Şimdi Ara

IPC Standartlarının Tarihçesi ve Temelleri: PCB'ler için Resmi Standartlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Baskılı devre kartlarının (PCB) tasarımı, montajı, muayenesi, test edilmesi ve belgelendirilmesi ile ilgili her adımı yöneten, endüstri tarafından benimsenen IPC standartları hakkında bilgi edinelim mi?

    IPC Standartları Nedir?

    IPC, PCB ile ilgili standartlar üreten derneğin resmi adıdır. Dernek daha önce Baskılı Devreler Enstitüsü (yani "IPC") olarak isimlendirilmişti, fakat şu anda IPC monikerini elinde tutmasına rağmen Elektronik Endüstrileri Bağlayan Kuruluş olarak adlandırılıyor.

    IPC, kendisi de dahil olmak üzere PCB'leri ve montajları yapan, kullanan, belirleyen ve tasarlayan 4.000'den fazla üye şirketten oluşan uluslararası bir endüstri derneğidir:

    • Gelişmiş Mikroelektronik
    • Havacılık Ve Askeri
    • Otomotiv
    • Bilgisayar
    • Endüstriyel Ekipman
    • Tıbbi Ekipman Ve Cihazlar
    • Telekomünikasyon Endüstrisi

    IPC standartları, tasarım, PCB üretimi ve elektronik montaj için elektronik-endüstri tarafından kabul edilen standartlardır. PCB tasarımının, üretiminin ve montajının hemen her adımında bir IPC standardı vardır.


    IPC Standartlarının Kısa Bir Tarihçesi

    Baskılı Devreler Enstitüsü (IPC), 1957 yılında altı baskılı devre kartı üreticisi tarafından kuruldu. 1977'de resmi adı, daha fazla elektronik montaj şirketinin IPC derneğine dahil olmasının bir sonucu olarak, Elektronik Devreler Arası Bağlama ve Paketleme Enstitüsü olarak değiştirildi. Ve 1998'e gelindiğinde, sektördeki çoğu kişi ya tam adı hatırlayamadı ve / veya ismindeki kelimelerin ne anlama geldiğini kabul etmediği için, dernek IPC'yi şu adresteki resmi isimle birlikte kabul etti: Association Connecting Electronics Industries

    1994, IPC tarihinde önemli bir tarih, çünkü IPC, ilk defa, IPC-A-610B, Elektronik Montajların Kabul Edilebilirliğine dayalı sertifikasyon ve eğitim programını sundu. "Bugün, IPC-A-610 eğitimi dünya çapında birçok dilde yürütülüyor ve 10.000'den fazla eğitmen sertifikasına sahip bir kullanıcı tabanına sahip. Bu eğitmenler, yaklaşık 125.000 mühendis, operatör, müfettişler, alıcılar ve yönetim ekipleri üyeleri yetiştiriyorlar. Ayrıca, bu sertifikasyon programı bir dizi başka IPC sertifikasyon çabaları ortaya çıkardı. 2002 yılı, IPC'nin yüksek oranda aldıkları ve en yaygın olarak kullanılan standartlarını getirmiştir: IPC-A-620, Kablo ve Kablo Demeti Montajları için Gereklilikler ve Kabuller.

    IPC'nin Şart ve Tanımlarından Bazıları

    "Önerilir" ve "Zorunlu" ... hangi kelimenin kullanıldığı önemli mi? Evet öyle!!

    IPC-A-620 standardında kendi terimleri ve tanımları bölümleri altında, IPC aşağıdaki tanımları seçmiştir:
    • Olmalıdır: Önerileri yansıtır ve yalnızca rehberlik için genel endüstri uygulamalarını ve prosedürlerini yansıtmak için kullanılır.
    • Zorunlu: Tüm Ürün Sınıfları için tartışılan gereksinim veya özelliklerin zorunlu olduğu anlamına gelir.

    Ürün Sınıflarından bahsetmişken, IPC aşağıdaki üç sınıfı benimsemiştir:
    • Sınıf 1 - Genel Elektronik Ürünler: Temel gereksinimin tamamlanmış montajın işlevi olduğu uygulamalar için uygun ürünleri içerir.
    • Sınıf 2 - Özel Hizmet Elektronik Ürünleri: Sürekli performans ve uzun ömür gerektiren ve kesintisiz hizmet gerektiren ancak kritik olmayan ürünleri içerir. Tipik olarak, son kullanım ortamı arızalara neden olmaz.
    • Sınıf 3 - Yüksek Performanslı Elektronik Ürünler: Devamlı performans veya talep üzerine performansın kritik olduğu, ekipmanın duruş süresinin tolere edilemeyeceği ve yaşamsal destek sistemleri ve diğer kritik sistemleri içerir.

    Bazı IPC Örnekleri

    IPC-A-620 standardına göre, lehim ek yerleri göz önüne alındığında, "Onarımdan önce son kullanıcı uyumsuzluğu olmaksızın 2. ve 3. Sınıflar için kırık veya hasarlı iletkenleri onarmak için birleştirme kullanılmasına izin verilmez."
    IPC-A-620 standardı, iletkenleri birleştirmek için kabul edilebilir dört yöntemi çağırır:
    • (Çark) Dişlileri Birbirine Geçirmek (aşağıdaki örneğe bakınız)
    • Sarmak
    • Kanca
    • Tur ( Üstüste Bindirmek)

    Aşağıdaki şekilde gösterildiği gibi IPC, uygun prosedürü, işlem belirtimini ve lehim birleştirme için kusurları tanımlamak için hem sözcükleri hem de görüntüleri kullanır.

    IPC Standartlarının Tarihçesi ve Temelleri: PCB'ler için Resmi Standartlar

    DIP ve SIP pimleri ve soketlerinin montajı için uygun yönteme ilişkin olarak, IPC açıkça - yeniden görüntülerle birleştirilen sözcükleri kullanarak - neyin kabul edilebilir olduğunu açıklar (aşağıdaki şekle bakın).

    IPC Standartlarının Tarihçesi ve Temelleri: PCB'ler için Resmi Standartlar

    PCB tamiri, onarımı ve bakımı için gerekli aletlere 2 yıl garantili ve teknik destek hizmeti ile DK Teknoloji üzerinden sahip olabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.