Şimdi Ara

İPHONE SE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar iphone se almayı düşünüyorum aklımda bi kaç soru var
    kamera olarak 6s ile odaklama hariç aynı olduğu söyleniyor gerçentende öyle mi
    bu telefon ekranı hd ıps 6 nınki retina ıps 6s ise ıps lcd çok fark ediyor mu
    daha önce andorid kullandım hala kullanıyorum s3 mini 3 bucuk yıl oldu sadece facebook watsapp ve instagram yüklü başka bişi kaldırmıyor bu telefon beni en az kaç yıl idare eder

    benim istedğim kasma donma olmasın arka kamerası güzel olsun ön kamera lazım değil kötü olduğunu biliyorum sosyal ağlarda rahat dolaşayım

    kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim konu çok açılmıştır okudm çoğunu ama açma gereği duydm anakonuyu kapatmışlar birde



  • Daha önce başka yerde yazmıştım SE kullanıcısı olarak. Kopyala yapıştır yapıyorum:


    Cihazla ilgili en ufak bir şikayetim yok. Dediğim gibi de 6S+ bile yanında hız açısından ve optimal çalışma açısında yavaş kalıyor.

    Şimdi eğri oturup doğru konuşmayı da bilmek lazım. Benim gibi küçük ekran seven birisi için ekran boyutu da iPhone serileri içerisinde şu ana kadarki en hızlı ve optimal çalışan cihaz olması yönüyle de ideal olsa da küçük ekran sevmeyen birisi için ekran boyutu cidden küçük kalıyor.

    Benim şikayetim iOS 7-8-9 ve yakında çıkacak olan 10 üzerine. Bir türlü alışamadım. Sırf bu yüzden yanımda her daim iOS 6.1.4'lü iPhone 5'imi taşıyorum. İcabında kişisel erişim noktasıyla icabında cüzdanımda taşıdığım sim kart iğnesiyle sim kartı cihazlar arası değiştirerek gözüme gönlüme iOS 6 bayramı çektiriyorum.

    Bu açıdan baktığımızda da benim gibi 2 cihaz kullanıp (16 GB) SEyi günlük kullanıma, diğerini de (32 GB) oyun ve sürekli kullanılan uygulamalara kullanarak hafıza sorunu yaşama riskin yoksa gayet makul ama tek cihaz kullanılacaksa kesinlikle 64 GB SE şart.

    Şimdi baktım da SEde kullanılan alan 4,6 GB ve kullanılabilir alan 7,1 GB. iPhone 5'te ise kullanılan alan 27,3 GB ve kullanılabilir alan 817 MB. Tabi şu an SEde doğru dürüst uygulama yüklü değil. Kullanılan 4,6 GB ise 2,8 GB ile fotoğraf ve videolardan oluşuyor.

    Bu bağlamda tekrar söylüyorum ki: Tek cihaz kullanılacaksa kesinlikle 64 GB hafızayla alınmalıdır. Yoksa 6 ay-1 yıl içerisinde ciddi hafıza problemleri ve pişmanlık ortaya çıkar.

    Son bir ekleme: 3D touch olmaması şu an değil ama 1-2 yıl içerisinde cihazın en büyük eksiği olacak muhtemelen. Onu da jb ile hallederiz gerçi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    saolsın dostum büyük ihtimalle 64gb alacağım foto kalitesi bilgisayara atınca 6s ile farkı varmı yada bi samsung s7 sony lg gibi markalara göre
  • iPhone SE'nin ile iPhone 6s'in iSight kamerası aynı. İkisinde de görüntü sinyal işlemcileri aynı ikisinde de A9 işlemci var. Odaklamaları da aynı. Buradan kontrol de edebilirsinhttp://www.apple.com/tr/iphone/compare/
    İki cihazdan çekilen görüntüyü bilgisayara atınca da fark oluşacağını sanmıyorum.

    iPhone 6s'lerin ekranında kontrast daha fazla ve geniş açılı izleme pikselleri var(Bunun olmasının sebebi ekranın büyük olmasından yani arada fark yaratmıyor). iPhone SE iPhone 6s ile çok farketmez ama bir iPhone 7'nin ekranıyla yan yana koyunca çok fark eder. Ama bu iPhone SE'nin ekranının kötü olduğu anlamına gelmiyor

    Gündüz çekimlerinde hiç bir sıkıntı çekmeyeceğini garanti verebilirim. Ama karanlık çekimlerde fark hissedebilirsin. f/2.2 diyaframı olduğundan daha az ışık topluyor. Diğer rakip cihazların(mesela Samsung S7 f/1.7, LG G5 f/1.8, HTC 10 f/1.8) diyafram aralıkları var. Ki bunların çoğu iPhone 6s'ten sonra çıkan cihazlar bir zahmet fazlası olsun. iPhone 7'de de f/1.8 diyaframa geçtiler. Yani iPhone SE kamerası karanlıkta çekimler için çokta uygun değil. Ama odak uzaklığı, lens kalitesi konusunda iyi.




  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    teşekkürler kafamdaki bazı sor işaretleri aaştan kalkıyor
  • frht45 F kullanıcısına yanıt
    Ekran sıkıntısı yoksa se üzmez hocam

    6s ile birebir aynı tek farkları 3d touch ve ön kamera zaten ön kamera önemli değil demişsiniz.

    64 gb se alıcaksanız fiyatı sanırım 2400 ayarı apple storeda 6s 32 gb 2749 tl havale ile daha da ucuza geliyor arada fark para sıkıntısı yaratmazsa onuda tercih edebilirsiniz.

    İos 9 da 3d touch ın çok çok bir getirisini görmedim ben açıkçası ios 10 da biraz daha geliştirmişler tabi tercih sizin :)

    Ekran sıkıntısı değilse efsane kasa SE :)

    Düzeltme : Apple store fiyatlara baktım şimdi 64 se havale ile 2200 , 6s 32 gb havale ile 2639



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TedMosby -- 18 Eylül 2016; 21:45:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TedMosby kullanıcısına yanıt
    apple store hiç bakmamıştım 32 gb lık 6s varmış fiyatı daha uygun 16gb ye göre aklımı çelmedi desem yalan olur 350 tl fark var tek karar hangisini alacağıma kaldı sanırım teşekkkürler dostum zor karar olacak sanırım
  • frht45 F kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle 6S düşünmelisin.
  • İPhone SE gayet güzel. Ömürlük cihaz. Temiz kullandınız mı bir ömür götürür.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 inc sorun olmazsa iphone se , ama yok ekranı küçük dersen 6s tabiki.
  • iPhone SE'sini satmayı düşünen var mı? hani yükseltecek olan falan??? :D
  • İphone6s ile se telefon alınmalımı alınmamalı mı tartışılı.se 1800tl ile 6s ile aynı özelliklere sahip tek dez avantaj ekran küçüklüğü.6s in se ye göre avantajı ise ekran büyüklülüğü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.