Şimdi Ara

iphone cahiline bilgi lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb arkadaşlar. telefonlarla aram pek iyidir. ama internet ve bilgisayarla oldum olası içli dışlıyımdır. telefonda kamera zart zurt vs vs özelliklere pek dikkat etmezdim yani genelde msjlaşmak ve telefonla görüşmek için kullanırdım.şimdi iphone almaya hevesliyim. çünkü bi telefon değildi kendisi tamamen bir dünyaydı kendisince. neyse laf kalabalığı yapmiyim :D arkadaşlar benim avea hattım var ve turkcell hat almak istemiyorum. iphone a avea hat takıp edge özelliğini kullanabilirmiyim aveanın böyle bir servisi varmıdır acaba ? okudğum kadarıyla turkcell aylık 10 mb lık paketler falan sunuyormuş. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.



  • Avea`nin edge hizmeti var, turkcell`deki gibi abonelik var mi bilmiyorum ancak dogru ayarlarla edge`e baglanabilirsiniz.
  • evet, AVEA'da da EDGE servisi var. AVEA'da da data paketleri olmasi lazim...
  • bu iphone ların 4gb lık versiyonları varmı hangi ara çıktılar.
  • 4GBlik versiyonler ilk nesilden (4GB ve 8GB) vardi o zamanlar

    artik ikinci el disinda bulamazsin herhalde 4GB
  • Bu arada GPRS (General Packet Radio Service) nedir EDGE(Enhanced data for GPRS Evolution) nedir diye sorarsanız, kısaca, Cep telefonlarıyla paket veri iletişimi (internet) yapmamızı sağlar, normalde konuşmalarımız devre anahtarlamalı olarak gerçekleştirilir fakat internet altyapısı paket iletişim altyapısıyla sağlandığından (TCP/IP) GPRS ya da EDGE sistemi kullanılır. EDGE ise GPRS’in 3 katı hızında veri alış-verişini sağlayan GPRS’in güncellenmiş sürümüdür. Sadece kablosuz iletişim arayüzünde modülasyonda yapılmış küçük bir değişiklikten ibarettir. GPRS G-MSK yani her sembolde 1 bit gönderirken EDGE 8PSK kullanarak her sembolde 3 bit gönderir. Böylece veri hızı yani bant-genişliği üç kat artar. Bir kaç da arayüz kip değişikliği vardır. Çok merak edenler, şuradan ulaşabilirsiniz. GPRS veri hızı 80 kbps, EDGE ise 236.8 kbps’dir. (kilo bit her saniye). Tabi indirme hızı. Upload bizi o kadar ingilendirmiyor. Bazen telefonunuzda E ya da G yazar. Bu operatörünüzün (turkcell, avea, vodaphone) size o hizmeti verdiğini gösteren bir semboldür. GPRS ya da EDGE olsun ücretlendirme, indirdiğiniz kilobitlerle belirlenir. Dediğim gibi sadece hız farkı vardır.

    GPRS(bireysel)-POSTPAID- Ücretlendirilen birim
    Ücret(KDV dahil)

    WAP(GPRS üzerinden) 1 KB
    0.007 YTL (0.7 kuruş)

    Internet 0-10 MB 1 KB
    0.002 YTL (0.2 kuruş)

    Internet 10-50 MB 1 KB
    0.001 YTL/kb (0.1 kuruş)

    Internet 50 MB ve üzeri 1 KB
    0.0005 YTL/kb (0.05 kuruş)

    SMS over GPRS 1 mesaj
    1 SMS

    WAP(Data Bağlantısı) 0.12 YTL/2 dk (12 kuruş)

    SME aboneler Kurumsal GPRS fiyatı üzerinden ücretlendirilir.

    Örnek Ücretlendirme: Abone 54 MB’lik bir Internet bağlantısı yaptığında ilk 10 MB 0.002 YTL/KB’den, sonraki 40 MB’i 0.001 YTL/KB’den, sonraki 4 MB’i ise 0.0005 YTL/KB ile ücretlendirilecektir.

    GPRS(bireysel)-PREPAID- Ücretlendirilen birim
    Ücret(KDV dahil)

    WAP(GPRS üzerinden) 1 KB
    (1 kontör/10 KB)

    Internet 1 KB
    0,002 YTL/KB

    SMS over GPRS* GPRS üzerinden SMS servisi, abonenin kullanmakta olduğu abonelik paketindeki SMS tarifesiyle ücretlendirilir.
    WAP(Data Bağlantısı) 2 kontör/2 dk


    Abonenin GPRS kullanımı için kredisi 0.1 YTL’den büyük olmalıdır




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.