Şimdi Ara

iphone pasaport kayıt hakkında bilgi yardımcı olursanız sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar babam bu ay umreye gidecek bende GG'den iphone 3gs 32gb pasaport kaydı yapılmamıs cihaz alıcam ama merak ettigim konu şu telefon ve pasaportla kayıt yaptırmaya gittigimizde ordan aldıgınıza dair belge falan gösterin deseler napcam? sorun su pasaportta arabistandan ziyareti yazıcak ama cihaz arabistandan alınmamıs olcak bi sorun olurmu sizce bu konu hakkında bilgisi olan paylasırsa sevinirim simdiden tesekkürler



  • Arkadaşım sorun olmazsa ben de küçük bir soru sormak istiyorum.
    Kayıt için yurtdışına çıkmış pasaport şart mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA

    Arkadaşım sorun olmazsa ben de küçük bir soru sormak istiyorum.
    Kayıt için yurtdışına çıkmış pasaport şart mı?

    aynen öle arkadasım yanılmıyorsam 1 yada 1.5 ay icinde yurtdısından gelmiş pasaport olması sart.
  • son 1 ay içinde olması lazım aksi takdirde olmaz
  • Şöyle bir örnek vereyim. Cihazı çinden alın, siz ise Afrikaya gidip gelin, yine kayıt yaparsınız. Kimin nereye gittiği veya cihazın nereden geldiği önemli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myfranco

    Şöyle bir örnek vereyim. Cihazı çinden alın, siz ise Afrikaya gidip gelin, yine kayıt yaparsınız. Kimin nereye gittiği veya cihazın nereden geldiği önemli değil.



    bende bu sorunun cevabını arıyodum. konu açmadan bulabildim:) süper haber
  • Yazın Edirne'deyiz zaten, memleket. Yürüye yürüye bi Yunanistan yapacağız artık. :D
  • ebaydan 3gs getiricem demiştim bi arkadaşıma hiç girme o işlere bulgaristandan ayarlarız demişti. oradakiler daha mı ucuz, çin malı gibi mi? :) bilen var mı konu kirliliği yapmadan aramızda halledelim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GencayA
    Yazın Edirne'deyiz zaten, memleket. Yürüye yürüye bi Yunanistan yapacağız artık. :D

    :)))
  • Kayit icin tek gerekli olan telefon, en fazla bir ay once yurtdisina cikmis pasaport ve kimlik, baska herhangi birseye ihtiyac yok.
  • Arkadaşlar, bilgi için yazıyorum. Pasaport kaydı hakkında önemli bir açıklama;

    Mart ayında yurtdışına çıktım, sonuna doğruda döndüm Dönüşte pasaportuma ( bir ayın sonuna doğru) Iphone'numu kayıt ettirmek istedim. Ancak GSM Abone merkezine pasoportumun aslı ve cihaz ile birlikte gittiğimde görevli arkadaş üzerimde kayıtlı bir başka cihaz olduğu için kaydı gerçekleştiremedi. Görevliye bilgim dışında olduğunu söyledim. BTK ile görüşmemi önerdi. Bunun üzerine BTK ve İlgili GSM genel müdürlüğü ile irtibat kurdum. BTK adli makamlara başvurmamı istedi. Bende, hemen savcılığa benim bilgim olmadan, benim pasaportumun aslı olmadan, ben olmadan yapılan işlem için, kaydı yapan GSM şirketi yöneticileri ve işlemi yapan/yaptıran kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. 5 günlük bir uğraştan ( GSM şirketi Müşteri hizmetlerini en az 10 kere aradım) sonra BTK bilgi ve İhbar bölümü ilgili evrağı ve dilekçemi istediler. Onlara bu belgeleri ilettim. Bu arada GSM şirketi kaydımı yaptı ve sorun çözüldü.

    Sanıyorum pasaportu vize yaparken ya tur şirketi fotokopisini çekti yada vizeyi alan kişi pasoport bilgilerimi aldı. Onun dışında pasoportumu kimseye vermedim. Ancak savcılık müracaatım sürüyor. Bu sahtekarlığı yapıp beni 5 gün uğraştıranlardan hesap soracağım. Ben ve pasoportum olmadan işlem yapan ve yaptıranlar da hesap verecek.

    Aşağıda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun web sayfasından alıntı gerekli bilgiler bulunmaktadır. Bilmediğiniz kişilerin pasoport numaralarına kayıt yaptırmayın. Bu suçtur. Paranız ve vaktiniz size kalsın. Pasoportlarınıza dikkat edin. Bilmeden pasoportunuza işlenmiş bir IMEİ numarasının sahip olduğu cep telefonu ile suç işlenebilir. Sizin kimliğinizin fotokopisi ile üzerinize hat alınabilir. Lütfen dikkat.. Bu değerli forumdan çok şey öğrendim. Başka arkadaşlar mağdur olmasın diye tecrübemi ve bilgimi paylaşmak istedim.

    selamlar

    YURT DIŞINDAN GETİRİLEN CİHAZLAR
    Yurt dışından gelen cihazımı Türkiye’de nasıl kullanabilirim?

    5809 sayılı Kanunun “İşletmeciler, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara, elektronik haberleşme hizmeti veremezler.” hükmü uyarınca cihazların sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için kayıt altına alınmaları gerekmektedir.

    Kayıt işlemini nerede yaptırabilirim?

    Cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz.
    (TURKCELL , VODAFONE , AVEA )

    Kayıt işlemini nasıl yaptırabilirim ve gerekli belgeler nelerdir?

    Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun yurda giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içerisinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.
    1 ay olarak verilen süre sistem tarafından kontrol edildiğinden bir aylık süre zarfında işlem yaptırılmadığı takdirde IMEI kayıt işlemi yapılamamaktadır.

    Bu çerçevede, 01.02.2008 tarihinden sonra yurda giriş yapan TC uyruklu vatandaşların cihaz kayıt işlemi için; pasaport türünün, yurda giriş/çıkış damgalarının, resminin ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfaların birer fotokopisi, üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçe ve pasaportunun aslı ile birlikte en geç bir ay içerisinde Abone Kayıt Merkezlerine başvurması gerekmektedir.
    Abone Kayıt Merkezi yetkilileri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçenin üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmakta ve alınan belgeler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna gönderilmektedir.

    Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

    Cihaza ilişkin olarak sunulan belgelerde ve cihazın elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmaması halinde cihaza ilişkin bilgiler eş zamanlı olarak Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne (MCKS) girilmekte ve cihazın IMEI numarası kayıt altına alınmaktadır.
    İşlemi tamamlanan cihaz “(http://www.mckstk.gov.tr/node/56)” internet adresinde “kayıtlı cihaz” olarak görünmektedir.
    Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezi’ne başvuruda bulunmuştum. Ancak cihazıma yasal uyarı mesajı geldi ve cihazım haberleşmeye kapandı. Ne yapabilirim?

    GSM İşletmecilerinin Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan kayıtlar elektronik ortamda ve belge olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na iletilmektedir. Elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmayan bütün başvurular, kişilerin mağdur olmamasını teminen eş zamanlı olarak Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’ne (MCKS) aktarılmaktadır. Daha sonra yapılan incelemede belgelerinde eksiklik ya da yanlışlık olan cihazlara ait IMEI numaraları tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır. Bu nedenle verilen evrakların abone kayıt merkezlerine eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.

    Yurt dışından getirilen ve gümrük işlemleri yapılan her cihaz kayıt altına alınır mı?
    Yurt dışından getirilmiş olmakla birlikte elektronik kimlik bilgisinin değiştirilmiş olduğu tespit edilen ya da elektronik kimlik bilgisinde sorun olduğu tespit edilen cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.

    Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim ?
    Yurt dışından bireysel ithalat yolu ile getirilen cihazlar Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün düzenlemeleri doğrultusunda kayıt altına alınmakta olup; posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmamaktadır.

    Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?.
    Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısı ile 01.02.2008 tarihinden itibaren iki takvim yılı içerisinde bir adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlenmiştir.
    Bu çerçevede, 01.02.2008 tarihinden itibaren iki takvim yılı içinde aynı kişi adına birden fazla cihaz kayıt işlemi yapılmasının önüne geçmek üzere Mobil Cihaz Kayıt Sistemi’nde gerekli önlemler alınmıştır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.