Şimdi Ara

iPhone anakart değişimi sonrası IMEI değişir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, iPhone X cihazıma takım aktarma yapıldı. Bu durum sonucunda IMEI sorgusu yaptığımda ise kayıtdışı cihaz olarak görünüyor. Bu bir sorun yaratır mı?




  • cihazınız kayıt dışı olarak görünüyorsa şuan kayıt dışıdır. İmei sim kartın entegresinde oluyor bildiğim kadarı ile anakart üzerine sabit ise bu entegre anakartla birlikte değişmiş olabilir.

  • Merhaba evet değisir. Yurtdışında mi değiştirdiniz, yurtiçinde mi?
  • Yurtiçinde değişti ve telefonu 2. el olarak almıştım. Yani eski IMEI'sini hatırlamıyorum ve telefonun resmi sahibi olarak da görünmüyorum. Bu durum sorun yaratır mı? Telefona tekrar bir kayıt mı gerekiyor?

  • Şu durumda kandırılmış görünüyorsun veya yanlış anlaşılma bilgi eksikliği var
    doğru sonuca ulaşmak için her şeyi ince detaylı anlatman gerekiyor ve tekrar kontrol edip emin olup ona göre bizlere anlat ona göre doğru yanlış veya yanlış bilgilerin doğrusunu söylemeye çalışalım
    elindeki özel bilgilerle yani eski imei no yu sorgulama yaptığında ne yazıyordu yeni imei de ne yazıyor
    Yeni imei kayıt dışı ise kullanmazsın kayıt dışı veya kayıt bulunamadı yazıyorsa
    Takım değişimi nereden neden ne kadar yapıldı arıza v neydi yeni imei no yu nasıl biliyorsun nerede yazıyor vb bilgileri paylaşman gerekiyor
  • Düzensiz şarj alma nedeniyle telefonu şehirdeki yapabilecek tek tamirciye verdim ve onlar tarafından tek çözümün yeni bir anakarta değişmez parçaların aktarılması olduğu söylendi.


    Telefonu bugün teslim aldım ve hakkında bölümündeki IMEI bilgisini sorguladığımda "kayıt dışı cihaz" olduğunu gördüm. Sim kart yuvasındaki IMEI numarasını sorguladığımda "ithalat yoluyla kaydedilen" yazıyor. Bu, telefonu tamire vermeden önceki yaptığım sorgulamada da karşılaştığım yazı ile aynı. Yani telefonun içinde yazan IMEI ile Sim yuvasındaki IMEI farklı ve telefonun gerçek IMEI'si Sim yuvasında yazan numara idi.

  • Bir sorunu çözmeye çalışırken başka yeni bir sorun çıkmış yanlış anlamadıysam
    Sim tepsisindeki imei no sanırım eski sizin imei no ve kayıtlı idi
    Yeni takılan takım aktarım sonrası ayarlar hakkında da yazan imei no kayıt dışı olarak çıkıyor peki doğru yazdığınıza emin misiniz çünkü ya bi yanlışlık var yada yanlış var yani kandırılmışsınız yani değişen yeni imei no sorgulama yaptığınızda kayıt dışı olarak çıkıyorsa kullanamazsınız ki kısacası telefon çöp sadece Wi-Fi ya bağlayıp tablet olarak kullanılır kandırmışlar sizi öyle görünüyor şu durumda tekrar gidin konuşun bu durumu Eğer size yaparız takım alaylarını vs ama kayıtsız imei no vs olur demedilerse siz haklı ve mağdur olan tarafsınız hakkınızı arayın

    Bu arada hangi şehir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 6 Şubat 2023; 0:55:51 >
  • Anakart değiştiğinde IMEI numarası da değişir. IMEI anakart üzerinde kayıtlıdır. Muhtemelen ya uzun süre hat takılmadığı için BTK tarafından iptal edildi ya da yurt dışından getirilip kayıt edilmemiş.
  • Arkadaşlar merhaba, yurtiçinden faturalı aldığım P 20 pro Huawei cihazım ana kart arızası nedeniyle açılmıyor. telefon tamircisi yeni ana kart harici çözülemez değişmesi gerekiyor dedi.


    şimdi piyasadan ikinci el ana kartı sağlam bir cihaz bulup söktürüp kendi cihazıma taktırmak istiyorum. Bu durumda ikinci el aldığım cihaz yurt dışı ise nasıl bir sorunla karşılaşırım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykmayk -- 4 Aralık 2023; 19:33:42 >
  • haykmayk kullanıcısına yanıt

    Telefonum yurtdışı kayıtsız cihaza mı dönüşür? Bu olursa bir çözümü var mı?


    Ya da satın aldığım ikinci el cihaz yurtdışından getirilip kayıt ettirildiyse ben kendi cihazıma ana kartını montaj yaptırdığımda benim sim kartımla çalışır mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykmayk -- 12 Aralık 2023; 19:49:28 >
  • uppp pls

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.