Şimdi Ara

İphone 12 & Samsung S23 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
3.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Uzun yıllar boyu iPhone, iPad ve Mac kullanıyorum. En son Android'i 2015'te LG G3 ile kullanmıştım (sanırım Android 5'ti o da) ve uzun yıllar sonra 1 hafta kadar önce benzer maddi sebeplerle "Samsung Galaxy Tab S9 Fe Plus" (insan adını yazarken yoruluyor) tablet aldım. Ya 9. nesil 64 gb iPad alacaktım ya da bu cihazı alacaktım. iPad'in o 10 senelik kazulet tasarımı ve 64 gb olması beni irite etti ve açıkçası Android olduğuna üzülerek de olsa bahsettiğim tableti aldım.


    Ve Android de Samsung da beni çok şaşırttı açıkçası. Tablet tek kelimeyle mükemmel, fe model olmasına ve basic s pen olmasına karşın yazma hissi müthiş. Malzeme kalitesi müthiş. Android 13 ile geldi cihaz ve os çok iyi olmuş. Hala bir ios/ipados pratikliği arıyorsunuz, alışık olduğunuz parmak hareketlerini yadırgıyorsunuz ancak gün sonunda çok da dert edilecek şeyler değil.


    Ayrıca Samsung yerel fiyatlandırma da yapıyor. Almanya'da 9.nesil iPad 430 euro iken bahsettiğim tableti 650 euro'ya satıyorlar ancak burada neredeyse kafa kafaya satış fiyatları. Benzer durum telefonda da geçerli. S23 256 gb 970 euro fiyata satılıyor, iphone 15'in 930 euro satış fiyatı mevcut. Kıyaslayacksanız telefonu buradan kıyaslayın. Hele hele 12 gibi 600 euro ancak eden bir cihazı bir tutmak bile abes. AMA (bakın büyük harfle yazıyorum) aldığım telefonu satarak yeniliyorum diye bir düşünceniz varsa mutlaka iphone seçmeniz de faydanıza olur. Onun haricinde her türlü s23 bu karşılaştırmada seçilecek taraf olur.





  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Satış fiyatlarının yanında satış rakamlarına da bak onlar da kafa kafaya mı? Hollanda da arkadaşım yaşıyor herkes iPhone kullanıyor samsungu nadiren görürsün xiaomi hiç göremezsin demişti


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben satış fiyatlarını Samsung’un Türkiye’ye özel fiyatlandırma politikasının altını çizmek için yazdım. Satış rakamlarının bu durumla ne alakası var?

    Ayrıca sizin arkadaş biraz yanlış konuşmuş, Avrupa’da Türkiye’deki kadar yoğun ve çok iphone hiçbir yerde göremezsiniz. Herkesin elinde giriş, orta seviye android cihazlar var. Geçen sene gittiğimde Almanya’da yer gök redmi cihaz dolu idi. Tıpkı arabaların da benzer şekilde ucuz yoğunluklu olduğu gibi telefonda da bakış açıları aynı. Sadece göçmenlerin bol bulunduğu ortamda telefon ve araba ile hava arma meraklıları bol bulunur, sizin arkadaş da bu tip bir ortamda gözlemleyip genelleme yapmıştır. Ancak doğruya doğru pahalı Samsung cihazları kolay kolay göremezsiniz ancak iPhone’un son modellerini görmek olasıdır. Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi. İş yerimde top tier Samsung cihaz kullanan hiç yok ancak M ya da A serisi kullanan çok görüyorum mesela.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Gravaze kullanıcısına yanıt

    Değil türkiyede %20 civarı en az iPhone kullanan ülke. Bende istanbulda herkesin elinde iPhone görmeme rağmen şaşırmıştım bu habere demek ki büyükşehirlerde yaygın anadolu illerinde android hakim bu listeye göre.


    https://www.donanimhaber.com/amp/iphone-kullanici-sayisinda-turkiye-son-sirada--166719




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8C6C2F44B -- 6 Aralık 2023; 16:13:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bırak 12 yi 15 i bile cebinden çikarır bu fiyata gerçekten ucuz en başta 120 hz ekranın tadı ayrı batarya 1 bucuk gün çıkarıyor bu bile gecmek için neden yakın zamanda iphonedan geçtim 10 gün oldu şiddetle tavsiye ederim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BEYAZ PASSATLI PRENS -- 10 Aralık 2023; 4:12:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S23 ya da s23 plus kullanan varsa cevap verebilir mi, instagramda ve watsapp durumda resim ve videolardaki çözünürlük bozulma fps düşüş vs. sorunu düzeldi mi, bir de instada resme müzik ekleyince görüntü kalitesinin bozulduğu yazan bir yazı okumuştum, kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim, iphone gibi mi görünüyor sosyal medyadaki resim ve videolar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memodal06 -- 10 Aralık 2023; 21:25:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: memodal06

    S23 ya da s23 plus kullanan varsa cevap verebilir mi, instagramda ve watsapp durumda resim ve videolardaki çözünürlük bozulma fps düşüş vs. sorunu düzeldi mi, bir de instada resme müzik ekleyince görüntü kalitesinin bozulduğu yazan bir yazı okumuştum, kullanan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim, iphone gibi mi görünüyor sosyal medyadaki resim ve videolar ?
    4 ay kadar S23 kullandım. Kesin olmamak ile birlikte instagrama atılanlarda kalite düşüyor gibi hissettirdi. Hatta hikaye yüklense dahi sağ üst tarafta “loading” simgesine benzer simge çıkardı. Aynı hikayeye iPad imden bakınca ise çıkmıyordu. Hikayeyi görenler onu görmüyor , fakat can sıkıcı bir durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthropomancy -- 10 Aralık 2023; 22:13:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anthropomancy kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ediyorum, ben s9+ kullanıyorum s23+ a geçmeyi düşünüyorum tek kafama takılan sosyal medyada özellikle video storylerinde kalite ve fps düşüşü, sırf bu yüzden de iphonea tonlarca para da vermek istemiyorum, kimi forumlarda incelemelerde s22 serisinden sonra sosyal medyaya yüklenen resim ve videolarda bu sorun çözüldü diye okumuştum, o yüzden buradan da sormak istedim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • memodal06 M kullanıcısına yanıt
    İphone geçde gör sosyal medyayı koşa koşa androide dönersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt
    Nedenki ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • memodal06 M kullanıcısına yanıt
    Şuan sana telefonda yapması normal gelen şeylerin bir çoğu ya yok ya yapması eziyetli insan androidi bırakırda iosamı geçer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt
    Evet katılıyorum, şuan s9+ plus kullanıyorum, ondan önce iphone kullanıyordum, şimdi de s23+ a geçmeyi düşünüyorum, tek canımı sıkan konu instagramda uygulama üzerinden çekilen videonun storylerde düşük fps görünmesi, sırf bu yüzden de iphone tonlarca para vermek istemiyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • standart düz kullanıcıysanız iOS'un kalitesini androidin ıvır zıvır özelliklerine tercih ediyorsunuz arkadaşlar. kaliteye alışan bir daha vasata dönemez o yüzden ben bir daha android kullanamam. tercihinizi buna göre belirleyin. kalite algısı olmayan telefonda özelleştirmeler ve değişiklikler yapmayı seven korsan yazılımlar apk'lar kurmaya meyilliyseniz android doğru tercih.

    stabil olsun herşey sorunsuz çalışsın uygulamaların optimizasyonu üst seviyede olsun sosyal medya kullanırım fotoğraf videolar çekerim en iyi kaliteyi isterim ve bunları kalite kaybı olmadan hesaplarımda paylaşmak isterim, telefonu alır uygulamalarımı yükler o şekilde kullanır en iyi deneyimi isterim vs dersen iOS.

    ben s23 almam bütçeyi arttırmaya çalışır en az ip13 almaya bakardım.

  • Bu iki telefonu da kullanmış biri olarak net bir cevap veremiyorum malesef bir mağazada ikisini dene ona göre karar ver derim ama şunu söyleyim s23 kamera hususunda tatmin etmeyebilir 10 fotoğraftan en fazla 3-4 tanesi güzel çıkıyor iPhone 12 daha eski bir telefon olmasına rağmen daha iyi sonuçlar veriyor. Fakat gece çekimlerinde makro çekim ve zoom olarak s23 çok daha iyi. Videoda açık ara iPhone 12. Hız olarak S23 daha hızlı bir telefon 120 hz ekranı ile çok akıcı hissettiriyor ama 12 de yavaş değil iOS sonuçta daha kararlı çalışıyor. Sosyal ağlarda story paylaşıyorsan iPhone’lar bir adım önde. Pil olarak s23 daha iyi bir günü rahat çıkartır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 14 Aralık 2023; 13:35:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-8C6C2F44B G kullanıcısına yanıt
    İşte gerçekten nefret ettiğimiz koku salan bir yazı daha...

    quote:

    standart düz kullanıcıysanız iOS'un kalitesini androidin ıvır zıvır özelliklerine


    "Ivır zıvır" diyerek artık tahammül edemediğimiz bir pazarlama tekniği kullandığınızı görmeniz lazım bilerek yazmadıysanız, bu ülkedeki gizli yapılanmalar Apple'cı bunu da bilin...

    https://mini.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157473507

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lexco kullanıcısına yanıt
    Konu samsung haterlarıyla dolmuş. Şu an en mantıklı cihaz s23 bence hocam. Yukardaki nacizane üye iphone 8 ile s23'ü kıyaslayıp kendi kafasına göre 8'i tercih ederim demiş. Birisi de stabilite vs. saçmalamış. Apple ekosistemin varsa kıyacaksın paraya apple alacaksın. Eksistemin yoksa al s23 geç. Güncel amiral cihaz, veya s24'ü de bekleyebilir.

    Şahsen 5-6 yıl sonra type-c'yi getiren firmayı savunmak kadar saçma bir kişilik olamam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iphone 15 pro max alın bence sormaya gerek yok ha 12 mi s23 mü derseniz yazı tura atın ne farkeder ikisi de telefon sonuçta dimi ama

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.