Şimdi Ara

IPOD Araba Entegrasyonu... NASIL?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Peugeot 307 (Blaupunkt CD Çalar + 5li cd changer bağlı) ile kullanmak için, nasıl bir bağlantı önerirsiniz?
    3.cü parti çözüm de olabilir, radyo vericileri malesef pek verimli gelmedi bana (önceki arabamda denemiştim)
    kullanan, bilen eden?



  • 307 sahibi olarak irenç bi ses sistemi olduğunu söyleyebilirim, 22 ye getiriyosun ses bozulmaya başlıyo, changer a kopya cd koyuyosun bozuluyo, neyse başını arıtmiyim sende bunları biliosundur.

    1. tavsiyem kaset şeklinde aparatlar var takıyosun kaset çalara ucunda jak çıkışı onuda mp3 playera takıyosun oldu, ama kablolar falan bi eksi görüntü bozuluyor yani, ama en ucuz seçenek bu.

    2. azcık orjinalini bozarım dersen cd changera bi kablo takıyolar ordan ses alınabilio bi tesisatçıya gidip yaptırabilirsin.

    3. en iyi tavsiyede bence bu şöyle 100-120 ytl gibi bi bütçe verebilirsen, bir amfi tak derim sesin çok çok daha iyi olsun mp3 playerını bağla ve güzel müzik dinle, hatta 200 civarına çıkarım dersen oldukça iyi bi tesisat yapabilirsin.

    aklına yatmayan veya sormak istediğin bişiler olursa pm at




  • http://www.zaftig.net/node/327?PHPSESSID=5e5afcf6e9832fc2e4b7f624c761d418


    bak burda a3 e takıolardı :) Mantıı aynıdır , fikir edinebilrsin
  • para konusunda sıkıntım yok, hatta elim değmişken tesisatta yapayım diyorum ama teybi (cd player) değiştirmeden
    cd changer i de kaybetmek istemiyorum aslında ama? napsam.

    kaset adaptörü olmaz, kaset çalar yok
    zaten kaset adaptörün sesi berbat
  • http://www.mobiblu.com/eng/f_link.asp?link=../eng/e_products.asp

    Falla kaset calar varsa arabada en ii sesi bu verior :) Kaset adaptoru berbet , ben bunu 1 yıl kullandım cok ii. Hem normalde mp3 player , ses kaydedici vs. olarak kullanılabilio , hemde pc den mp3 atıp kaset gibi dinliosun.Tabi ses kalitesi cok ii..

    hızlı sistemde vardı 169 $ 256mb ı , $ 199 512mb ı , 1gb ı da 249 $ ,



     IPOD Araba Entegrasyonu... NASIL?
     IPOD Araba Entegrasyonu... NASIL?

     IPOD Araba Entegrasyonu... NASIL?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseaz -- 27 Mart 2006; 13:10:06 >




  • kaset çalar yok arabada
    blaupunkt cd-player da direksiyondan kumandalı, onu da o yüzden değiştirmek istemiyorum. zaten yol bilgisayarı ile bağlantılı birşey.
  • ipodun gelişmiş radyo vericileri var.... eski aracını bilmiyorum ama eniştem golf 4 te kullanıyordu.. gayet te memnundu..... ben hep kasetle bağladım seside fena değildi....

    ipod aksesuarlarında çok gelişmiş vericiler var....

    yada arkadaşların dediği gibi tesisatta değişiklik yapacaksın.... en iyi verimi öyle alırsın...
  • Bir arkadaşımız yurt dışından getirtmişti fm verici. Ama çok parazitliydi. Ayrıca antenin dibine dayamak gerekiyor. Ama yurdum insanının kafası çalışıyor. Hepsiburada.com da bir ürün var. Mp3 ON CHANNEL diye geçiyor. Yorumlarından birinde bunlar yazıyordu.
    "Bu ürünü bir arkadaş almış arabaya monte ettirmiş, bende inceleme fırsatı buldum. Arkadaş oto elektrikçiden 3-4 gün çıkmamış ama çok güzel olmuş. Bir defa oto çakmak bağlantısına, çakmağa gelmeden önce 12 V regüleli bir adaptör kiti ekletmiş. (Adaptör kiti elemanları 24-30V dayanıklı elemanlardan seçilmiş). Böylece araba her çalıştığında ve gaz verme işlemi sırasındaki anlık voltaj yükselmelerden MP3 çaları korumuş oluyorlarmış. Bu regülatör sayesinde artık MP3 çaların kendi kendini resetlemesi ve istasyon ayarlarının bozulmasıda olmuyormuş. Ayrıca küçük bir masa üstü anteni alarak bunuda torpido gözünün bir yerine yerleştiren arkadaşımız, bir komitatör vasıtasıyla anten değiştirip isterse araçdışı harici anteni isterse mp3 çaların yakınındaki dahili anteni devreye alabilir hale getirmiş. 25 milyon kadarda masraf yapmış, şimdi siz bu kadar uğraşmaya değermi dersiniz ama hiç bir problem yok net ve parazitsiz bir ses var. Bu sistemde sürekli stereo müzik dinleyebildik. Ama bunları takmadan aracınızdaki radyonun sinyali alışına ve parazitlere göre çoğu kere mono dinlemekte mümkün. Gönül istiyor ki böyle aletin içine bu voltaj regülatörü ve parazit bastırıcıyı kendileri koysalardı ve çıkş gücünü biraz artırıp, minik bir teleskopik anten ilave etselerdi sorun kalmayacaktı... "
    Belki yararlı bir çözüm olabilir...




  • ya arkabaşlar cd calarlı arabaya ı pod taktıran var mı nasıl
  •  IPOD Araba Entegrasyonu... NASIL?


    RoadTrip


    Benim bildiğim ve kullandığım en güçlü fm transmitter.Bundan başka iTrip fm vericisini de denemiştim ama ondan pek bi olumlu sonuç alamamıştım İstanbul'da.Bu RoadTrip hem iPodunu şarj ediyor,hem istediğin frekansa ayarlayabiliyorsun hem de baya güçlüdür.Ayrıca usb kabloya da takılıp bilgisayardan da fm vericisi haline geliyor.Ses düzeyi oldukça yeterliydi benim için sesi duymak için volume 20ye çıkarmana gerek yok.Ses kalitesi de radyodan nasıl dinliyorsan öyle (zaten mevzu mp3 olunca pek kaliteden bahsedilemez)

    Bu arada eksikliğini de yazayım İstanbulda boş frekans bulmak bulmak çok zor mecbruren bir semtte bulduğun boş frekansı 2 semt ötede dolu görebilirsin ve araya ufak cızırtılar girebilir.Ama arabanın orijinalliği,etrafta kablolar dolaşmasını ve ipod un şarjını düşünmek zorunda kalmazsın




  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratremiks

    para konusunda sıkıntım yok, hatta elim değmişken tesisatta yapayım diyorum ama teybi (cd player) değiştirmeden
    cd changer i de kaybetmek istemiyorum aslında ama? napsam.

    kaset adaptörü olmaz, kaset çalar yok
    zaten kaset adaptörün sesi berbat


    o zaman sana drek önerim git önce teybi deiştir o teypden adam olmaz, kumanda demişsin, teyplerin küçük kumandaları var takarsın dreksiyona cillop gibi olur.

    250-300 arası mp3 çalan sony veya pioneer bi teyp
    200 milyon civarı 2 oval hoparlör
    bunları takarsan tatmin edici bi sese gelirsin.
    az daha uçuim manyak olsun dersen bi amfi takıcan
    ortalama bi amfi 100-150 milyon arası
    mükemmel olsun dersen
    30 cmlik kutu bass ve mono bass amfisi
    30 luk bas 300 civarı mono bass 250 civarı

    anfi işine girersen 30 mlyn civarı kablo 30 falanda işcilik

    kısaca 1200 ytl yi gözden çıkar yeri göğü inlet.

    teyp dışındakileri düşünürsen 2. el al derim. tok sıfır alıcam dersen ve nakit paran varsa spotta bunlar 100 de 15 ila 30 arsı daha ucuza çözebilirsin. ankaradaysan sana yardımcı olabilirim.




  • 1.FM vericiler İstanbulda karışık

    2. Fm verici ile radyodan alırsan kalite inanılmaz düşer başka bir seçenek dene...
  • teybi değiştirmek yapacağım en son şey.
    hırsızlara davetiye çıkartmaya niyetim yok.
    ayrıca yolbilgisayarı ekranını kullanıyor blaupunkt teyp. o özelliği çöpe atamam.

    blaupunkt'un bu konuda bir çözümü yok mu yahu?
  • arkadaslar ford yenı fusionlara vitesin yanında bır jak yapmiş direk ı pod u oraya takıyorsun.ipod dusunuyorum ozellıkle uzun yolda malıyeti ne bu işin bıraz daha detay istiyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: muratremix

    teybi değiştirmek yapacağım en son şey.
    hırsızlara davetiye çıkartmaya niyetim yok.
    ayrıca yolbilgisayarı ekranını kullanıyor blaupunkt teyp. o özelliği çöpe atamam.

    blaupunkt'un bu konuda bir çözümü yok mu yahu?

    kaskon mutlaka vardır diye düşünüyorum, abi öncelikle cd changerın 800 ytl teyp 300 ytl ye kaskolu, 1100 ytl lilk bi sistem yap çalınırsa zaten paran hazır, zira cd changerında çalmak isteyen kitle aynı kitle hatta teypden daha hızlı elden çıkar. yol bilgisayarınıda kullanmaya devam ediceksin, onda bi değişim olmuycak koluda sökmiceksin, sadece artık trybin ekranı ayrı yol bilgisayarının ekranı ayrı olucak, niye bu kadar sevgiyle bağlandın anlayamadım, ha yok illada olmaz diosan alıcan bi amfi paralel giriş 1. si teyp girişi olucak ikinciside ipod girişi istersen ucu torpidoda istersen sağında benim çakma sigara koyduğum boşlukda bi yerden çıkarıcan jak ın ucunu...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: deppblue

    arkadaslar ford yenı fusionlara vitesin yanında bır jak yapmiş direk ı pod u oraya takıyorsun.ipod dusunuyorum ozellıkle uzun yolda malıyeti ne bu işin bıraz daha detay istiyorum



    ne dediğini anlamadım ipodun fiatınımı soruyosun yoksa bağlamak için gerekn ücretimi, ücretse 2 milyona alıcağın bi kabloyla bu işi çözebilirsin tabi şarj ünitesi alıcam falan dersen işler karışıyo, tam sorunu yazarsan yardımcı olabileceğime inanıyorum.
  • demek istedidigim ford fusıon lara cdradyo nun yanına estradan vıtes kutusunun yanuna bır jak yapmıslar ı podu alıyorsun jaka takıyorsun ve dinlıyorsun ortada kablo yok benim çok hoşuma gitti bende cmax var aslında ona yaptırmak ıstıyorum am vericiyle falan ugraşmak ıstemiyorum
  • Cogu araba icin yurtdısında ipod kiti satılıyor. bu kit ile, direksyondan veya ana uniteden de ipod'u yonetebiliyorsun. Cok buyuk ihtimalle 307 icin de vardır. Kaset adaptoru, fm vericisi, vs. isine hic girme derim cok dandik cozumler. CD changer var diyorsun. O zaman su da bir cozum. CD changer kablosunun icinden 8 tane kablo geciyor. Onlardan 3'u ses kabloları. Araya bir switch takıp, paralel cekersin ses kablolarına. Boylece switch'i actıgında ipod calar, ama ana unite cd'yi caldıgını zanneder. Switch'i kapatırsan Cd-changer'dan ses gelir. Buna "Hacking" diyorlar zaten. Internette gani gani bilgi bulabilirsin. O 8 kablonun hangisinin ne oldugunu da yazar internet. Onu basıp bir elektronikciye gotur, 5 milyonunu alır! Ben saab icin olanını bulmustum mesela! Neyse, orjinal kabloyu deşmek istemiyorsan o is de cok kolay. 15-20 cmlik bir uzatma kablosu yaptırır, onu deşersin. Demokraside ve Teknolojide careler tukenmez!




  • tesekkur ederım ama hıcbırsey orjınalı gıbı olmuyor degilmı ya 30 35 milyar para verip araba alıyorsun ama adam bır mp3 caları bıle koymuyor musteri mahkum ya avrupadanın iki katına araba satıyor bana .adam hala abs den tasarruf edecegım dıyorya 2006 da
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deppblue

    demek istedidigim ford fusıon lara cdradyo nun yanına estradan vıtes kutusunun yanuna bır jak yapmıslar ı podu alıyorsun jaka takıyorsun ve dinlıyorsun ortada kablo yok benim çok hoşuma gitti bende cmax var aslında ona yaptırmak ıstıyorum am vericiyle falan ugraşmak ıstemiyorum


    senin dediğin orjinal forddan çalışan biri yoksa bileceğini sanmıyorum, git bi servise sor takıyomusunuz diye ama böle takla atmalı kablo balamalı bi sorunun olurssa beklerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.