Şimdi Ara

iPhone Kasıyor" muhabbeti doğru mu(Karar verildi,iPhone 8 alınacak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Not:Telefon ve Laptop Macaristan'dan alınacak,o yüzden fiyat kıyaslaması yaparken euro veya macar forinti ile kıyaslayın

    Ünide bilgisayar programcılığı okuyacağım için Macbook Pro alacağım. Hazır laptop alacakken telefon da alayım diyorum

    Lafı uzatmadan kendimce android vs ios kıyaslamasını yapayım

    Neden iOS
    1.Daha önce 7.1.2 li iPhone 4 kullandım ve Asphalt 8 de anlık donma harici zerre sıkıntı yaşamadım,stabilite ve performansıda işlemcisine göre gayet iyi bana göre
    2.macOS ile iOS un mükenmel uyumu
    3.Apple'nin servis ve teknik destek kalitesi(Üni için hangi macbook'u alayım diye danıştım,sıkılmadan mantıklı gerekçelerle sorularıma cevap verdi. Üstelik kadın bana eğer başka sorum olursa diye kendi e-posta adresini verdi)
    4.Samsung Galaxy Tab 2 var elimde,custom rom attım ama performans yerlerde. Asphalt 8 oynayayım dedim,oyundan atıyor
    5.Cydia reyiz

    Neden Android
    1.Özgür plartform,root olayı
    2.Güncelleme desteği kesilince "Çokta umrumdaydı" diyebilmem(custom rom)
    3.Satın aldığım/beleşe getirdiğim birçok uygulama

    Tavsiyelerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Programmer -- 13 Nisan 2018; 23:42:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kasmıyor 6s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows Phone da dahil S40 Nokia serilerinden beri neredeyse bütün sistemleri kullandım daha önce. Kesinlikle bu konıda benden daha tecrübeli hocalarım forumda vardır tabii ki. Android veya IOS kapışması tamamen kişiye özel bir durum. Yıllardır Android telefonlarıma custom rom uyguluyordum ve devamlı mod arayışlarındaydım ve açıkçası tamamen bağımlı durumdaydım devamlı mod arıyordum. Ankara Istanbul yolculuklarında dahi emektar G2 telefonumda Rom yüklerdim zaman geçsin diye. Fakat Iphone kullanmaya başladıktan sonra bu eksikliği çok hissediyorum inan ki hocam. En azından yıllar önce 5S ya 4S, 4 ya da 3GS varken JB yapıp sistemi kendime göre özelleştirebiliyordum fakat 7+ elime geçtiğinde 11.2 yüklüydü ve JB yapma fırsatım olmamıştı. Ki zaten şu an Jailbreak yapmak istesek dahi tethered JB yapabiliyoruz anladığım kadarıyla. Eskisi gibi bir cydia deneyimi yaşayamıyoruz. Şu an telefonda yapabileceğim tek şey belki de Beta güncellemelerini yükleyip devrloperlera iletmek hataları. Telefon hediye olmasaydı Note 5 alıp rom, root ve mod işlerine devam edebilirdim diye düşünüyorum. Dediğim gibi tamamen kişisel tercihe kalmış birşey bu ios ve android kapışması. Hangisinde daha mutlu olacaksan onu al derim. Bu arada telefonu kullanmaya başlayalı bir ay oldu daha kasılma yaşamadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Senin yerinde olsam İos alirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru. Oyunu arka olana attıktan sonra tekrar girerken oyunu baştan açıyor iosun ios olduğu dönemler gibi değil ama androidden iyidir hala. 6s plus.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayıp oluyor beyler A kullanıcısına yanıt
    Şahsen plus modeller ile normal modellerin aynı işlemciyi kullanmasına karşıyım,plus modellerde ekran çözünürlüğü normale göre daha yüksek ama aynı gpu gücüne sahip



    Ne olurdu A9X kullansalardı sanki(sizin telden örnek verdim)



    Alacağım cihaz sırf bu yüzden plus olmayacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Programmer -- 11 Nisan 2018; 10:41:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence iPhone almanız daha iyi olur şuan bende ip7 var ve jbli gayet memnunum ne bir takılma ne bir sorun gayet güzel bundan 2 sene önce ip6 ile IOS dünyasına giriş yaptım 5 ay önce ip6 mefta olunca evde yatan xperia z3e geçiş yaptım ama IOS dan sonra benim için bir çile oldu android takılmalar uygulamadan atmalar vs. 1 ay kadar dayanabildim sonrasında ip7 aldım ve şuan gayet güzel her işimi görüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i6 Kullanıyorum. Kastığını görmedim. Apple'ın son zamanlarda ki politikaları gereği iPhone almak istemiyorum ama son model bir iPhone sizi uzun süre götürecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 6, 6s, 6s plus hepsi iOS 11 yüzünden kasıyor.
  • 5S 6 ve SE de hiç bir kasma yok. 5S ne zaman çıkmıştı acaba siz anımsayın artık. Bir de o zamanda çıkan telefonlar acaba hala kullanılabilir durumda mı onu düşünün.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 6 belki bir nebse iOS 11 ile 'tekliyor' olabilir. Ancak bunu iPhone 6 kasiyor olarak yorumlamayi, daha once hic bir cihazin kasmasina sahit olmamaya veriyorum. Zira kasma dedigimiz olay, bir web sitesinde gezerken assagiya kaydirildiginda kademeli olarak inmesi, bir oyun oynarken PC'deki gibi ani fps dususlerinin yarattigi etkiye benzer olaylarin yasanmasi veya oyundan atma seklinde gerceklesmesi kastigini gosterir.



    Hem iOS 10.3.3 hem iOS 11 son surumde iPhone 6 kullaniyorum, 10.3.3 batarya anlaminda cok ustun, ancak performans bakimindan aralarindaki fark gun ici kullanimi ile anlasilmayacak seviyede. Kastigina asla sahit olmadim.



    3GS, 4, 5, 5S 6, 6S ve 7 kullandim. Android tarafindan S6, S7, S8, G3, G5, M7, M9, Xiaomi Note 3 ve Z5 kullandim. Android cihazlara dayaniklilik surem 1 Yil M7 ile oldu, hala da yedek olarak kenarda tutarim. Diger cihazlari sifir aldiysam iade ettim (Samsung S6 ve S7), 2. El aldiysam da 2-3 ay sonra sattim (Xperia ve LG) Aliskanliklarimdan dolayi mi bilmiyorum ancak Android cihazlarin bir sure sonra sorun yarattigini ve verdigim onca paranin bosa gittigini dusunmeye basliyorum ki ciddi sorunlar bas gosteriyor. Ve tekrar iPhone alisim cok kisa suruyor.



    Ayrica forumda cihazlarin Anakonularini okuyup aldigim, onca ovgulere maruz kalan ancak aldigimda 'Bu muymus' dedigim cihaz cok oldu. Ozellike Xiaomi'ye olan ovgulerden sonra 6GB ram sahibi Note 3 alisim ve iade edisim 2 gun surdu. Ove ove goklere cikarilan cihazin iPhone 5 ten daha kotu bir on kamerasi ve 5S seviyesinde arka kamerasi olusu, dusuk isikta ne cektigimi anlamiyor olusum Xiaomi den sogumama neden oldu. Sadece PowerBank'i elimde duruyor, kaliteli.



    Uzun bir yazi oldu ancak yanlis karar vermeyin, seciminizi yazdiklarimi goz onunde bulundurarak yapin. Uzun sureli kullanim icin benim onerim 6S olur, 6 ile 6S arasindaki bence en onemli fark TouchID okuma hizidir. 6'da bu sure 1.5sn dolaylarinda dolasiyor ancak 6S anlik kilit aciyor. Secim sizin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 6s kullanıyorum hiçbir kasma donma yaşamadık gayet güzel kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllara yenik düşebilir her cihaz gibi lakin ekstra bir durum elbette yok, yazılım kalitesinde düşüş var o ayrı konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peregrino kullanıcısına yanıt
    Öncelikle detaylı anlatımınız için teşekkürler



    Kuzenimde iPhone 7 var ve memnun,en baba oyunlarda bile takılma yok. Kardeşi hariç ailecek iPhone kullanıyorlar zaten(Eniştem 5 çıktığı gün aldı,hala kullanıyor. Teyzem 6s kullanıyor)



    s3 ler çöp kutusundayken o adam bitik bataryalı 5 ile işini görüyor,zaten oyuncu olmadığından dolayı yetiyor ona(hele batarya değiştirse ne olur acaba). Teyzem de en az 4-5 yıl kullanır o cihazı (bozulmazsa)



    Android'e bakıyorum,koskoca android plartformunda uzun süre(+4 yıl) memnun kalınan tek telefon Note 2(ana konulara dayanarak),şaka gibi. Ama üretici yazılımına mecbur kalmaman, ( iOS ta çok gerekmiyor,ama custom rom olayı efsane bence),iOS ta jb gereken bazı şeylerin androidde rootsuz yapılması(iOS 11 öncesi cihazlarda mobil veri kısayolu vs. Ha iPhone alırsam mümkün mertebe jb li kullanacam zaten) gibi sebepler yüzünden ister istemez cihazı aldığında küfür edecek olsam bile android cihaz alasım geliyor(kimse bana "Aydroyid yoyipop iye keydiyi düzeytti" muhabbeti yapmasın,6.0.1 li tabletim bu mesajı yazarken kasıyor zaten)



    Bu yüzden tercihim büyük ihtimalle plus olmayan bir iphone olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer jailbreak yapacaksanız, iphone 7 ve + modeli ve üzerini unutun, çünkü artık jb ve ilgili tweak desteği vs tadı tuzu kalmamış. Uzun süre i7 cihazımda jb bekledim 10.3.3 sürümde ama gelmedi, size tavsiyem alacaksanız güncellenmemiş eski sürümde üst model cihaz almanızdır, ios mu android mi kıyaslaması kullanıcı tercihlerine göre değişir, eğer eğitim için de kullanacaksanız ve pdf paylaşımı dosya klasör vs az çok lazımsa bu ios'ta biraz sıkıntılı bildiğiniz gibi. Ama günlük kullanım için kesinlikle ios derim. Yalnız alacağınız cihazdaki yazılım sürümüne dikkat edin, ne kadar eski olursa o kadar iyi. Örneğin iphone 7 10.2 olabilir, bu sürümde cihaz yavaşlatma politikası da uygulanmıyor , rahat edersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tab 2 hangi modeli var sizde acaba? 7 inç olan mi 10inç olanmı acaba? Tab 2 bendede var 4 sneeyi geçti alalı halada iş görüyor açıkcası. 7inç lik versiyonu.

    Cm11 den sonraki tüm romlar çöptü malesef. Hepsini denedim döndüm dolaştım gene cm11 kurdum. Oyun ile ilgili birşey diyemem hiç oyun oynamadım film ve net için kullandm bu zamana kadar. Bir ara yeni baAtarya almam lazım sadece

    Sorunuzun cevabı tamamen kişisel bir seçim ben android ile devam edin derim başkası ios der. Bu işin sonu yok :) rom vs ile ilgilisiniz gibi eğer imkan varsa bir nexus edinin bence :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KoşanBalık kullanıcısına yanıt
    10 inç,LineageOS 13



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AI Programmer -- 11 Nisan 2018; 17:41:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cydia'nın ne olduğunu biliyorsunuz, iphone kasar mı diye soruyorsunuz. Amacınız ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet_yıldırann kullanıcısına yanıt
    Amacım şu,uzun zamandır iOS dünyasından uzaktım. Anakonularda kasıyor tarzı yorumlar görünce bu durumu burada sormak istedim



    Not:Cydia'yı bilmek için iOS kullanmak gerekmiyor. Sırf meraktan iPhone konularına giren biri bile cydia muhabbetiyle karşılaşabilir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AI Programmer A kullanıcısına yanıt
    Macbook pro alacağınızı vurguluyorsunuz. Kötü niyetlisiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet_yıldırann -- 11 Nisan 2018; 19:13:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.