Şimdi Ara

iphone 3G 2.2.1 Turkcell SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 1)

    arkadaslar iphone 3g 2.2.1 yurtdısından aldım burada turbo sım ıle calıstırıyorum .
    hattım turkcell ınternet baglantısı var hattımın ( baska telefonlarda denedım )
    ıphone dan ınternete gıremıyorum turkcell uzerınden APN kısmına internet yazdım ama olmadı.
    ayrıca wi-fi yede baglanamıyorum neden ?
    yurt dısındayken sorunsuz bır sekılde ınternete gırebılıyordum ben.


    2)
    ayrıca turbo sım arada sırada sorun cıkartıyor yanı bazen sınyal dusunce hat cekmez olunca tekrar gelmesı ıcın telefonu acıp kapatmak zorunda kalıyorum acaba software ıle mı bu unlock ıslemını cozmemı onerırsınız ?

    3) telefonu pasaporta ısletmeme gerek var mı ?


    cevaplaınızı beklıyorum

    teskler



  • 1) Telefona bakmadan anlamak zor. Edge'i falan kapatmış olmayasınız? Bilen birine göstermekte yarar var.
    2) 2.2.1 ile yazılım ile çözmek zor. Ama anladığım kadarıyla turbo sim sorunlu. Tam olarak 2.2.1 ile çalışan bir versiyonunu almak çözüm olabilir.
    3) Elbette. Yoksa kapanır yakında.
  • benim telefonda EDGE yok , yani o turde bır menu elemanı yok yurt dısındaykende yoktu sadece 3G yı AC / KAPA var..
    zaten 3G cekmezse ( turkıyede kı gıbı ) otomatıkman edge nın cekmesı lazım o da yoksa gprs ıle ınternete baglanması gereklı ( artık ne varsa )

    itunes e baglandıgım zaman guncelleme bulundu dıyor bende kabul edıyorum yuklendı basarılı dıyor yuklemenın ardından APN dekı ' internet ' yazısı gıdıyor.
    TEkrar yazıyorum ama yınede ınternete baglanmıyor zaten daha telefonda E ( edge ) yazısıda gormedım ?

    acaba yellow snow ıle unlock mu etsek veya daha kolay yapabılecegım yaarken yarı yolda kalmayacagım yontem varsa onları deneyım..

    bıde ben daha telefonu kayıt ettırmedım pasaporta acaba ondan mı ? fıkrınız var mı ?

    kac gun sonra kayıt ettırmem gereklı ? ne kadar ?

    Tesekkurler
  • Telefona pasaporta işletme sansın olup, gidip turbo sime paramı verdin PUhaha=D Bari buraya yazmasaydın abi ya yuuuuh! =DMUhaah
    Abi kos git yaptır ya, cektigin rezillige degmez. cık cık cık. "Kimi bulamaz, kimi bilemez" diyolar ya, sen işte o "bilemez" olanlardansın :D

    Buda kayıt için gerekli bilgi:

    Bireysel İthalat
    5809 sayılı Kanunun “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler...“ hükmü uyarınca cihazınızı ancak kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

    Yurt dışından getirilmiş ve gümrükten geçirilmiş olmakla birlikte elektronik kimlik bilgisinin değiştirilmiş olduğu tespit edilen ya da elektronik kimlik bilgisi orjinal olmayan cihazlar kayıt altına alınmaz. Bu nedenle, yurt dışından da alınıyor olsa faturalı ve orjinal cihazların alınması tavsiye edilmektedir.

    Kayıt işlemi yaptırılmamış olan cihaz kısa süre içerisinde haberleşmeye kapatılmaktadır.

    Bu çerçevede yurt dışından getirilen cihazların kayıt altına alınabilmesi için, yurda giriş yapan kişilerin pasaportlarının asılları ile birlikte Abone Kayıt Merkezlerine başvurmaları ve pasaportun yurda giriş/çıkış yaptıklarını gösteren sayfası ile kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfasının bir fotokopisi ve üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçeyi sunmaları halinde kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

    Söz konusu kayıt işlemleri T.C. uyruklu vatandaşlarımız ile yabancı uyruklu olup ülkemizde ikamet eden, diplomat, askeri görevli veya öğrenci olanları kapsamaktadır. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 30.04.2007 tarihli yazısı ile ülkemize gelen yabancı uyruklu kişilerin (diplomat, askeri personel, öğrenci ve Türkiye'de ikamet edenler hariç) yolcu beraberinde getirdikleri cihazların kayıt altına alınmaması uygun bulunmuştur.

    Bu kapsamda, kayıt işlemleri esnasında, Türkiye'de görev yapan diplomat ve askeri personelin pasaport veya kimlik belgesini, öğrencilerin öğrenim gördükleri okuldan alacakları belgeyi, Türkye'de ikamet edenlerin ise ikametgah belgesini Abone Kayıt Merkezlerine sunmaları gerekmektedir.

    Abone Kayıt Merkezleri tarafından asılları görülen belgelerin birer nüshası üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılması gerekmektedir.

    Başlatılan web servis uygulaması ile GSM işletmecilerinin (TURKCELL , VODAFONE , AVEA) Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan kayıtlar eş zamanlı olarak sisteme dahil edilmektedir. Böylelikle kişi işlemlerini yaptırdığı sırada cihazının kayıt altına alınması işlemi gerçekleşmektedir. Ancak alınan belgelerin Kurumumuz tarafından incelenmesi sırasında eksiklik ya da uygunsuzluk tespit edilmesi halinde cihaz tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır. Bu nedenle verilen evrakların abone kayıt merkezlerine eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

    Başvuruda bulunulan cihaza ilişkin olarak sunulan belgelerde ve cihazın elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmaması halinde cihaza ilişkin bilgiler sisteme girilmekte ve cihazın IMEI numarası kayıt altına alınmaktadır.

    Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarihli yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0hann3s -- 5 Mayıs 2009; 18:02:40 >




  • Asıl sen kendine gül bence.

    Turbosim kayıt işlemi ile tamamen alakasız. Kayıt işlemi telefonu Türkiye sınırları içerisinde kullanabilmek için. Turbosim ise telefonu herhangi bir operatörle çalıştırmak için. Kayıt yaptırsaydı, turbosim olmazsa gene arama yapamazdı.

    Sen de okumaz olanlardansın muhtemelen
    quote:

    Orjinalden alıntı: 0hann3s

    Telefona pasaporta işletme sansın olup, gidip turbo sime paramı verdin PUhaha=D Bari buraya yazmasaydın abi ya yuuuuh! =DMUhaah
    Abi kos git yaptır ya, cektigin rezillige degmez. cık cık cık. "Kimi bulamaz, kimi bilemez" diyolar ya, sen işte o "bilemez" olanlardansın :D




    _______________________________________________________

    Ek olarak konu sahibine: 2.2.1 versiyonu programsal olarak, yellowsnowla felan unlock yapamazsın.

    Turbosim'le devam et veya donanımsal olarak müdahale ettirmen lazım kullanabilmen için. Şu an kullandığından daha iyi turbosim'ler olabilir, araştır. Forumun ikinci el bölümünde bu iki işi de yapan arkadaşlar var, oradan ulaşabilirsin.

    Ek olarak her halükarda telefonunu pasaporta kaydettir ki kapanmasın kullanıma.

    EDGE'i felan şimdi boşver, telefonu normal kullanabilmeye çalış önce.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 5 Mayıs 2009; 19:12:36 >




  • turbo Sim ben yurt dısındayken aldım hıc ıgrastırmadan unlock yapıyor yanı programa gerek yok.
    bend bgun pasaporta ıslettırdım onuda turkcell extra ya gıttım benden 10 ytl ıstedıler ama baska bır turkcell extra ıse 5 ytl ıstedı . normalde devlete vereceklerı para sadece 33 kurus ımıs buhttp://www.mckstk.gov.tr/node/59 devletın sıtesınde yazıyor. gerı kalanı emek parası ıste ne kadar alabılırler ıse onu alıyorlar.

    MuttFTS. arkadası dogruları yazmıs.Kayıt yaptırsan bıle telefon O2 ya kayıtlı oldugu ıcın ne ( ıcınde sıfre var ) baska hatta calısmıyor , eger unlock yapmadıysan;hangı yolla yaptııgn onemlı degıl , ingilterede dahı baska operator ıle calısmaz.

    turbo sım dedıgım aslında Rabel Sim bunlar yurtdısında 8 pound ek olarakta ekran koruyucu verıyorlar ama turkıyede 50tl dıyorlar bende alıp burada satacaktım aslında ama :)

    Ikı farklı turboSım aldım bırı daha verımlı bu Rabel Sım olan daha ıyı cıktı otekısı kafasına gore ıs yapıyordu.

    Cevaplarınız ıcın tesekkurler.

    Soru olarak :

    1) 2.2.1 versıyonunu turbo sımsız unlock etme yontemı yok mu ? ( eger turbo sım ıse yaramaz hale gelır ıse , su anda sorunsuz kullanıyorum )

    2) 3.0 OS yenı cıkan FW yı yuklersem bu Turbo sım calısırmı acaba ?

    Bnları merak edıyorum Bılenler var mıdır ?




  • arkadaslar su anda telefonum turkıyeye kayıtlı.
    devletın ınternet sıtesınden baktım kayıt ıslemı basarı ıle tamamlanmıs.

    hatta telefonuda kapatıp acınca kayıtlıdır dıye bır ıbare cıktı.

    ama ben ınede operator uzerınden ınternete gıremıyorum APN kısmına ' internet ' yazdım .

    ama halen sorun var . bence sorn telefonun EDGE yı gorememesı cunku baska turkıyeden iphone alanlarda E ısaretı gorunuyor.
    onlar da sorunsuz sekılde ınternetı kullanıyoru..
    Acaba sorun kullandıgım TurboSım ıle mı alakalı ?

    telefon turkselın ınternet dısında kı hızmetlerınden faydalanıyor yanı konusabılıorum ve benı arayabılıyorlar.

    Cekım kalıtesı ısede gayet normal..

    ama ınternet yok ..

    acaba iphone 3G 2.2.1 surumundekı cıhazımı baska bır yolla mı unlock etmelıyım ?

    yurt dısından iphone getıren arkadaslar veya konu ıle bılgısı olan arkadaslar cevap yazarsa sevınırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 0hann3s

    Telefona pasaporta işletme sansın olup, gidip turbo sime paramı verdin PUhaha=D Bari buraya yazmasaydın abi ya yuuuuh! =DMUhaah
    Abi kos git yaptır ya, cektigin rezillige degmez. cık cık cık. "Kimi bulamaz, kimi bilemez" diyolar ya, sen işte o "bilemez" olanlardansın :D

    Buda kayıt için gerekli bilgi:

    Bireysel İthalat
    5809 sayılı Kanunun �İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler...� hükmü uyarınca cihazınızı ancak kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

    Yurt dışından getirilmiş ve gümrükten geçirilmiş olmakla birlikte elektronik kimlik bilgisinin değiştirilmiş olduğu tespit edilen ya da elektronik kimlik bilgisi orjinal olmayan cihazlar kayıt altına alınmaz. Bu nedenle, yurt dışından da alınıyor olsa faturalı ve orjinal cihazların alınması tavsiye edilmektedir.

    Kayıt işlemi yaptırılmamış olan cihaz kısa süre içerisinde haberleşmeye kapatılmaktadır.

    Bu çerçevede yurt dışından getirilen cihazların kayıt altına alınabilmesi için, yurda giriş yapan kişilerin pasaportlarının asılları ile birlikte Abone Kayıt Merkezlerine başvurmaları ve pasaportun yurda giriş/çıkış yaptıklarını gösteren sayfası ile kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfasının bir fotokopisi ve üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçeyi sunmaları halinde kayıt işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

    Söz konusu kayıt işlemleri T.C. uyruklu vatandaşlarımız ile yabancı uyruklu olup ülkemizde ikamet eden, diplomat, askeri görevli veya öğrenci olanları kapsamaktadır. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 30.04.2007 tarihli yazısı ile ülkemize gelen yabancı uyruklu kişilerin (diplomat, askeri personel, öğrenci ve Türkiye'de ikamet edenler hariç) yolcu beraberinde getirdikleri cihazların kayıt altına alınmaması uygun bulunmuştur.

    Bu kapsamda, kayıt işlemleri esnasında, Türkiye'de görev yapan diplomat ve askeri personelin pasaport veya kimlik belgesini, öğrencilerin öğrenim gördükleri okuldan alacakları belgeyi, Türkye'de ikamet edenlerin ise ikametgah belgesini Abone Kayıt Merkezlerine sunmaları gerekmektedir.

    Abone Kayıt Merkezleri tarafından asılları görülen belgelerin birer nüshası üzerine �Aslı Görülmüştür� damgası ve başvuru mercii kaşesi basılması gerekmektedir.

    Başlatılan web servis uygulaması ile GSM işletmecilerinin (TURKCELL , VODAFONE , AVEA) Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan kayıtlar eş zamanlı olarak sisteme dahil edilmektedir. Böylelikle kişi işlemlerini yaptırdığı sırada cihazının kayıt altına alınması işlemi gerçekleşmektedir. Ancak alınan belgelerin Kurumumuz tarafından incelenmesi sırasında eksiklik ya da uygunsuzluk tespit edilmesi halinde cihaz tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır. Bu nedenle verilen evrakların abone kayıt merkezlerine eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

    Başvuruda bulunulan cihaza ilişkin olarak sunulan belgelerde ve cihazın elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmaması halinde cihaza ilişkin bilgiler sisteme girilmekte ve cihazın IMEI numarası kayıt altına alınmaktadır.

    Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarihli yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.






    muhahaha manyaaa bak zuha lı muha lı cık lı mıklı mesaj göndermiş ama ne buluyor ne biliyor sadece kahkaha atıyor bilip bilmeden konuşuor ..

    allahım ne insanlar var ya ..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.