Şimdi Ara

iPhone 15 vergisi ne kadar? İşte zam sonrası iPhone’lardan alınan vergi miktarı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
4.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • serdarcenk kullanıcısına yanıt
    iPhone 15 vergisi ne kadar? İşte zam sonrası iPhone’lardan alınan vergi miktarı iPhone 15 vergisi ne kadar? İşte zam sonrası iPhone’lardan alınan vergi miktarı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    siz anlamamışsınız

    amacım boykot

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M0meNtS kullanıcısına yanıt
    Zıvanadan çıkma noktasından selamlar...

    Neyi boykot edeceksin, cep telefonlarını mı, bilgisayarlar mı, akaryakıt mı, beyaz eşyayı mı?

    Apple bize özel pahalı satıyor yeaa mesajı mı vermeye çalışıyorsun. Trollük mü yapıyorsun?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Dediklerine katılmıyorum, biz her zaman her şeyin en iyisini en yenisini hak ediyoruz. Ne israfı kardeşim 1940 larda değiliz sene 2024 ve tabii ki kaliteli yaşamak herkesin hakkı, sen kendine bunu layık görmüyorsan orasını bilemem.

    Daha geçen gün İliç'te siyanür havuzunda göçük oldu, Kanadalı aslen firma ve dünya kadar vergi borcu silinmiş. Bir sanayi sitesine git ve biraz takıl fatura kesen 1 tane esnaf göremezsin, büyük marketler vs hariç fiş-fatura kesen yok istersende fiyata hemen ekliyorlar. Ülkede kayıt dışılık, naylon fatura almış başını gitmiş.

    Fatih'e git Suriye'liler burda kazandıkları parayı kuyumcu, döviz bürosu görünümlü merdiven altı yerler vasıtasıyla el altından ülkelerine yolluyorlar, oralardan ülkeye kayıt dışı para sokuyorlar.
    Senin anlayacağın vergi ödememek için herkes bir yolunu bulmuş.
    Bu ülkede çalışan vatandaşlardan başka kimse vergi ödemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 6 Mart 2024; 17:40:13 >




  • neden üretmediğimiz belli oldu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • vergiler yüksek diye devlete sallayan tipler daha beter vergi oranları olan isveç gibi ülkeleri duyunca hayranlıktan kendilerinden geçerler. Bunların dertleri vergi falan değil. Kendi kafa yapısındaki bir hükümet devleti yönetseydi daha beter olacaklarını biliyorlar ve o hükümete gıkları bile çıkmaz. Kısaca herkes kimin ne mal olduğunun farkında

  • B-veritas kullanıcısına yanıt

    Neden bahsettiğimi anladigini bile dusunmuyorum, insanlara saldirma egilimi göstermen anlamadan dinlemeden hoş degil


    Bahsettigim toplumun ekseriyeti, sen calisip, bir seyleri hakettigini dusunuyor olabilirsin ancak ne protesto kulturunden haberin var (toplum olarak) ne haklarini arama, ne de global dünyada gercekten odaklanilan konulara (toplumum geneli). Turk toplumu daha ortaçağda, feodal düzende kendini halkın kendi kendisinin efendisi olduguna inanmamiş, kendine lider arayip, yönettirmenin, bir dönemin imparatorluk hayalleriyle, din hayalleriyle koşan yari gelişmiş bir toplum.en fazla böyle bir toplumun Avrupada demokrasiyi, insan haklarini bileginin hakkiyla sökerek kopartttigi şekilde refah yaşamasi ile kendinin de benzer müşterek haklara sahip oldugunu dusunmen onlarla bir tutman hata zaten. Sen daha halk olarak demokrasi nedir onu bilmiyorsun ne telefonu?


    Ki zaten bu sebeple sana bana 2 -3 katina telefon satiliyor alımgücünden de bahsetmiyorum bile. Önce oraya nasil gidilir? O yolun ne oldugunu ögrenin derim Sonra telefon, ev, otomobil safhasina geçeriz.


    Biz millet olarak bir halti haketmiyoruz. Sen hakettigini dusunsen de sana 3 katina telefon satildigini gercegini işte bu sebeple degistiremezsin.

    Bir afrikaliya sor bu soruyu o da biz en iyisini hakediyoruz der, peki sana sorayim bir afrikalı, bir afgan en iyi telefonu kullanmayi bir avrupali gibi hakediyor mu? Buna gelişmişlik.düzeyi, iş gücü, zeka gücü, toplum.nufusunun ulkeye olan katkisini da ekleyerek gönül rahatligi ile evet diyebiliyorsan diyebilecek bir seyim yok. Benim cevabim hayir. Bir evrim süreci bu. Tarih bu sekilde ilerledi, avrupa halklari gelisti, dogu medeniyetleri gelişemedi bu kadar basit.


    Vergi kismina gelirsek de, dedigin gibi degil. Git bir dükkana esnafa ama resmi fiş kesme zorunlulugu olan.markete degil, 3 harfliler gibi herhangi bir dukkan halı satan, beyaz eşya satan der misin? Bana fiş kesme ama biraz indirim yap bakalim 20 30 sene önceki gibi olur diyor mu? Fiş kesmese bile o fiyati kirpamaz. Aldiği mali daha alirken, vergisini ödüyor çunku ben ticaretle ugrasiyorum senden daha iyi bildigimi dusunuyorum. Ben fiş kessem de kesmesem de devlet çatir cutur benden vergiyi aliyor. Fişi ben kesmek zorunda kaliyorum ki, bir de gider gösterip, fazla kesilen vergiden kesintimi kotarmak için. Bilip bilmeden konuşmayin. Devlet asil vergi alacagi yerlerden zaten aliyor. Sana kose basi dönercisi döner alirken fiş kesmedi diye vergi kaciriyor saniyorsan çok yaniliyorsun. O döneri daha alırken vergisini devlet zaten aliyor paşam. Sistem degişti artik.


    Senin yurtdisindan epitopu 1 tane getirdigin telefona 30 bin lira vergi koyup, vergi kacirmani engelleyen devlet, kendi iç bünyesinde yaşayan vatandaşina mi göz yumacak saniyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 6 Mart 2024; 18:43:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi çıkar cari açık o bu derler. Kardeşim Batı'yı örnek göstermeye bile gerek yok, zaten çok üst ligdeler.

    Çevre ülkelerden Gürcistan'da, Kıbrıs'ta, Bulgaristan'da, Irak'ta devasa sanayi mi var da ucuza iphone satıp bizim

    gibi cari açık, kemer sıkma bahaneleri üretmiyorlar? Bizim üretimimiz sanayimiz hepsinden fazla ama bu vergiler ne?

    Halk geliri bile olmayan ufacık Gürcistan'a gidip telefon alır oldu bu normal mi? Neden sadece bizim ülkemiz böyle?

  • Aynı durum otomobiller içinde geçerli. Vergisiz fiyatı 965 bin TL olan bir otomobile 1 milyon 128 bin TL vergi ekleniyor ve satış fiyatı 2 milyon 94 bin TLye çıkıyor. Dünyada başka hiçbir ülkede böyle bir soygun göremezsin.



    iPhone 15 vergisi ne kadar? İşte zam sonrası iPhone’lardan alınan vergi miktarı
  • DH habere bu ayrıntılı haber için teşekkürler. Hakkaten bu vergi konusu sadece ürünlerde değil işletmelerde de ciddi konu. Devlete vergi ödemekten başka bişi yapamaz hale geldik, eleman çalıştıramıyorsun, büyüye miyorsun, teknolojik gelişim yapamıyorsun, devlet bu vergilerle diyor ki gelişme sana lüx. Belki de ekonominin zayıf olmasının en önemli nedeni bu.

  • Geçen ay almıştım aynı yer şimdi.

    iPhone 15 vergisi ne kadar? İşte zam sonrası iPhone’lardan alınan vergi miktarı
    iPhone 15 vergisi ne kadar? İşte zam sonrası iPhone’lardan alınan vergi miktarı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yeni nesil iPhone'un raflara gelmesini bekleyen devlet

    iPhone 15 vergisi ne kadar? İşte zam sonrası iPhone’lardan alınan vergi miktarı

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Sabah akşam ekmek makarya yemekten beyin kalmamış sende. Biraz yumurta balık falan tüket diyeceğimde nasıl alacaksın asgari ücretle sende haklısın. Meeee lemeye devam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Burada ÖTV için üç kategori olsa da aslında pratikte tüm telefonlardan yüzde 50 ÖTV alınıyor. Çünkü kanunda ÖTV’siz fiyatı 1.500 TL’yi aşmayan telefonlardan yüzde 25 ÖTV, 3.000 TL’yi aşmayan telefonlardan yüzde 40 ÖTV, 3.000 TL’nin üzerindeki telefonlardan ise yüzde 50 ÖTV alınacağı belirtiliyor. 3.000 TL altı bir telefon olmadığına göre ÖTV fiilen yüzde 50 alınıyor.


    Komedi programına gerek yok bu ülkede…

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt

    bordromu görsen morarır kalırsın, Forum köşelerinde ağlamaya devam et aynen böyle iktidar olursunuz

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Morarmam kardeş merak etme

    Allah daha çok versin kimsenin ağladığı veya iktidara gelmek istediği yok hiç bir siyasi partinin destekçisi veya şak şakcısı değilim

    Mevcut hükümetin ne kadar *oktan yönetim anlayışı sergilediği burda belirttiğim

    muhalefetin ülkeyi yönetince düzeleceğimizi veya düşüncemin o tarafta olduğunu söylemedim bunu siz uydurdurdunuz .. kendinizden olmayanı doğruları söyleyeni direk muhalefet ilan etmeniz sizin çürümüş DNA nızda var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vergiler değişmemiş, bir süredir aynı. Telefon fiyatı zamlanınca vergiler de zamlanmış oldu, oran orantısı aynı hala.

  • gidi G kullanıcısına yanıt
    Paylaş da görelim bakalım bordronu apple ın amiral gemisini alabiliyor musun iktidar kardeşşşş???

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Söylediklerin tutarsız. Dünyanın hiçbi yerinde ekonomi düzgün değil. Birazcık aklı olan herkes daha da kötü olacağının farkında. Tek yaptığınız ağlayıp kurtarıcı beklemek. Memleket ile ilgili olumlu veya olumsuz her haberin altına üşüşüp ağlamanız size bi şey kazandırmaz. Beğenmediğin bu hükümet giderse ne demek istediğimi anlarsın.

  • Buna vergi değil de afedersiniz "haraç" denir artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.