Şimdi Ara

Ipod Touch'a Senn. IE4? Yada alternatif?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar bu aralar kaliteli bir kulaklık almak istiyorum. Ipod Touch 2.nesil 8 GB kullanıyorum (3.nesil gibi çıkan 2. nesillerden )

    Bu cihaza gider mi Sennheiser IE4??
    Dinlediğim tarzlar; indie, rock, classic rock, hard rock, folk, akustik, country, blues, jazz, rock n' blues, rock blues, oldies, 70s, 60s gibi.. Arasıra da pop tarzı. Dinlediğim tarza IE4 sizce güzel olur mu?

    IE4 için basları güzel deniyor. Cx300 dinledim kesinlikle para vermem öyle bir kulaklığa. Adam gibi sesten çok uzaktı. IE4 beni tatmin eder mi?

    Ya da bu fiyatlarda ( maks. 160 lira) başka hangi kulak içi yada kulak üstü (neckband de olur) modelleri önerirsiniz?

    Teşekkürler şimdiden







  • IE4 denemedim ama cx500-550 seviyesinde olduğunu varsayarsak(Cx550 seviyesinde olabileceğini sanmıyorum), ipod touch ile kullanılınca sadece pop için iyi gideceğini düşünüyorum. Touch'ın sahnesi geniş ama ne kadar da geniş olsa o genişliği asıl sağlayan kulaklıklar oluyor ve zaten kulakiçi kulaklıkların kafaüstü olanlara göre en büyük dezavantajı sahneleri. CX serisinin sahnesi dinlediğin müzik türlerine göre dar o yüzden ie4'ün de mutlaka dar gelecektir. Ayrıca bass yoğunluğunun tizleri çok fazla törpülediği söylenen bir kulaklık senin müzik tarzına tam ters düşüyor. Head-direct.com'dan alacağın re0 oldukça uygun gözüküyor. RE1 kullandım ve o bile iyiydi jazz,klasik,blues,country gibi tarzlar için ve re0 özellikle tizlerde bir üst seviye deniyor. Tabi sahnesi onun da biraz dar ama cx serilerine göre daha iyi ve küçük bir amfi ile oldukça genişliyor. Demem o ki, dinlediğin müzik türüne bakarak aradığın son şey bass olmalı ve bu yüzden ie4'ü hiç düşünme. Re0 hakkında daha iyi yorum yapabilecek arkadaşlar var ama şu anda christmas nedeniyle 79$ fiyatı var ve geçen sene sanırım 200$ civarındaydı. Kesinlikle pişman etmez yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 28 Aralık 2009; 16:58:46 >




  • cx300 ü beğenmediysen cx serisi yada ep630 falan alma seni tatmin etmez ben sony mdr nc 22 kullanıyorum bu kulaklıkların hepsinden iyi ses kalitesi var diğerlerini de denedim(cx500 hariç) 50 liraya bulabilirsin biraz araştırırsan
  • Yuin G2 alınabilir..
  • Teşekkürler tavsiyeleriniz için. Sony MDR NC 22 ler piyasada yoklar artık. Sıfırını bulamıyorum zaten. İkinci el kulaklık da almak istemiyorum.

    @ok1907

    Yalnız Ipod Touch'ın bas seviyesi pek tatminkar değil. Şu an Sennheiser Mx460 kullanıyorum. Memnun değilim zaten. Fakat IE4'ün iem olduğundan dolayı sesleri güzel ayırt ettiğini söylüyorlar. Bas kalitesi de yeterliyse, tizleri de Cx-300'e göre daha iyiyse eğer, alınabilecek kulaklık gibi düşünmüştüm. Yabancı sitelerden almak istemiyorum bir de. Türkiye'de Re0 ve Re1 yok sanırım. Sıfır olarak yani. Yetkili satıcısı olmazsa da, güvenemem.. Bir de Cx-300 denedim ama Cx300 II Precision mı bilemiyorum. AKG kulaklıkları için o aralıktaki fiyatlarda nasıldır?

    Kaliteli ses için Türkiye'den temin edebileceğim kulaklıklar hakkında ne tavsiye edersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 28 Aralık 2009; 22:19:11 >
  • Tabii ki cx300'den iyidir ama aynı fiyata yabancı sitelerden alıp çok iyi bir ses kalitesine sahip olmak varken averaj bir ses almak var. Hiç değilse onun yerine hepsiburada'dan akg k324p veya ikinci el forumundaki kulaklık dükkanından bir kulaklık bakabilirsin.
  • AKG K424p yerine bir farklı modeli var hepsiburada.com'da. Birkaç yerde baktım, Cx300 ile aynı driverları kullanıyor diyorlar. Zaten bir arkadaş abartı bir fark yok diyor aralarında.

    Cx-400 II Precision da var aklımda. İki aydır bakınıyorum ne alsam diye bir türlü karar veremedim kafayı yicem

    Temiz, net, berrak mid-tiz, tok ve yerinde bas veren, enstümanların sesinini ayrıntılı olarak duyabileceğimiz, adam gibi bir kulaklık yok mu 160 TL civarında???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximof -- 29 Aralık 2009; 0:06:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maximof

    AKG K424p yerine bir farklı modeli var hepsiburada.com'da. Birkaç yerde baktım, Cx300 ile aynı driverları kullanıyor diyorlar. Zaten bir arkadaş abartı bir fark yok diyor aralarında.

    Cx-400 II Precision da var aklımda. İki aydır bakınıyorum ne alsam diye bir türlü karar veremedim kafayı yicem

    Temiz, net, berrak mid-tiz, tok ve yerinde bas veren, enstümanların sesinini ayrıntılı olarak duyabileceğimiz, adam gibi bir kulaklık yok mu 160 TL civarında???

    Valla cx300'ü millet öyle bir şişiriyor ki insanlar alınca başka alemlere uçacaklarını sanıyorlar ama sonrasında hayal kırıklığı. Veya çoğunda hayalkırıklığı da olmuyor çünkü müziği basstan ibaret sanıyorlar(tabi cx300'ün bassları da iğrenç bence). Bass kalitesi tiz kalitesi falan ortalama bir kullanıcıyı memnun eder ve çok kötü denemez fazla bir beklentisi olmayan için ama sahnesi o kadar dar ve sıkışık ki dinlerken tüm enstrümanlar üst üste. Hele hareketli bir rock veya metal parçası dinlerken şarkıcının sesi nispeten net ama arka tarafa biraz kulak kesildiğinizde uğultudan başka birşey duyamazsınız. Sanki 10 tane enstrümanı üst üste koyup çalıyorsun ve sende tam diplerindesin. Böyle bir karışıklık size müzik zevkini yaşatabilir mi? Mesela şansınız varsa bir teknoloji markete gidip sony,philips gibi markaların 20 lira civarı satılan kafaüstü kulaklıklarını bir dinleyin ve beğenip beğenmediğinize bakın. Onlar cx serisinden daha iyi bir müzik deneyimi sunuyor. O yüzden bu örneği verdim. Cx400-II,Cx500 vb. kulaklıkların hepsi aynı ve gereksiz. O yüzden bence hiç girmeyin. Hiç olmadı focalprice'dan soundmagic pl30 siparişi verin ve onu deneyin. Sahnesi daha geniş ve genel olarak çok daha iyi bir kulaklık(cx300 ve cx300-II ile karşılaştırırsak). Fiyat olarak da 35 lira falan sanırım. Bu kadar ucuz kulaklık nasıl olur da 120 liralık kulaklıktan iyi olur demeyin olabiliyor. Kesinlikle memnun kalırsınız garanti ediyorum. Beğenmezseniz ben sizden alırım




  • ok1907 arkadaşım, forumdaki Thetrooper00 adlı arkadaştan Yuin Pk3 siparişi verdim :) Pazartesi elimde olacak. Biraz dinledikten sonra izlenimlerimi yazarım :) Teşekkürler tavsiyeleriniz için.
  • aynı arkadaş cks70 de satıyor, ona da bir göz atsaydın keşke
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.