Şimdi Ara

iphone şarjdayken dokunmatik sapıtıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
62.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • vatandan indirimli belkin marka şarj aleti alabilirsin orijinal yerine ben belkin kullanıyorum ve hiçbir sıkıntısını görmedim benim telefonda yurtdışı içinden çıkan şarj aleti türkiyede kullanılmıyordu araştırıp uygun fiyata belkin marka aldım sende öyle yapmalısın diğer çakma veya yan sanayi ürünlerde böyle olmakta
  • İPhone 4S Kullanırken aynısı başıma gelmişti, Şarj aletini değiştirdikten sonra hiç bir problem yaşamadım Şarj aletini değiştirmelisin hocam.
  • Arkadaşlar,benim şarj aleti direk applestoredan alınma ve aynı sapıtma ara sıra bendede oluyor.yani bana sanki şarjdan değilmiş gibi geldi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ama tabi şarjdandan olabilirde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlabende de Iphone5c var
    Pc ye kablo ile bağladığımda telefonun dokunmatiği çalışmıyor, aynı telefondan eşime de almıştım, onda da aynı sorunu yapıyor
    şarj kabloları orjinal kablolar
    farklı usb slotlarında denedim, aynı.
    sizce sorun ne olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CesurAmele

    Arkadaşlabende de Iphone5c var
    Pc ye kablo ile bağladığımda telefonun dokunmatiği çalışmıyor, aynı telefondan eşime de almıştım, onda da aynı sorunu yapıyor
    şarj kabloları orjinal kablolar
    farklı usb slotlarında denedim, aynı.
    sizce sorun ne olabilir?

    usb kablosunda sorun olabilir hocam benimki de bozuldu gidip 30 tl ye yeniden orijinal kablo aldım şuan sıkıntısız kullanıyorum
  • Bulunduğunuz yerdeki anlık elektrik dengesizliğinden(düşük/yüksek akım gücünden) kaynaklanabiliyor bazen
    Daha çok kışın yaşanır bu sorun ama yazın da,yoğun çalışan klimalar yüzünden de oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @koray.tekler

    Bulunduğunuz yerdeki anlık elektrik dengesizliğinden(düşük/yüksek akım gücünden) kaynaklanabiliyor bazen
    Daha çok kışın yaşanır bu sorun ama yazın da,yoğun çalışan klimalar yüzünden de oluyor

    hocam arkadaş telefonu bilgisayara usb ksblosu ile bağladığımda sorun oluyor demiş prize takıldığında değil sanırım usb kablosundan kaynaklı olabilir ...
  • Arkadaşlar benimde iphone 5 telefon alalı 1 ay oldu sıfır değil ama bana alan kişiye sıfır diye vermişler kasası degişmiş heralde neyse telefon beyaz bana siyah kutu geldi ve sarz aleti jelatinliydi usb kablosuda hiç açılmamıştı fakat benim adaptörün üstünde MEC teknoloji yazıyor kablodada metal olan tarafında TCU die bişey yer alıyor ama benimde sapıtıyor sürekli başka yerlere basıyor lütfen yardım!
  • Sapıtmayı bizzat bende yaşadım.

    USB Adaptör değiştirince sorun ortadan kalktı. Orjinal Apple ise götürün garantiden yardım isteyin.
  • tamam deneyecegım once orjınalle olursa degıstırıcem teşekkürler!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sportakal

    şarj aletin orijinalse de arızalı demektir. iphoneların ekranları kapasitif ekrandır, yani yukardan aşağıya doğru bir akımla çalışır, siz parmağınızı dokunduğunuzda vücudunuzdaki statik elektrikten kaynaklı dokunduğunuz piksellerin devresi tamamlanır ve ona göre tanımlanan işlemi ortaya koyar.

    Şarj aletlerinin içinde de prizden gelen 110V veya 220V elektriği 5V'a düşüren ve max 1A ile sınırlayan inverter bulunur. Eğer şarj aletiniz geçen akımı 1A ile sınırlayamaz daha yüksek değerde akımlar geçirirse bu da kapasitif ekranınıza bazı parazitlenmeler yapar aynı zamanda da bataryanıza yüksek derecede zarar verir. Telefonu elinizle tuttuğunuzda, metal kısımlardan sizin üzerinden telefon kendini toprakladığı için bu parazitlenme görünmez, ancak yalıtkan bir zemine koyup tek parmağınızla dokunursanız bunu hissedersiniz.

    Prizdeki dalgalanmalar hakkında kesin bişey söyleyemeceğim ancak, teorik olarak şarj aletiniz orijinal ve sağlıklı çalışıyor ise bu dalgalanmalardan etkilenmemeli ve görevini sorunsuz bir şekilde yapmalıdır. Eğer ki şebekeden, yani prizden telefonunuza zarar verecek kadar yüksek derecede bir akım veya gerilim gelirse zaten bu telefonunuza zarar vermeden önce, yani şarj aleti yüksek derecede bir akım geçirmeden önce kendisi yanar, şarj aleti devreden çıktıktan sonra telefonunza direk şebeke gerilimi ulaşacağı için sonrasında da telefonunz yanar. Yani şarj aleti telefonunuzu prizlerdeki dalgalanmalardan korur. Şarj aletindeki apatörün bir amacı da budur zaten.

    Prizden kaynaklı bi sorun olmaması gerekir. Acilen şarj aletinizi değiştirmenizi tavsiye ediyorum. Teknosa vb mağazalarda satılan orijinal Apple kutulu şarj aletlerini almanızı şiddetle tavsiye ederim, indirim zamanında 80 tlye kadar düşebiliyo. Ben o fiyattan yakın bi tarihte almıştım.

    bende amerikadan aldim sanirim akim farkından kaynaklaniyor cunku normal orjinal sarz kablosunu iphone un orjinal adaptoru ile kullanamiyorum bu yuzden tr den aldigim donuturucuye takip kullaniyorum sorun olmuyor fakat yan sanayi ve orjinal kablo ile pcden sarz edince bu sapitma meydana geliyor birde tv yaninda iken oluyor bu durum.




  • Kesinlikle problem sarj cihazinda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.