Şimdi Ara

iPhone Donanımsal Arızalar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • DH de genelde donanımsal arızaların nedenlerine baktığımızda, kullanım hataları olduğunu görüyoruz. Kimisi suya düşürüyor kimisi yere ve fiziksel etkilerden bir arıza oluşuyor.
    Kimi yazılarda okuyorum ki, doanımsal arızalarının olmadığı, yada çok çok küçük ihtimalle donanımsal arıza verdiğidir.

    Benim kullandığım ve Amerikadan getirterek arkadaşlarıma verdiğim (tabi maliyetini alarak. ki tanesini 425 USD ye almıştım.) 6 adet iphone var. arkadaşlarım genelde bilmende bişeylerini bozar, ben ise bunları programsal düzeltiyorum. Ancak son bir haftada peşpeşe 2 iphonede donamsal problem çıktı. (Allahtan bu iki tanenin içinde benimkisi yok :) )
    Bir tanesinde, telefon konuşma esnasında kulağa ses gelmiyor idi. Ancak kulaklık tattığımda görüşme yapılabiliyordu. İphone nin üzerindeki ses devrensinde problem çıktığı tespitini yaptık ve 70 YTL verip parça değiştirerek hallettik. Bu arızdada kullanım hatası yok, kendi kendine bozulmuş devre.

    ikinci telefon ise, daha garip bir arıza verdi. Ekranın yarısından altı çalışıyor, yani dokunarak işlem yapabiliyorsun, ancak yarısından üst tarafı hiç bir şekilde dokunarak çalışmıyor, zira hiç bir şekilde çalışmıyor :) . Ama görüntü veriyor. Bunun arızasıda donanımsal ve kullanıcı hatası değil, yani durup dururken oldu. Asıl mesele bu telefonda zaten. Ekranı değişimi için 350 YTL istiyorlar. (içimden yuh diyorum kusra bakmayın). Ayrıca ekran değişimi için farklı önerileri olan var ise paylaşmasına sevinirim.

    Sonuç olarak şu ki; malesef 6 telefonda 2 telefon kullanıcı hatası olmaksızın kendiliğinden bozuldu. Buda % 33,33 oranda iphonenin arıza vereceği anlamına gelir. ( bu yüzdeyi verirken, kendi aldıklarımı baz alıyorum, farklı yüzdeler veren arkadaşlar olabilir ancak bu beni hiç bağlamaz, ben benim yüzdeye bakarım :) )

    Saygılar.







  • Bu mantıkla Benim Yüzde:%100

    1 İphone 1 Kendiliğinden Arıza :((
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iron_maden

    ise bunları programsal düzeltiyorum. Ancak son bir haftada peşpeşe 2 iphonede donamsal problem çıktı. (Allahtan bu iki tanenin içinde benimkisi yok :) )
    Bir tanesinde, telefon konuşma esnasında kulağa ses gelmiyor idi. Ancak kulaklık tattığımda görüşme yapılabiliyordu. İphone nin üzerindeki ses devrensinde problem çıktığı tespitini yaptık ve 70 YTL verip parça değiştirerek hallettik. Bu arızdada kullanım hatası yok, kendi kendine bozulmuş devre.

    Saygılar.



    Selam benzer problemi ben 2 aydır yaşıyorum ve Bangladeşte yaşadığımdan bir şey yapamıyorum... Alet hiç kulaklık kullanmamama rağmen kafasına göre kulklıklara geçiyor ve kulaklık olmadan aletten ses gelmiyor... Bazen düzeliyor ama usb şarj ya da telefonla birini arasam ya da bi applikasyon kullansam hemen alet kulaklıklarda :(... Ben de gözüm gibi bakıyorum alete ve koruması falan A kalite Griffin ama oldu işte :S


    Kasım sonu gelicem.... Nerede yaptırdığını söyleyebilir misin İstanbul'da . Aslında Benimkisi TCELLden alınma ve hala garantili olması gerek... Tşkler




  • bu ne biçim mantık arkadaşım o zaman ben 1 kere iphone aldım ve hiçbir yeri bozulmadı sana göre iphona arıza oranı %0 olması lazım yani hiçbir zaman hiçbir iphone durduk yere bozulmaz bana göre her geçen sn şanslıymışki sağlam kalabiliyor
  • Bu kadar küçük rakamlar ile düz orantı yapmak doğru değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.
    bu ne biçim mantık arkadaşım o zaman ben 1 kere iphone aldım ve hiçbir yeri bozulmadı sana göre iphona arıza oranı %0 olması lazım yani hiçbir zaman hiçbir iphone durduk yere bozulmaz bana göre her geçen sn şanslıymışki sağlam kalabiliyor

    Iyide arkadasin 1 adet telefonu olsaydi boyle bir yuzdeleme yapmazdi. 6 adet telefonla yapilan bir calisma.

    Yazisini ve tesbitlerini faydali buldum.
  • Genelde iPhone'da çıkan sorunların çoğu ekrandan kaynaklanıyor zaten...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.