Şimdi Ara

Iphone 4s N11 Kazığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar N11'den ıphone 4s telefon aldım(paralel ithalat)Ürün kendi paketli şekilde geldi.Ürünü açtım ürünün orta tuşunda arızalı olduğunu gördüm.Detaylı incelemenin sonunda ürürnün ekranında renk kayması ahizede ses gelmemesi problemi ile karşılaştım.Ayretten galeri bölümüne girdiğimde imei numarası ekran resimi olarak alınmış gördüm.Ürünü 2 saat içerisinde aldığım yere geri gönderdim.Fakat ürünü benim bu hale getirdiğimi söyleyip değişimi mi kabul etmediler.N11 aradım ve durumu izah ettim fakat bana geri dönüş yapılmadı ve bugün akşam saatlerinde iade talebiniz kabul edilmedi diye mail atıldı.Forumdaki arkadaşlardan ricam nasıl bir yol izlemem gerekir.Tüketici haklarına şikayet etsem her hangi bir olumlu sonuç alabilirmiyim ?



  • Direk zaman gecmesen sikayet et.. Bak ne diyecem o cekilen resmi silme onun cekilme tarihi senin aldigin tarihden geri oldigi icin ispatin kolay olur..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biri bu tarz bu konuyu ekşi sözlüğe açmıştı ve anca öyle geri almışar ürünü. Bence siz de böyle bir yöntem deneyebilirsiniz. Artık n11 e hiç güvenim kalmadı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Goruntuyu silmediyseniz tazminat davasina kadar gider o is. Ancak goruntuyu sildiyseniz ispat etme isi biraz sekteye ugrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n11 ile ilgili böyle haberler gördükçe git gide güvenim iyice sarsılıyo şu siteye. Nereye baksam hep şikayet hep şikayet. Henüz alış-veriş yapmadım ama bu gidişle sanırım hiç yapmıcam. Sorununuza gelince. Hocam öncelikle o ekran görüntüsünü silmeyin, bilgisayarınıza atın o resmi. Sağ tıklayıp resmin özelliklerine girdiğinizde ayrıntılar kısmında resmin ne zaman çekildiği yazar mahkeme vs gibi bi durum olursa o da elinizdeki en iyi ve çok güzel bi kanıt olur. Müşteri hizmetlerini arayın durumu bildirin mahkemeye vericeğinizi söyleyin satıcıya ulaşın satıcıyı da söyleyin göz korkutun biraz. Baktınız durum değişmiyo o zaman tüketici haklarına şikayette bulunun.
  • N11'den bir şey alacağım varsada almam, bunları göz önünde bulundururum.
  • N11 , gg , sahibinden (get) vs bu tarz elektroniklerde imkanım varsa elden almaya çalışıyorum. Zamanında benimde başım yandı.. Geçmiş olsun kardeş , yukarıdaki arkadaşın dediği resim çekilme tarihi olayı iyi bir kanıt..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [F][u][r][k][a][n] -- 18 Eylül 2014; 21:47:36 >
  • arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.Ekran resmi elimde var dediğimde bana tarihi senin geriye alıp öyle çektiğimi söylediler ağzım açıkta kaldı.Telefon hala onlarda yarın tüketici mahkemesine başvuracam.N11 beni arama tenezülünde dahi bulunmadı.Arkadaşlar kesinlikle n11 den hiç bir şey almayın.Kesinlikle müşteri hizmetleri diye bir olay yok.Müşteriye hiç bir ilgi alaka yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aKMel

    arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.Ekran resmi elimde var dediğimde bana tarihi senin geriye alıp öyle çektiğimi söylediler ağzım açıkta kaldı.Telefon hala onlarda yarın tüketici mahkemesine başvuracam.N11 beni arama tenezülünde dahi bulunmadı.Arkadaşlar kesinlikle n11 den hiç bir şey almayın.Kesinlikle müşteri hizmetleri diye bir olay yok.Müşteriye hiç bir ilgi alaka yok.

    Abi teknoloji mağazaları varken böyle kaçakçının göçekçinin telefonu alınırmı. Neyse geçmiş olsun kardeş.
  • 15 gun koşulsuz iade yokmuydu??
  • tüketici heyetine başvurdum.Bana 14 gün içerisinde bir dilekçe göndermemi istediler.Dilekçeyi gönderdim.Büyük ihtimal ürünün parasını iade olarak gönderecekler.N11'i de aradığımda mağduriyetiniz giderilecektir ya değişim yada iade etmelerini sağlayacağız dediler.Şimdi beklemedeyim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pit0N

    quote:

    Orijinalden alıntı: aKMel

    arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.Ekran resmi elimde var dediğimde bana tarihi senin geriye alıp öyle çektiğimi söylediler ağzım açıkta kaldı.Telefon hala onlarda yarın tüketici mahkemesine başvuracam.N11 beni arama tenezülünde dahi bulunmadı.Arkadaşlar kesinlikle n11 den hiç bir şey almayın.Kesinlikle müşteri hizmetleri diye bir olay yok.Müşteriye hiç bir ilgi alaka yok.

    Abi teknoloji mağazaları varken böyle kaçakçının göçekçinin telefonu alınırmı. Neyse geçmiş olsun kardeş.

    Ya normalde kullanıcı yorumlarına bakarak ürün alıyorum.N11 den alma amacım bonusa 111 tl vermesi.artı 66 tl de indirim kuponumun olması.Bundan sonra resmi mağazalar dışında bir yerden ürün almam.




  • N11 den alışveriş yapılır ama orasıda gittigidiyor gibi sahibinden sanalpazar gibi işliyor satıcıların bir profili geri dönüşleri puanları var,hiç puan yoksa adam yeni ise e birde ucuza satıyorsa ki satmak zorunda zaten yeni ün kazanacak vs. alışveriş yapmayın,hertürlü soruyu sorun,aldım beğenmedim iade edeceğim sorunsuz alıyormusunuz cihazın garantisi hangi firmadan apple kendi garantisimi başka garantimi diye sorabildiğiniz kadar soru sorun,cevaplar hızlı ve normal ise alışveriş yapılır ama cevap veremeyip üstüne birde dalga geçer gibi mesajlara saçma sapan cevap veriyorsa alışveriş yapmayın o satıcıdan,n11'de dediğim gibi biryer n11 aslında suçu yok olay satıcıda yani para iadesini alırsınız merak etmeyin yeter ki onay vermeyin,tüketici hakem heyetinden sonuç çıkınca zaten paranızı alırsınız,tersi birşey olacağını sanmıyorum,tüketici hakem heyeti işinide n11 mutlaka bildirin dilekçemi verdim işlem alındı diye bu belgeleri vs. taratıp n11 atın,öyle sakın beklemeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrcunFix -- 20 Eylül 2014; 13:48:23 >




  • n11 den aldığım telefonun imeisi kayıtsız çıktı. Üstelik mağaza telefonu almadan önce imei kayıtlı ve garantisi delta dediği halde doğanlar diye bir firmanın garantisiyle yolladılar.Mağazaların bazılarına soru sorduğunuzda cevap veriyorlar ama yanlış yönlendiriyorlar.Bazıları telefonların garantisi belli değil ne gelirse o olur diye cevap veriyorlar.Üstelik mağazanın telefonlarına ulaşılamıyor ve n11 müşteri hizmetleri mağazanın telefon numarasını vermiyor.Neymiş güvenlik amaçlı veremezlermiş.Birde iade konusundada sorunları var bazı mağazalar paketi açarsanız iade kabul etmeyiz diyor n11 iade şartlarında öyle bir durum yazmıyor.Müşteri hizmetleri yetersiz talebiniz acil işleme alınmıştır geri dönüş yapılacaktır diye aynı cevapları veriyorlar.Sorun için 10 gün sonra aradılar.n11 den alışveriş yapacaklar dikkat etsin mağazalar yanlış cevap veriyorlar farklı özellikte telefon gönderiyorlar.Mağazalara yapılan yorumlarda yanıltmasın almadan önce baktığımda olumlu yorumlar vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woodypecker -- 26 Eylül 2014; 3:07:37 >




  • gecmis olsun. soguk kanli olun arkadaslarin dedikleri verdikleri tavsiyeler cok dogru. n11 den new balance ayakkabı aldım 100 tl ye ertesi gün tabanı ayrıldı geri yolladım. orada da gittigisiypr tarzı bir satış şekli var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar telefonun faturasını şirket üzerine yaptırdığım için mahkemeye başvurmam gerekiyormuş.Ben silivride oturuyorum ve bakırköye gidip oraya başvuruda bulunacakmışım.O yüzden telefonu yaptırdım ve kullanıyorum.Aradan 15 gün geçti aradılar beni ve küfür eder gibi alışverişten memnun olup olmadığımı sordular.Ağzıma gelen lafı söyleyip kapattım.Bu bana büyük bir ders oldu kesinlikle oradan ürün almayın aldırtmayın...
  • Sn burda ve eksı sozlukte n11 ı duyur sana yaptıklarını

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.