Şimdi Ara

iPhone 16 Pro ile depolama alanı seçenekleri değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iPhone 16 Pro ile depolama alanı seçenekleri değişiyor
    Apple’ın hem iPhone 16 Pro hem de iPhone 16 Pro Max’i minimum 256GB depolama alanıyla sunacağı iddia ediliyor. Daha küçük Pro modeli ilk kez 128GB depolamayla başlamayacak.



    Ayrıca Bkz.iPhone 16 serisinin batarya kapasitesi ortaya çıktı



    128GB depolamaya elveda!



    Şu anda Apple Türkiye Online Store’da 75.499 TL fiyat etiketli iPhone 15 Pro, 128GB depolama alanıyla geliyor. Apple Mağazası’nda 89.999 TL fiyatla satılan iPhone 15 Pro Max ise 256GB depolama alanıyla geliyor, 128GB seçeneği bulunmuyor. Ancak, iPhone 16 Pro serisinde bu değişecek.



    iPhone 16 Pro’nun baz modeli 16 Pro Max gibi 256GB depolama alanı ile gelecek ve fiyat en azından Amerika için aynı kalacak. Neticede iPhone 16 Pro, 256GB, 512GB ve 1TB olmak üzere üç depolama seçeneğiyle satışa sunulacak.



    Apple, iPhone 12 Pro'da 128GB’ı baz model olarak sunmaya başladı. iPhone 13 serisiyle tüm modellerde depolama 128GB ile başladı. Apple’ın bu yıl iPhone 16 Pro ve tabii ki 16 Pro Max’te baz modeli 128GB ile başlatması bekleniyor. Bu arada Ocak ayında, iPhone 15 Pro’larda maksimum 1TB olan depolama seçeneğinin iPhone 16 Pro’larla 2TB’a çıkacağı iddia edilmişti.




    Kaynak:https://www.macrumors.com/2024/04/16/both-iphone-16-pro-models-256-base-storage/







  • 1 tane raw fotoğraf zaten olmuş 50-60 mb 128gb devri çoktan kapandı.
  • Standart iPhone'ların USB 2.0'le gelmesini eleştirdiğimde, iCloud var USB mi kaldı diyen arkadaşlara kolay gelsin. 2TB - 2TB yedeklerler artık iCloudlarına :)
  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    Raw fotoğraf çeken iPhone kullanıcısı çevremde hiç yok. Muhtemelen çoğu kullanıcı raw'un ne olduğunu bile bilmiyordur. Hoş, edit işleriyle uğraşmıyorlarsa çok da anlamı yok onlar için.
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    USB ile niye uğraşayım ki? iCloud, Drive garabetleriyle uğraşmıyorum. LAN ağım var. Android olsun iPhone olsun her cihazımdan kablosuz HDD’ye aktarıyorum. Her şeyin kolaylaştığı kablosuza evrildiği bir dönemde niye kabloyla uğraşayım? Kablosuz aktarım yapıyorum o sırada arkama yaslanıp oturduğum oyunuma devam ediyorum. Kablo kullanıma engel.
  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt
    dolar 2 lira olmuş bu devirde bilgisayar alınmaz diye bi yazı vardı. Bu da onun 2. versiyonu. Aradan yıllar geçecek ve bu yazını görüp ahh be deyip güleceğiz.
  • 15 pro max 256 dan başlarken pro model 128 den başlıyordu.

    Bu devirde bi zahmet 256 dan başlasın zaten.
  • 15 Pro 128 kullanıyorum gayet yetiyor. Hem RAW fotoğraflar hem de 4K videolar çekiyorum. 100 tane raw fotoğraf hepi topu ortalama 5 GB eder. Hadi 500 tane hiç silmeden çeksen 25 GB. Yine bir ton yer kalıyor.
  • Krone K kullanıcısına yanıt
    mesele zaten yüksek çözünürlüklü videolar.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    USB ile uğraşmaktan kastınız kabloyu takmaktan ibaret aslında. Yani büyütecek birşey yok. Getirisi cihaza göre 5-10-20 gbps hız, networku meşgul etmemeniz ve stabilite.

    Kablo kullanmanız arkanıza yaslanıp oyun oynamanıza engel de değil aslında. Hele ki 1-2TB gibi bir kapasiteyi yedeklerken oyun oynuyorsanız cihazınızın şarja ihtiyaç duyması da olası. Yedeklerken hep oyun oynarım diyorsanız yerinizde olsam L kablo kullanır yine verileri hızlı transfer ederdim. Tercih meselesi tabi, benim için veri aktarımının hızlı ve sorunsuz olması önemli.

    WiFi 7 destekli telefon ve network ekipmanlarınız varsa durum başka diyeceğim ama zaten hdd kullandığınız için yine transfer hızınız yavaş kalacak. Kaldı ki iPhone da WiFi 7 desteklemiyor bildiğim kadarıyla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Nisan 2024; 09:57:58 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    raw nedir bilmem. hiçte kullanmadım. 14 pm 128 gb kullanıyorum 1,5 yıldır. daha henüz yarısı doldu. iPhone 16 Pro ile depolama alanı seçenekleri değişiyor 

  • Elimde 16 gb kapasiteli Ipad Air 2 var. Ama sadece Youtube, TV+ ve Safari kullanıyorum çatır çatır da çalışıyor. iPhone 16 Pro ile depolama alanı seçenekleri değişiyor 

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Aslında arkadaşta doğru söylüyor. Bakınız kullandığım yöntemden örnek vermek isterim. Kullandığım telefon 14pro. Modemim wifi6 destekli Keenetic hopper dsl. Ayriyettende 6tb wd my Cloud cihazım var. Çekmiş olduğum fotoğrafları kayıpsız bir şekilde herhangi bir Wi-Fi ağına bağlandığımda kendisi aktarmaya başlıyor. Öyle ki evimde aktarma yapmaya başladığında bu süreç çok daha hızlı gerçekleşiyor. Aynı ağda olmamızdan ve wifi6 nin gerçekten de hızlı aktarmasından kaynaklı. Kablo ile bağlayıp aktarım sağladığımda ise malumunuz, çağımıza göre çok yavaş kalıyor. Tabiiki herkeste bu imkanlar olmayabilir. Ama artık standart modeme bile harici disk bağlayıp, nas sunucusu gibi kullanabiliyoruz.

  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    İyi de zaten ben kabloyu taktığımda telefon elimde olması için asker gibi bilgisayar başında oturmam lazım. Niye kendime bu eziyeti yapayım? Kanepeye oturup mis gibi kablosuzdan aktarıyorum. Drive ve iCloud gibi bulut türevi şeylere zaten fotoğraf/video yüklemiyorum. Sadece rehber ve notlarım kayıtlı. 1-2 TB gibi bir kapasiteyi yedekleyen bir telefon kullanıcısı görmedim. Kimse o kadar kapasiteyle uğraşmıyor. Eski telefonla çektiğim fotoları yeni aldığım telefona aktarmam. Onlar arşivlenip HDD’de kalır. Bu dediğiniz biraz uçuk bir örnek. Kimse 1 TB veri saklamıyor telefonunda. Onu geçtim 1 TB kullananı bile görmedim. Ne Android’de ne iPhone’da. Yine de USB 2.0 olması nereden bakarsanız bakın rezillik. Koca 800 dolarlık telefonda kabuk edilebilir bir şey değil. Kullandığım HDD yavaş değil. Saniyede 100 MB aktarım yapabiliyor. 15 GB filmi ortalama 2.5 dakikada aktarabiliyorum.




  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

    İlk yorumum özellikle USB'ye alternatif gösterilen iCloud içindi ama yine de kablonun wifi'a göre de konfor dışında diğer tüm yönlerden üstün olduğunu düşünüyorum. Tabi tercih meselesi. Bana göre usb bağlantısı çağ dışı bir yöntem değil. Belirttiğiniz gibi konforlu olmayan bir yöntem olabilir ama alışkanlıktan sanırım mümkün olduğu sürece kablo tercih ediyorum. Herşeyden önce daha stabil bir yöntem olduğunu düşünüyorum. Yoksa evimde 16TB NAS sürücüsü kullanıyorum ben de, telefon yedeklerken direkt bilgisayara kabloyla atmayı tercih ediyorum ama.


    Bu arada şahsen büyük kapasiteli telefonlar tercih ediyorum hep. Zaten mantıken 1-2TB telefon alan birisi bu kapasiteleri doldurmayacaksa neden bu cihazları alsın ki. Siz saniyede 100MB data diyorsunuz, kullanım senaryonuza uygundur elbet ama iPhone 15 Pro Max'ın teorik usb hızı 10gbps, yani 1.25GB/s gibi bir hıza tekabül ediyor. Bu şekilde değerlendirirseniz yeterli bir SSD'ye aktarım yapıyor olsanız nereden bakarsanız yedekleme süresi en az 10'da birine düşecektir. Bu nedenle yüksek kapasiteli telefonlar için usb tercihini şahsen mantıklı buluyorum.





  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf için pek sorun olmayabilir ama 4K 60FPS videolar çeken birisi için 128GB hafıza seçenek bile değil. Çok düşük. Ben bile oyun oynamayan, çok fotoğraf ve video çekmeyen biri olarak telefonda 70-75 GB alan kullanıyorum. Tekrar telefon alırsam en az 256GB tercih ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleancoder -- 17 Nisan 2024; 23:29:59 >
  • 512 ile başlasın artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.