Şimdi Ara

İPHONE KUTULU DEĞİŞİM (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
459
Cevap
10
Favori
41.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AppLeBoyS A kullanıcısına yanıt
    Evet, gider fişinde yer alan RMA numarası Apple sipariş numaranızla aynı. Apple Store’da cihazınız ayrılmış durumda, mailde yazan konfigürasyondan farklı bir cihaz gelme olasılığı yok maalesef. İşleminiz iptal edilse ve yeni model satışa sunulduktan birkaç ay sonra değişim işleminiz başlatılsaydı bu tarz bir durum olabilirdi fakat şu an için böyle bir durum söz konusu değil.
    Apple’da gönderdiğiniz cihazın bilgileri ve size yeni gönderilecek cihazın bilgileri var.

    Ek olarak privacy.apple.com’a girerek AppleCare bilgileri mailinize isterseniz siz de RMA, değişim bilgileri ve girilmiş adres bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple da bu sipariş önceden hazırlanıyor yani o zaman 14 pro max gelmesi olası değil desenize.. ama geçen cumartesiden berş hala gider pusulasını imzaladım bilgi gelmedi kargoyla alakalı. Privacy apple com dada verileri çekmiyor bir hata oluştu diyor denedim defalarca




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppLeBoyS -- 31 Ağustos 2022; 0:10:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AppLeBoyS A kullanıcısına yanıt
    Privacy panelinde AppleCare ile birlikte başka bir bölümü daha seçerek veri isteği oluşturun, o şekilde veriler hata vermeden hazırlanır.

    Gider pusulasını imzaladıktan sonra danışmanıza göndermeniz gerek sizin iletmenizden sonra danışmanınız ilgili departmana belgeyi iletiyor ve sonrasında en geç 2 iş günü içerisinde gider pusulasının onaylandığına dair bir mail tarafınıza iletiliyor.

    Danışmanınız ilgili belgeyi departmana ilettiğine dair bilgi paylaştı mı sizinle?

    Veya onay maili geldi mi?

    Onay maili geldiyse ve kargo firması sizinle iletişime geçmediyse siz TNT Kargo’yu arayarak kendiniz randevu oluşturabilirsiniz. TNT’yi aradıktan sonra Apple departmanına bağlanmak istediğinizi söyleyin ve gider pusulasının üstünde yer alan müşteri referansı numarasını hazır bulundurun eğer şehrinizde TNT şubesi bulunmuyorsa, TNT Kargo, sizden Aras Kargo’ya giderek karşı ödemeli olarak TNT Modeko şubesine göndermenizi isteyebilir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Danışman aramadı. Yani açıkçası bir ümidim var yine 14 ile alakalı çünkü stok sorunu var apple da 128 gb için taa 1 ay erteliyor cihaz kalkacak 1 haftaya halbu ki.. Belki cihaz yok diye onay maili gelmedi düşüncem bu

    İPHONE KUTULU DEĞİŞİM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AppLeBoyS A kullanıcısına yanıt
    Kıdemliler bazen garipçe dosyayı bırakıp kayboluyor. Apple size o konfigürasyon mailini gönderdiyse mutlaka stoğu vardır.
    Sizin söylediğiniz farklı bir model olayı doğru fakat bunun için ürünün satıştan kalkması ve üstünden bir süre geçmesi gerekiyor, depo stoğunun tamamen bitmesi için.
    Bazen AppleCare için ayrı stok tutulabiliyor, iPhone 8 modelleri satıştayken Apple’ın iPhone 6s stoğu bulundurması gibi.
    Sizin gider pusulasını göndermenizin hemen ardından danışmanınızın ilgili departmana iletmesi gerekiyordu. Bu durumda bir gecikme söz konusu size tavsiyem başka bir arama planlayarak dosyanızın başka danışman tarafından alınmasını sağlamanız ve dosyanın o şekilde devam ettirilmesi.

    Farklı bir model için işlemi askıya alsanız bile iPhone 13 Pro Max stoğunun bittiğinden emin olmanız vakit alacaktır bunun üzerine stok bitse bile gelecek modelin Türkiye’de satışa sunulacağı tarih bile belirsiz olacaktır ve kur farkının olduğu dönemlerde genelde Ekim ortasında geliyor modeller bazen Kasım’ı bulduğu bile oluyor.

    Ayrıca danışmanlar model kodunu aynı girerek işlemi oluşturuyor, üst departmanları cihaz stoğuna göre ve duruma göre konfigürasyonu ayarlıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Eskiden rahatlikla degisim yapiliyordu ama bizim kendini kurnaz sanan Türk milleti yuzunden Apple bu konuda kati olmaya başladı.

    Ben 2 kere iphone 6 yi degistirmistim

    İlk iphone um cebimde yamulmustu 2 aylik cihazken goturdum yenisini verdiler. İkinci cihazim daha 2 haftalikken batarya 10 dakika gitmeye basladi. Batarya degisimi icin randevu aldim ve telefonu yedeklemeden götürdüm.

    Oradaki bayan cihazi teste soktu bataryanin tamamen bittigini soyledi. Tam batarya degisimi yapacakken bayan telefonu yukari dogru tuttu ve tek gozle bakarken bu telefonun bataryasindan dolayi arka tarafin sistigini ve yeni cihaz vereceklerini soylediler. Baktim yamukluk goremedim.

    Dedim ben birsey goremedim gelirken yedekte almadim batarya degistirsek sadece olmaz mi dedim bayan degisim yapmak zorundayiz dedi ve yenisini verdi.

    Oyle insanlar var ki telefonu dusurmus kosesi ezildi diye degistirmek isteyen mi dersin, bir umutla ust modele ucretsiz degisim isteyen mi dersin, oyle toksik insanlar var ki derdini anlatirken ne kadar yalan soyledigini anlayabiliyorsun.

    Allahtan ipade bagliyorlar cihazi milletin yalani ortaya cikiyor ))

    Degismemelerin sebebi degil bizim kurnaz cakal zanneden turk milleti. Bizim degismemiz lazim Apple hala bildigimiz gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • aurosonic kullanıcısına yanıt
    Size kesinlikle katılıyorum, çoğu insiyatif askıya alındı Apple içinde sektörel olarak da. AirPods modellerinin servise girebilmesi için bile artık fatura zorunluluğu bulunuyor. Sadece müşteriler de değil, maalesef servislerde bile Türkiye’de belli başlı sıkıntılar oluştu. Bir iki sene önce isimini paylaşmadığım eski bir “yetkili” servisin, cihazları onarım merkezine göndermeden önce yetkisiz şekilde müdahale edip onarım merkezinde yetkisiz müdahaleden ücretli işlem yaptırarak para kazancı sağladığı ortaya çıktı ve Apple, servisle sözleşmesini feshetti.

    Servislerin çoğu yetkisi alındı ve artık servisler cihaz değişimi kararı bile veremiyor. Watch modelleri bile ARC’a gönderiliyor.

    Evet, bu tüm dünyada bu şekilde işliyor fakat Türkiye’de suistimallerden kaynaklı bir baskın fark var maalesef.

    Yurt dışındaki kullanıcılar normal şartlarda ARC’a yani Apple Onarım Merkezine kendileri gönderim yapabiliyorken bizde bunun olması için bile ilk başta servis gibi bir aracının ürünü incelemesi gerekiyor.

    Aslında Apple’ın bu tarz yaptığı kutulu değişimler Tüketici yasasına göre olması gereken bir şey fakat üst model değişimi, yasalara göre yapılması gereken işlemden daha az işlem yapılmasına rağmen değişim yapılması gibi şeyler aslında Apple’ın tüketici yasalarına ek olarak sağladığı şeyler.

    Umarım ki Türkiye’de yaşayan müşteriler de bu tarz şeyleri suistimal etmemeye başlar ve markalar da eski tarz uluslarası standartlarında müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede önemseyen haline geri döner.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • aurosonic kullanıcısına yanıt

    Sen bana toksik diyemezsin haddini bil. Ben zaten yaşafığım ekran kırıklığından dolayı 20 iş gününü geçti diye bu kararı aldım. Apple kıdemli bana dedi stokta yoksa üst model gelir diye ben demedim üst göndereceksiniz illa diye madem üst model gönderme imkanları var bende tabii ki bundan yararlanmak isterim ukala seni. Zaten değişimimi apple bizzat kendi sundu ve pusulayı gönderdi. Ben hatamdan dolayı kasayı zedeledim sadece. Bu hatanın bedeli olur mu yoksa apple umursamaz mı karar çıktığı için diye öğrenmek istedim sadece keza arkadaş ta cevabını verdi sağolsun. Bu çekememezlik hasetlik niye işte bizim milletimiz ilk bunu düzeltmeli senin adına mutlu oldum sevindim demeyi bilmeli. Amaaa kendimizin uzanamadığı eti mındar olarak tanımlamayı çok seviyoruz..!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slaperigtje S kullanıcısına yanıt
    Sence bir daha geri döner mi isim vermiyim bir şirket bu şekilde zengin olmuş çorbasınına tuzun tuzunu katmış telefoncular milletten ucuz iphoneleri alıp swap cihazlarla değiştirip 0 ürün diye 0 fiyatının biraz altında çok telefon sattılar şimdi böyle gerçekten ihtiyacı olan insana bile yokuş yapıyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Apple ile görüştüm sorun olmayacaktır geldiği için pusula dediler oh rahatladım ya 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AppLeBoyS A kullanıcısına yanıt
    Burasi da twitter mecrasina dondu. Birader sana toksiksin diyen mi oldu şimdi? Ben genel problem hakkinda konusuyorum sana toksiksin demedim ki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • beyler epeydir uzagım piyasadan. iphonelarda tek ölü pixel değişim'e dahil oluyormuydu ? iphone almayı düsünüyoruz sıfır olarak internetten fakat ölü pixel cıkması durumunda iade edemeyeceğimizi düşündüğümüz için almadan önce öğrenmek istiyorum

  • aurosonic kullanıcısına yanıt

    genelleme yaparak benim de başıma gelenler aynı olduğu için dahil ettiğini düşündüm. Tenzih ediyorum demediğin için malum. Yanlış anlaşılma.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt

    Ekran değişir kardeşim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Applenın kendi sitesinden alırsanız ve kutudan çıkarttıktan sonra bahsettiğiniz sorun veya başka bir sorun her neyse varsa sıfırı ile değişir ve apple kendi sitesinden alınan cihazlar için bildiğim kadarıyla 3 ay içerisinde bi sorun olursa cihaz değişimi yapıyor diye biliyorum emin değilim süre ne kadar uzarsa değiştirme ihtimali o kadar azalır ama direkt kurudan çıkarttığınız gibi bahsettiğiniz sorun olursa sıfırı ile değişir aynı durumu 2 3 hafta önce yaşadım sıfır telefonun kamerasında sorun vardı tamirini değil değişimi istediğimi söyledim ve sıfırı ile değişti

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar. Cihazıma 2 hafta önce kutulu değişim kararı çıkmıştı. Danışmanımla görüştüğümde apple 7 gün içinde cihszı değişir en fazla 1 hafta sürer demişti. Süreç 2 haftayı geçti gider pusulası hala alınmadı. Görüşmeme rağmen tekrar danışmanım durumla ilgili eğer ki lansmana kadar cihaz için gider pusulası alınmazsa cihaz sizde kalabilir 14 Pro Max stoklara girdiği an değişiriz dedi. Galiba çok şanslıyım Apple store da stok sorunu var apple yüksek ihtimal yeni cihazı satmaya başlayacağı için 13 pro ihracatını durdurmuş baksanıza teslimat lansmandan 3 hafta sonra halbu ki 4 gün sonra cihaz satıştan kalkacak ..
    İPHONE KUTULU DEĞİŞİM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AppLeBoyS -- 3 Eylül 2022; 22:25:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benimde basima KVK'da soyle bir olay geldi. Benim 6s plus telefonunu anneme vereyim diye gidip batarya degisimi yapayim dedim. Telefon cok temizdi kiyamadim dogrusu telefoncuya falan vermeye. Neyse 900tl batarya degisim ucretini odedim ve telefonu almaya gittigimde anakartı bozulmuş. Kvk bunu kabul etti ve apple tarafindanda yapilan islem gozukuyor. Apple yetkilisi ile gorustugum de size ek ucret cikmaz yetkili servisin hatasi dedi. Anakart degisir ya da daha azla hosunuza giden bir sey olur dedi. Sanirim ust model ile degisimi soyledi ama benim telefonumun modeli eski yani telefon degisimi olursa ne verecekler ki? Duz 7 yerine 7plus verirler mi acaba? En azindan sarj olarak fazla gider yani Edit: Anakarti ben bozmadim serviste batarya degisimi sirasinda oldu dediler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkwood0 -- 5 Eylül 2022; 4:11:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkwood0 kullanıcısına yanıt
    Swap verirler hocam

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Ben tüketici hakem heyetini kazandım sıfır ürün aldım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.