura bakmayın. ipad air 16 gb kullanıcısıyım ve saklama alanımla ilgili problemlerim var. Gördüğüme göre ios7 cihaz içinde 4 gb alan kaplıyor ve geriye 12 gb alan kalıyor. Cihaz içindeki uygulamaların kapladığı alanı kendim hesaplamaya çalıştığımdaysa, doğru hesap yaptığımdan emin değilim ama, 3-4 gb gibi bi alanın dolu olduğunu görüyorum bu da daha kullanmadığım 8 gb olduğu anlamına gelir. Ama cihazda boş alana 1 gb diyor. bu sorun neden kaynaklıdır, ne yapmam gerekir, bi hata mıdır size sormak istedim.



  • Cihazlar hiçbir zaman söylenen kapasitede olmazlar, olamazlar. Hafızayı korumak için tampon bölge denilen kısım mevcuttur. Buraya veri girişine izin verilmez. Çünkü cihaza gelen darbelerle veriler bozulabilir.

    Ayrıca telefonlarımızda bu söylenen kapasitede olmama durumu daha üst boyutlardadır. Çünkü telefonların işletim sistemleri de bu hafızada saklanmaktadır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulamaların verileri yer kaplıyor her cihazda böyle. Belgeler vs oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a1905e

    Uygulamaların verileri yer kaplıyor her cihazda böyle. Belgeler vs oluyor.

    Peki bu veri ve belgelerden kesin kurtulmak için bi yol var mı, yoksa belli aralıkla cihaza restore mu atmam mı gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hafızayla ilgili bugün şöyle bir şey oldu bende de 16 gb lık model var, Kullanılabilir hafıza 90mb idi bende video indirirken uyarı geldi hafıza dolmaya yaklaşmıştır diye bende bir kaç uygulama sileyim dedim, ayarlara girdiğimde kullanılabilir alan 563mb olmuş forumda biraz araştırma yaptım tüm uygulamalar veri biriktiriyormuş zamanla kullandıkça hafıza dolduğu zaman İos bir miktarını temizliyormuş buda İos un güzelliği :) özellikle oyunlar çok veri biriktiriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.