Şimdi Ara

iPhone kullanıcılarının en yüksek olduğu ülkeler sıralandı: Türkiye son sırada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Almanya'dan demografi (nüfus bilimi) uzmanı Simon Kustenmacher, X (önceki adıyla Twitter) hesabında Avrupa'daki iPhone talebine ilişkin verileri yayınladı. Rapora göre Apple akıllı telefonlar Batı ülkelerinde daha popüler.



    Ayrıca Bkz.iPhone 15 için geri sayım! A17 Bionic performansı sızdı



    Yayınlanan veriler ışığında en yüksek oranlar Danimarka ve Norveç'te ve bu ülkelerde iPhone kullanıcılarının oranı %60-70'leri buluyor. İngiltere, İsveç, İsviçre ve Arnavutluk'ta yaşayanların yarısından fazlası da (%50-60) Apple cihazları tercih etmekte. Aynı şekilde iPhone akıllı telefonlar Fransa, Belçika, Hollanda, Avusturya ve İrlanda'da da popüler (%40-50).



    Rusya ve Almanya'da iPhone'a olan talep, demografın bahsettiği üzere %30-40 seviyelerinde. Aynı sayıda Apple hayranı İtalya, Portekiz, Finlandiya, Letonya ve Estonya'da da bulunuyor. Ancak komşu Belarus ve Litvanya'da bu oran daha az - %20-30 seviyesinde.





    Türkiye'de ucuz Android telefonlar kullanılıyor



    iPhone modellerine en düşük talep ise Türkiye, Polonya, Yunanistan ve bazı Balkan ülkelerinden geliyor. Ülkemizin başı çektiği bu bölgede ise Apple müşterilerinin sayısı %10-20 seviyesinde. Araştırmayı yapan Simon Kuestenmacher'in konuyla ilgili açıklaması ise şu şekilde:



    "Zengin kuzey Avrupalılar büyük oranda iPhone kullanıyor. Almanların da iPhone kullanacak kadar zengin olduklarını ancak tercihen Android telefon kullandıklarını tahmin ediyorum. Doğu Avrupalılar daha ucuz Android akıllı telefonlar kullanmakta."




    Kaynak:https://twitter.com/simongerman600/status/1687873610084474880







  • Alım gücü yüksek ülkelerde apple’ın ağır dominasyonu var.
    Hollanda’da yaşayan kuzenim orada herkes iPhone kullanıyor doğru düzgün samsung/android kullanan göremezsin demişti, bu haber de bunu doğruluyor.
    Androidi ayakta tutan tek şey alım gücü düşük ülkelerde bolca ucuz seçeneklerin olması.
  • "Herkesin elinde iphone, ne bu gösteriş merakı" diyen, ülkeyi kendi etrafında gördüğü 100 adamdan ibaret sananlara gelsin bu haber.

  • bırak iPhone kullanmayı millet pirzola yiyemiyor. :d

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda gördüğüm en güzel yorum!!!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DburakKoc

    "Herkesin elinde iphone, ne bu gösteriş merakı" diyen, ülkeyi kendi etrafında gördüğü 100 adamdan ibaret sananlara gelsin bu haber.
    Aynen öyle. Bu tipler avmler dolu da diyor. Millet serinlemeye ve yarından daha ucuz bişeyler almaya giriyor. Ama Türkiyenin nıfüsunun farkında değil herşeyi kendi fanusunda değerlendiren cahil tipler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır. Bu haberi görene kadar en yüksek oranlardan biri bizde sanıyordum. İçinde whatsapp bile olmayan telefonları kullanan dayıların varlığını unutmuşum.

  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Eskiden insanlar kredi çeker ev-araba borcu öderdi, kıt kanaat geçinirdi, şimdiki gençler için ev-araba almak o kadar hayal ki ne yapsınlar kazandıklarını telefona kahveye gezmeye sosyalleşmeye harcıyorlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alım gücü yüksek ülkelerde apple’ın ağır dominasyonu var.
    Hollanda’da yaşayan kuzenim orada herkes iPhone kullanıyor doğru düzgün samsung/android kullanan göremezsin demişti, bu haber de bunu doğruluyor.
    Androidi ayakta tutan tek şey alım gücü düşük ülkelerde bolca ucuz seçeneklerin olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03ECCCBA8 -- 12 Ağustos 2023; 13:4:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha çok refah haritası gibi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunun direkt fakirlik zenginlikle alakalı bir ayrım olduğunu düşünmüyorum. Her zaman Iphone'lardan daha pahali Android telefonlarda oldu. Bence ekosisteme girip girmeme ile de çok alakası var. Misal Abd'de Mac kullanımı neredeyse yarıya yaklaştı. Onlar Mac e pc demezler. Mac derler Windows'a da pc derler. Hal böyle olunca standart mac kullanıcısının genel olarak elbette ilk tercihi iphone olur. Windows ise android ile git gide daha bağlı hale geldi.

    Zenginlik fakirlik olsa, daha önce başka bir konuda da yazmıştım ama nedense iphone sahipleri hemen gocunuyor ama gerçekten benim gördüğüm en azından Tr için, fakirler, zenginlerden çok daha fazla iphone sahibi. 80 personel çalıştıran hastane sahibi S8 kullanıyor. Elemanları iphone. Bim de kasiyere bakıyorum iphone u var. Hasta sayısını kendim bildiğim günde yaklaşık 15 tane hastaya 1000 liradan bakan kadın doğum uzmanı, en son s8 kullanıyordu, sonra S20 ye geçti. Masrafları çıktıktan sonra, ekstra tahlil, doğum başı aldığı ücretlerle kadının aylık kazancı 400-500 bin civarı, kocası da aynı 400 bin. Son model android bile almıyorlar. Çocuklarından gelen eskileri kullanıyorlar genelde.

    Bana da android çok daha serbest, kolay erişilebilir, itunes vs kısıtlaması olmadan rahat kullanılabilir geliyor. Belli bir aradan sonra hep son çıkan S serisi Samsung tercih ettim bugüne kadar. Misal şimdi S23 baktım 32.000TL civarı. İllaki o paraya bir iphone çeşidi de vardır herhal. Ha daha çok param olsa muhtemelen 50-60 verip fold alırdım. Yani iphone 30 binlira ise de fold alırdım, 60 bin ise de fold alırdım.

    Ama mac sahibi bir arkadaşım var, telefonu kırılsa da etse de iphone'dan vazgeçemiyor. Ona da yarı fiyatına S serisi versen de Iphone alıyor. O da haklı. Mac ile çok rahat anında erişimi var diyor dosyaların. Android ile mac çok sıkıntı diyor.

    O yüzden asıl o ekosisteme ülkelerin ne kadar entegre olduğu ile ilgili olabilir. Zengin kız fakir oğlan ile alakası yok. Ama öyle bir algı nedense oluştuğu için, fakirler daha çok özeniyor.





  • Türkiye'de yaklaşık 10 milyon kullanıcının elinde iPhone olduğu tahmin ediliyor. Danimarkanın nufusu toplam 5,8 milyon. Şartlardada adalet olmadığı halde gayet iyi bizim oran bu inanılmaz yüksek fiyatlara rağmen.

  • Asahi Breweries kullanıcısına yanıt

    yiyorum

  • Ben her ikisini kullanmaya başladım İphone 12 mini ve yeni telefonum Samsung Fold 5.

  • zero fear kullanıcısına yanıt

    oy oy üstad hs attın

  • Gençler yemeyip içmeyip en pahalısıni almaya çalışıyor. İlerde para biriktirmedikleri için pişman olurlar. Bir telefona bu kadar para yatırılmaz.. Eğer o cihazdan para kazanmiyorsaniz..

  • Türkiyede ucuz telefon mu var yaşadığım ülkede askari ücretin 5.6 katını alıyorum ve 3-4 günlük çalışmamla en pahalı marka ve modeli alabiliyorum

    Türkiyede asgari ücretin 6 katıyla en pahalısını alabiliyormusunuz?

  • Samsung amiral gemileri ucuz mu yurt dışında?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iphone kullananlara gösteriş meraklısı diyerek aklınca alamadığı telefonu kötülemeye kalkan dandroid kullanıcılarını üzer bu haber...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero fear kullanıcısına yanıt
    İtalya ve Almanya istisna mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.