Şimdi Ara

İphone Wirelees i açınca Reset ve Kilitlenme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, İphonum sürekli reset atıyor kilitleniyor gibi bir başlık açmıştım daha önce bir çok arkadaş yardımcı oldu restore falan ama sorun devam ediyor. Bende restore yaptıktan sonra wireles i hiç açmadan kullandım hiçbir sorun çıkmadı.

    ama wirelesi açtığım anda iphone kapanıp açılıyor. bu kapanıp açılma mudahale etmezsem şarjı bitinceye kadar devam edebiliyor bazen, bazende açılıp hat arama durumunda kilitlenip kalıyor.

    bu durumla karsılasan veya bir çözüm önerisi olan varmı?

    tesekkürler.



  • sanırım bir fikri olan yok bu konuda?
  • restore falan yaptıysan hayla devam ediyosa wifi bozuk olabilir yada anlık çalışıp hemen çalışmayı dururması telefonu resetliyor olabilir versiyon yükseltip yada düşürüp denedinmi?
  • bana kalırsa modem firmware de sorun var arkadaşım ve restore ettiysen aynı versyonda bu sorun hala devam ediyor olabilir cunku modem firmware buyuk ihtimalle değişmemiştir... modem firmware i yukseltmeyi veya dusurmeyi dene...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SiNaN33

    restore falan yaptıysan hayla devam ediyosa wifi bozuk olabilir yada anlık çalışıp hemen çalışmayı dururması telefonu resetliyor olabilir versiyon yükseltip yada düşürüp denedinmi?


    bende wirelesin bozuk olduğunu düşünüyorum versiyon derken 1.1.4 te kullandım sürekli ve bir kez de 2.0 a geçtim ama şimdi tekrar 1.1.4 e döndüm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ctokay

    bana kalırsa modem firmware de sorun var arkadaşım ve restore ettiysen aynı versyonda bu sorun hala devam ediyor olabilir cunku modem firmware buyuk ihtimalle değişmemiştir... modem firmware i yukseltmeyi veya dusurmeyi dene...


    arkadaşım modem firmware nasıl yükseltebilirim veya düşürebilirim?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mylmaz

    sanırım bir fikri olan yok bu konuda?


    Merhaba,

    Bize telefonun hakkında biraz bilgi verebilir misin? OTB versiyonu, başından geçen işlemler, hangi versiyonlara hangi programlar ile yükselttiğin gibi.
  • OTB versiyonu nedir bilmiyorum ama bl 3.9 sanırım. bir çok kırma yöntemini denedim ziphone 2.6 3.0 iplus 2.0 gibi.
    sonuç olarak sorun wireles i açınca telefon donuyo resetleniyor kendi kendine. bu yüzden wirelesi hiç açmamaya çalışıyorum ama wireles olan bir aletin wirelesini kullanmamk çok sinir bozucu dün sinirlenip tekrar wirelesi açtım ama o son açtığım oldu sanırım telefon reset attıktan sonra açıldığı ekranda şebeke ararken donuyor tepki vermiyor şu anda dfu moda alınıyo ve şu anda dock ta şarj oluyor ama müdahale edilmiyor hiçbişekilde. bi yardım lütfen
  • OTB kutudan çıktığı zamanki versiyonu.

    Örneğin:
    1.1.2 OTB
    1.1.1> düşürüp Jailbreakme.com> Update 1.1.2
    1.1.2 TestPoint 55 Unlock
    1.1.3 ZiPhone
    1.1.4 iPlus
    2.0.0 Pwnage
    2.0.1 Pwnage
    2.0.2 Pwnage

    Telefonunuz şu anda hangi versiyonda?
  • settings/general/about/versiyon kısmında 1.1.4 (4A102) yazıyor.. bunumu soruyorsunuz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mylmaz

    settings/general/about/versiyon kısmında 1.1.4 (4A102) yazıyor.. bunumu soruyorsunuz?


    Evet. Bu da olur.

    Telefonunuza installer ile kurduğunuz herşeyi kaldırıp, denemenizi, olmuyorsa yeniden 1.1.4'e RESTORE etmenizi tavsiye edebilirim. Bana Jiggy Runtime gibi arkada çalışan bir programda sorun var gibi geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbee -- 5 Eylül 2008; 1:57:42 >
  • aslına bakarsanız şu anda installerda herhangi bir şey yüklü değil yüklemeye zaman kalmıyor çünkü wirelesi açınca telefon kapanıyor. şu anda yeni restore edilmiş ve iplus 2.0 la kırılmış durumda.
  • Restore ile çözülür galiba[donanımsal bir sorun değilse ]
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mylmaz

    aslına bakarsanız şu anda installerda herhangi bir şey yüklü değil yüklemeye zaman kalmıyor çünkü wirelesi açınca telefon kapanıyor. şu anda yeni restore edilmiş ve iplus 2.0 la kırılmış durumda.


    Bu iyi bir haber değil.

    Şimdi söyleyeceklerimi tamamen yazarak düşündüğümü varsayın.

    WiFi, Bluetooth, Şebeke sinyali gibi radyo alıcı vericisi baseband'dedir. Eğer baseband'inizde bir problem varsa bu wifi açıldığında telefonunuzun baştan açılmasına neden oluyor olabilir.

    Bu durum benim başıma gelseydi EDGE ile internete bağlanıp BootNeuter'i yüklerdim. Telefonun Baseband Bootloader'ının baştan yazılması için 4.6 ise 3.9'a, 3.9 ise 4.6'ya yükseltmeyi denerdim. Böylece Baseband flashlanmış ve yeniden yazılmış olur.

    Fakat bu son derece riskli bir deney olabilir.

    Yapmanızı tavsiye etmiyorum. Ama ben tahminen bunu denerdim.

    Bundan daha az riskli bir yöntem ise telefonunuzu 2.0.2'ye yükseltmek olabilir BootLoader değişmese de baseband'iniz yükseleceği için baştan yazılmış olacaktır. Eğer IMEI probleminiz varsa bu işlemden sonra sıkıcı bir işlem olan 1.1.4'e dönüş yolunu seçer, baseband'i de yeniden düşürürdüm.

    Fakat dediğim gibi sadece fikir bazında yazıyorum bunları. Denemişliğim, denendiğini bildiğim bir konu değil.




  • tesekkür ederim baseband la ilgili bir problem olduğu kesin hatta biraz daha karamsar olursak comm board la ilgili bir sorun diyorum. doğubanktan kılıf almak için gittiğimde contact mobil e sordum comm board değişicek 250 ytl dedi hemen ben çok inanamadım ama belkide doğrudur. kaybedecek pek fazla birşey kalmadı sanırım sizin söylediklerinizi deneyeceğim.
    sonucu bildiririm çok tesekkürler.
  • Umarım, herşey yolunda gider. Gelişmeleri merakla bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SiNaN33

    restore falan yaptıysan hayla devam ediyosa wifi bozuk olabilir yada anlık çalışıp hemen çalışmayı dururması telefonu resetliyor olabilir versiyon yükseltip yada düşürüp denedinmi?

    eet versiyon düşürüp öyle dene
  • merhaba

    bootneuter ile bl 3.9 dan 4.6 ya yükselttim. bu işlemden hemen sonra wirelesi denedim çalıştı hatta baglandım 10 dk kadar baglı kaldım daha sonra tekrar restart a basladı şu anda wireles i on konumuna getirince restart yapıyor hemen yani sorun devam ediyor.
  • BootNeuter ile tekrar 3.9'a düşürünce yine bir 10 dakika gider mi acaba?

    10 dakika çalışması mı garip, yoksa yeniden aynı şeyi yapması mı çözemedim tam olarak. Yaklaştık ama problem nedir kestiremiyorum tam olarak. Telefondaki bir şey (donanımsal bazda değil) bu arızaya neden oluyor desem, daha yeni baştan kurdun telefonu, baseband bootloader'ı flashladık. geriye ne kalıyor ki acaba?

    2.0.2'ye yükseltmeyi denesene son çare, imei sıkıntın yoksa eğer...

    Yani donanımsal bir problem olsa, 10 dakika da çalışmaması gerekiyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barbee -- 5 Eylül 2008; 22:41:23 >
  • evet haklısın 10 dk çalışması da normal değil bu durumda. imei problemim yok amerikadan kendim aldım ve pasaportumla kayıt yaptırdım.

    daha önce 2.0 a geçiş yapmştım ama problem devam ediyordu. ama 2.02 yi denemedim daha önce şimdi 2.02 yi deneyeceğim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.