Şimdi Ara

iphone 3gs düştü,her şey normal ama batarya şarj almıyor, anakart bilgisi olan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iphone 3gs telimi 3 yıldır severek kullanıyorum. Ama hor kullanıyoruz ne yazık ki. Bi sürü badire atlatmıştı, en son 1,5m yükseklikten yere düşünce e artık bu kadarı fazla deye naz yapmaya başladı Önce açılmıyordu, yarım saat sonra açılmaya karar verdi. Ama şarj almıyordu. Kabloları değiştirdim, kompütürden denedim. Elektrik soketinden denedim vs. Birkaç saat sonra elektrik soketine bağladığımda şarj almaya başladı. Bu iphone'lar da kendi kendini tedavi eden bi sistem mi var bilmiyorum ana problem çözüldü diye sevindim. Ama 2 gün sonra ben tekrar düşürdüm bunu kanepeden aşağı yarım metreden. 10 gündür telefondaki durum şöyle:

    Elektrik soketine taktığımda açılıyor. (Kompütüre bağladığımda biraz daha uzun zaman sonra). Ama her iki durumda da sağ üst köşedeki batarya simgesinde sadece "bağlantı var simgesi" var, "şarj oluyor simgesi" yok ve 2-3 dk içinde telefon kendini resetliyor. Ve reset zamanı eskiye göre biraz daha uzun. Batarya doluluk oranı bazen %2 lerde oluyor. Şarjda kalarak uzun süre pek çok defa reset atmasına izin verdiğimde bazen %20 oluyor, bazen %100 gösteriyor. Ama bir süre sonra yine kendini restliyor. wifi'de, şebeke hattında problem yok. Kompütüre bağladığımda fotoğraflara vs erişebiliyorum. Redsnow ile yeniden yükleme vs yaptım, data bağlantısı var yani, hard reset attım vs. Sorun yazılımsal değil (haliyle:)

    En son umudum, problem umarım anakartta değil de sadece şarj-data kablousunun girdiği yerdedir diyerek gittigidiyor'dan full arkakapak+filmler+data konnektör aldım. (http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-pda/iphone-3gs-kasa-kapak-bataryali-filmli-full-dolu-63460480) Telefonu tekrar monte ettim.
    DURUM DEĞİŞMEDİ!! YANİ PROBLEM ANAKARTTA SANIRIM..

    Şimdi:

    Aşağıdaki konularda bilgisi önerisi olan arkadaşlar varsa tavsiye bekliyorum.

    1- Anakartta hangi kısım böyle bir probleme neden olur? Bunun kolay (ucuz) bir çözümü mümkün müdür? Mümkünse tedavi ettirelim..
    2- Ankara'da "bu adam bu işi biliyor diyeceğiniz" iphone ustası var mıdır nerdedir? Parça tak-çıkar onu ben de yapıyorum, ama anakart tedavisi ince iş.
    3- Anakart tedavi olmayacaksa yenisini taktıralım vs. Nerde yaptırabiliriz? Elinde 3GS-16 GB anakart olan varsa alabilirim.

    NOT: "Yaw götür bi iphone'cuya baksın işte" diyecek arkadaşları dahiyane fikirlerinden ötürü şimdiden kutlarım, ama onu yapacak olsam zaten buraya bunları yazmazdım dimi Ha sonuda illaki götürecez, öyle görünüyor, o başka.. Ama problemi araştırmadan bilemezsin..







  • Hangi kısımın sebep olacağını bilmiyorum ancak tamiri çok zordur yapan kişi sayısı çok az fiyatı pahalıdır.
    Benim size önerim örneğin ekranı çatlak dokunmatiği çalışmayan vs ama anakartı sorunsuz olan bir iphone bulup onunla değiştirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz istediğiniz kadar sorunu saptayın,telefoncular bunda cok darbe var derler atıyorum 100 liralık karta 500 lira isterler,o yüzden şüpheniz varsa bir üst modeli olan 4 yada 4s alın derim.hocam mesela benimde home tusunda problem var balyozla vurcam utanmasam calısması için ama idare ediyorum şimdi onu değiştirmeye kalksam 50 100 tl home tusu almak,takması zaten komple söküyorsun aleti paneli falan,bende o yüzden elime geçen ilk parayla bunu satıp s alıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 9 Ekim 2012; 16:37:03 >
  • mmmm10 ve Just_Savagery..
    teşekkürler.. aslında kendimi telefona karşı suçlu hissettiğim için hayata döndürmeye çalışıyom hayır, hiç bir düğmesi çalışmasa, alet kapkaranlık kalsa "ulan yedin yine bir telefonu daha" diyeceğim kendime. bu çalışıyor, ama "bak sen bana çok kötü davrandığın için bir kolum kırık halde çalışabiliyorum" diyor sanki nokia olsa, düşürdün ekran gelmedi çöpe at... bunun her bi şeysi aktif.. sadece şarj alamıyorummmmm, şarj alamıyorummmm.. şikayeti var..

    iphone-5 alalım bari bunun ruhunun anısına.. öyle bir duygusal durum
    ama bi şekilde hayat döndürüp yeğenlerimden birine hediye edeyim..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.