Şimdi Ara

iPhone 4 vs. Blackberry Torch 9800

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  iPhone 4 vs. Blackberry Torch 9800


    merhaba ben yeni bir telefon almak istiyorum. genelde dokunmatikten yanayım zaten öncesinde de iphone 3g kullanıyordum genelde memnun kaldığım bir telefondu. iphone 4 de kamerası başta olmak üzere birçok özelliği ile baya ilerlemiş gibi görünüyor. şimdi alsam bütün ihtiyaçlarımı ve daha fazlasını karşılayacak bir telefon aslında. ama bir yandan da iphone 5'i mi beklesem diyorum ama onun da ne zaman çıkacağı belli değil.

    bir de şimdiye kadar hep soğuk baktığım blackberry telefonları da düşünmeye başladım. mesela kuzenim blackberry bold kullanıyor o gayet memnun zaten şimdiye kadar hiç dokunmatik kullanmadı ama ben alışabilir miyim bilmiyorum. arada onun telefonunda ısınma turları atarken özelliklerini beğensem de bir yerden sonra parmaklarımı ipod classicten daha çok yormuş oluyor. :D blackberry torch da dokunmatik ekran+bold klavyesi nedeniyle oldukça cezbedici bir şey. doğruyu söylemek gerekirse blackberry düşünmemin bir nedeni de şu ana kadar yeterince iphone kullandım ve zaten elimde yeterince apple ürünü var (ipad, ipod classic sahibiyim macbook pro da almayı düşünüyoruz).

    multimedya özellikleri: iphone'nun müzik konusunda rakipsiz olduğunu düşünüyorum ancak ben telefonu müzik ve film için kullanmıcam zaten elimde 160 gb'lık ipod varken ihtiyacım kalmaz. radyosu varsa hayır demem ama o da şart değil.

    kamera: ondan da çok üstün performans beklemiyorum ancak yanımda herhangi bir makine taşı(ya)madığım günlerde işimi görmesini isterim. bu konuda iphone 4, 3g'nin aksine oldukça tatmin edici. kuzenimin bold'undan istediğim performansı alamadım ancak torch'un makinesini hiç kurcalama fırsatım olmadı ki kuzenim de daha iyi diyor bilemedim.

    hafıza: dediğim gibi öyle 32gb 64gb gibi yüksek miktarlara ihtiyacım olmaz 8gb bile bana fazlasıyla yeter, microsim kabul etmesi nedeniyle bu konuda da torch benim için öne çıkıyor.

    internet: safari'den memnun olsam da birden fazla tab açtığımda biraz sorun yaratıyor. torch bu konuda daha iyiymiş diye duydum. internete girerken 3g genelde kullanmıyorum edge bağlantısı yetiyor. wifi da önemli tabii. torch'un bu konudaki performansı nasıl?

    mesajlaşma: sms paketim her zaman vardır, bayadır akıllı telefon kullanmadığım için whatsapp'siz hayata da alıştım hatta. açıkçası blackberry messenger benim için pek tercih sebebi değil çünkü blackberry kullanan çok arkadaşım yok onlarda da whatsapp yüklüdür diye düşünüyorum. hatta iphone kullanan arkadaşım daha fazla ve yeni ios 5 ile gelecek olan imessage'ı da merak ediyorum.

    application: iphone'da app store+cydia ile coşuyorsun adeta peki blackberry app world'den aynı verimi alabilir miyim? özellikle oyun bazında düşünürsek.

    şarjı: iphoneların pillerinin telefonla bütünleşik olması zaten kabullendiğimiz bir şey, benim iphone'un pil sağlığı 2.yılın sonunda %75'ti sanırım. yani şarj ömrü konusunda iphone'a güvenebileceğimi biliyorum. torch'un pili konusunda biraz bilgilendirmeye ihtiyacım var. bütünleşik midir, ne kadar gider, fiyatı ne kadardır vs.

    her neyse daha fazla uzatmak istemiyorum, benim genel olarak düşündüğüm iki telefon modeli var onun dışında da önerilere açığım ama tutup nokia e72, samsung galaxy s falan önermeyin bana çok rica ediyorum bu saydığım modellerden herhangi birini kullanmış ve bilgili olan birileri bana bi anlatsa, yol gösterse çok mutlu olacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kedicanimibenim -- 21 Haziran 2011; 14:02:35 >







  • ya hadi bir el atın şuraya
  • up up up
  • Hocam soru mu soruyorsun saka mı yapiyorsun tabikide iphone 4
  • ya cevap için sağol da. biri 1800 lira diğeri 1200. bir de dediğim gibi üst üste iki kere iphone alırsam + ipadim falan olduğunu da düşünürsek telefonumdan çabuk mu sıkılırım diye bir korku var içimde. eğer beklentilerimi tam olarak karşılayacağından emin olursam tercihimi torch, hatta belki bold'dan yana kullanacağım. ama işte blackberry teçrübem çok az o yüzden bu konuda biraz bilgi almak istiyorum. mesela sen bu iki telefondan herhangi birini kullandın mı?
  • iPad'im var farklılık olsun diye androidli cihaz aldım bence sende o tarz farklılık yaratacak birşey yap.Ama illa iPhone olsun diyorsan iPhone 5 bekle çünkü öncekilere göre video flaş vs dışında farkı yok gibi.Eğer Android düşünmessen BB al yanınada iPod alırsın iPad götüremediğin yerde iki deneyimide yaşarsın rahatlık sağlar :)
  • aslında android de olabilir ama çok karışık diyorlar hafiftem korkuyorum o işletim sisteminden biliyorum çok aptalca ama illa iphone olsun demiyorum kesinlikle hatta biraz mesafeli yaklaşıyorum yukarıda bahsettiğim nedenlerden ötürü. ipod olarak ipod classic kullanıyorum 160 gb hani şu click wheel'ı olanlardan, özellikle öyle istedim artık ipod touch istemiyorum ama yine de sağol fikir için. her saniye elimin altında ios app'leri olsun diye bir takıntım da yok aslında, dışarıdayken ipodumdaki solitaire bile vakit öldürmem için yeter gibi :P app'leri evde çok kullanıyorum onun için de ipad var işte. sanırım en iyisi bir teknolojik mağazaya gidip bol bol ip4 bb ve htc kurcalamak. ama galiba ip5 beklicem karar vermek için de işte ne zaman çıkıyor o konuda bir bilgin var mı?




  • Yabancı bir kanalda izlediğimde 2011 Ekim ile Aralık arası çıkacağı düşünülmekte demişlerdi.
  • Torch çok kaba bir telefon farklı bir tarzı var..

    o fiyatlarda Arc var Galaxy s var farklı farklı telefonlar var Optimus black vs..

    Hepsi birbirinden güzel farklı kesimlere hitap eden telefonlar..

    bazıları blackberry'den başka telefon kullanamaz bazıları ıphone kullanır bazısı klavye'li telefon ister..

    bana soracak olursan ikiside güzel telefon değil çok param olsa Xperia arc alırım..

    ama çok param olmadığı için yeni çikolata alıcam 560lira olmuş..

    Bu arada bu saatten sonra İphone4'e o kadar para verilmez daha ucuza Galaxy s2 çıktı karşılaştırmalarına bakabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::Ashes:: -- 22 Haziran 2011; 20:37:38 >
  • İkiside farklı kulvarların telefonu,biri iş telefonu diğeri eğlence.Torch'un yaptıklarını iphone 4 yapabilir ama iPhone 4'ün yaptıklarını Torch yapamaz.
  • iphone kullandıysan emin ol 2 hafta sonra başka telefon aldığına pişman olur ve tekrar iphone a dönmenin yollarını ararsın.

    hiç kullanmamış olsan o zaman istediğini al derim ama senin için bence iphone dan başka çare yok :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.