Şimdi Ara

iPOD VIDEO - CLASSIC 30GB 60GB 80GB 160GB KULLANICILARI BURAYA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
5
Favori
37.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPod video 30GB 5G
  • benide ekleyin iPod classic 120 gb
  • Benide ekleyiniz. İpod Classic 6.5G 120gb w/genius...

    1. Mp3 player'ım Sony NWZ-A828 8GB; basslarını hiçbir mp3 player'a değişmem
    2. mp3 player'ım Cowon D2; herkesin çok beğendiği ses kalitesi bana inanılmaz yapay ve kulak yırtıcı geldi, ne yaptıysam sesi naturelleştiremedim.
    3. mp3 player'ım Apple İpod Klasik 120gb; Sony'e en yakın kalitede ses aldığım cihazım, daha doğal ve berrak.
  • Arkadaşlar beni de ekleyebilirseniz sevinirim 160 classic sahibiyim..Henüz cihazı yeni aldım teknosada ve kullanmasını yeni yeni öğreniyorum ,dolayısıyla içine mp3 atmak için itunesi yükledim kurdum ve deneme yanılma yoluyla birşeyler becerdim direk mp3 ü device yazan yerden atıyorum bazne oluyor bazen olmuyor halen çözemedim neden???

    Neyse asıl söyleyeceğim bu değil bunları zamanla öğrenirim ancak ben ipod un ses kalitesinden pek de memnun olamadım siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? ben mi yannlış birşeyler yapıyorum yoksa ipod lar genelde böyle midir? ben mp3 player sahibi değildim ilk defa aldım sebeebi d 160 gb tlik yeri olmasından dolayı.normalde sony ericson w810 telden müzik dinliyordum..sanki telefonuns esi daha iyimiş gibi geldi..
    Kendi içindne çıkan kulaklığı zaten pek iyi değil,ben normalde senheizer 300 kulaklık kullanıyordum..onun ile dinlemiş olsam dahi çok tatmin etmedi ipod sesi..! sizlerin düşünceleri nedir? tavsiye tüyo vss bana söyleyebileceğiniz herhangi bir şey varsa çoks evinirim..
    Bu arada kendi ekolazier ayarını itunes den yaptım ancak cihazın içinde görünmdi o ayar nasıl onu oraya çıkartabilirim teşekkürler..




  • Bende iMod 5.5g(Moded iPod 5.5 g ) ile yakında beraber olacam...
  • @itfaiyeci: genius'lu classic nerden buldun? 6 ve 7 arasında bir nesil ipod çıktığını duymamıştım.

    @saltunel: ses içinben son derece memnunum. ipod menüyü biraz kurcalarsan ayarlar kısmında ses sınırlama diye bir ayar var. o ayarı sonuna kadar açıp dene istersen. itunes üzerinde şarkılara ekolayzır ayarı tanımlayınca ipod da o şekilde çalmıyor diye anladım sorunu. Ben itunes da deniyip ona göre becerebilirsem tekrar anlatıyım.
  • valla çok iyi olur seckinds ..şu müzği nasıl en iyi şekilde atıp ayarlayabiliriz? kendim bir ekolayzer ayarı da yapabiliyorum itunes üzerinden ama onu cihazda göremiyorum.bu arada ses sınırı biraz zayıf kalmış gibi artma imkanı nedir?? arttırırkende 4 haneli kod soruyor ben hepsine 0000 diyorum..başka bilgisi olan arkadşlar burdan paylaşabilirlerse sevinirim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manon Lescout -- 7 Aralık 2008; 11:39:26 >
  • selam arkadaşlar, bende de 6G 80GB classic var.
    Acaba bu modellere Genius uygulaması atılıyor mu yada bir firmware update çıkacak mı??
    iTunes da çok kullanıyorum genius u, ipod'da da olursa piskopat olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Saltunel

    valla çok iyi olur seckinds ..şu müzği nasıl en iyi şekilde atıp ayarlayabiliriz? kendim bir ekolayzer ayarı da yapabiliyorum itunes üzerinden ama onu cihazda göremiyorum.bu arada ses sınırı biraz zayıf kalmış gibi artma imkanı nedir?? arttırırkende 4 haneli kod soruyor ben hepsine 0000 diyorum..başka bilgisi olan arkadşlar burdan paylaşabilirlerse sevinirim...



    ekolayzır ayarıyla ilgili olarak, gittim taa amerikan itunes forumlarında araştırma yaptım :D ... Diyorlar ki, ipod da eko ayarı olarak herhangi bir preset eko seç, itunes da şarkılar için hangi eko preset tanımladıysan, ipod da o ekolayzır ayarı kullanır. Sen ayarlarda görmezsin ama ipod şarkıyı çalarken, seçtiğin eko ayarı ile çalar. şöyleki:

    diyelim itunes kitaplığında a şarkısı için dance ekolayzır ı, b şarkısı için jazz, c şarkısı için hip-hop ekolayzırı seçelim.
    ipod unda ekolayzır ayarında herhangi bir ekolayzır ayarı seçelim. Örneğin dance.
    bu a, b, c şarkılarını itunes da atadığın ekolayzır ayarlarıyla senkronize ettiğinde, ipod unda a şarkısını dance, b şarkısını jazz, c şarkısını da hip-hop ekolayzır ı ile dinlersin.

    İpod unda ekolayzır ayarı olarak hiçbirini seçmezsen, hiç bir şarkıda ekolayzır kullanmaz. Doğal olarak da itunes da bir şarkıya ekolayzır ayarı atamazsan, ipod da seçili hangi preset i kullandıysan, o ekolayzır ile dinlersin şarkılarını.


    ses konusunda, ses limiti kaldırınca artması lazım aslında. ya da yeni bir kulaklık kullanıyorsan kulaklığın performansı zamanla kendini gösterecektir.
    0000 kod ile ses limitini açmana izin veriyor mu? 1234 dene bir de istersen Ses limiiti için şifre sorması ayrı bir ilginçlik aslında...

    @st. jimmy: 6G 80gb classic ben de kullanıyorum ve senin gibi bir yazılım güncelleme dört gözle bekliyorum genius için.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: seckinds

    @itfaiyeci: genius'lu classic nerden buldun? 6 ve 7 arasında bir nesil ipod çıktığını duymamıştım.

    @saltunel: ses içinben son derece memnunum. ipod menüyü biraz kurcalarsan ayarlar kısmında ses sınırlama diye bir ayar var. o ayarı sonuna kadar açıp dene istersen. itunes üzerinde şarkılara ekolayzır ayarı tanımlayınca ipod da o şekilde çalmıyor diye anladım sorunu. Ben itunes da deniyip ona göre becerebilirsem tekrar anlatıyım.



    Selam,

    Bende türlü türlü yerlerde 6.5 ve 7. jenerasyon diye okudum. 120gb son jenerasyon diyelim. Zaten son jenerasyondan diğerlerini ayıran en büyük 2 özellik Genius özelliğinin kullanılabilmesi ve yeni Cirrus Logic ses işlemcisi.
  • merhaba tekrar...geçen arkadaşımla beraber onun ipodla bnimkisini karşılaştırdık sanki onunkisinin sesi daha iyi gibi geldi..böyle birşey olabilir mi sizce?
    bir de bus esi daha iyi seviyeye getirmek için ne yapmalıyız??jailbreakd enilen şey böyle birşey için mi???
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Saltunel

    merhaba tekrar...geçen arkadaşımla beraber onun ipodla bnimkisini karşılaştırdık sanki onunkisinin sesi daha iyi gibi geldi..böyle birşey olabilir mi sizce?
    bir de bus esi daha iyi seviyeye getirmek için ne yapmalıyız??jailbreakd enilen şey böyle birşey için mi???



    Selam,

    Öncelikle bu tip cihazlara koyduğunuz müziğin kayıt kalitesi çok büyük rol oynar. Mesela; 320kps ile dönüştürülmüş bir mp3 şarkı ile daha düşük seviye dönüştürülmüş şarkı arasında bariz fark olur ses kalitesi babında. Bu söylemle; ben genelde netten "apple lossless" formatında bulursam indirip yüklüyorum veya elimdeki cd'leri itunes vasıtası ile "apple lossless"'a dönüştürüp o şekil cihaza yüklüyorum ki bu olay ses kalitesinde çok iyileştirme sağlıyor. Mesela netten indirdiğim alelade bir mp3 şarkının kalitesi ile "apple lossless" formatında bir şarkının arasında dağlar kadar fark oluyor. Normal mp3 şarkıda ipodun sesini sonunda kadar dayayınca tatmin edici ses alırken "apple lossless" formatlı şarkıda sesi yarıya kadar açmam yetiyor, gibi....

    Bu yüzden indirdiğiniz veya convert ettiğiniz şarkıların yüksek bitrate tabir edilen formatta olmasına dikkat ederseniz ses kaliteniz artacaktır. Ha JB ile ses kalitesi yükselirmi????...bilemiyorum ama mantıklı gelmiyor...bilen varsa anlatır öğreniriz.

    Saygılarla.

    PS: Ha...az daha unutuyordum, elbette çok önemli bir etken daha var ki; KULAKLIK....bütçeniz el verdiğince kaliteli kulaklık kullanma eğilimi gösteriniz. Tavsiyeler için kulaklık bölümüne bakabilirsiniz. Ben mesela şu anda Sennheiser CX500 kullanıyorum çok memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tube Screamer -- 16 Aralık 2008; 12:48:00 >




  • Selam cihazdaşlarım,

    Benim klasikle ilgili bir sorum olacak. Bayramdan evvel aldığım klasik 120gb cihazımda ilk defa bu akşam bir şey dikkatimi çekti; menülerde dolaşırken hdd başlama ve çalışma ardında susma(dönme desek) sesi duyuyorum, daha evvel ya dikkat etmedim yada yoktu. Ama forumlarda okuduğum kadarı ile bu çok az ses olurmuş bizim klasiklerde. İlk kez bu akşam çok sessiz ortamda dinleyeyim dedim ve coverflow'a girerken bi hdd dönme sesi ve hafif bi hdd çalışma sesi(tıkırtı normal laptoplardaki gibi) duydum. Panik oldum tabiii

    HDD li cihaz olduğu için mantıken ses yapması doğal ama, 2 haftadır ilk defa duyunca bi garip oldum....

    Neyse sizin cihazlarda da oluyormu böyle sesler, duyması zor ama kulağınıza yakınlaştırırsanız duyuluyor.




  • ipod video 5g 30 gb
  • merhabalar arkadaslar..

    suan bi nano kullanicisiyim bugun media markttan classic120gb almaya niyetlendim ses yuksekligi nanoya gore hayli dusuk geldi bana (denemeyi cx300umle yaptim ) ve alamadan geldimm... acaba bu avrupa birligi db sınırı muhabbetine ipod larin sesi sınırlandırılmıs mı gonderiliyor Tr'ye?? bi de boyleyse firmware yuklemesiyle fln duzelir mi sizce??

    ona gore alcam cihazi.. simdiden tesekkurler..
  • yok mu bir bilen yaww ???????????
  • quote:

    Orjinalden alıntı: night_se

    yok mu bir bilen yaww ???????????



    İlk sorum şu olsun sana:

    "volume limit" seçeneğini sonuna kadar getirdinmi? Getirip öyle denersen fark edecektir. Ayrıca iTunes üzerinden parçalarını ipod'a atmadan evvel ses seviyelerini sonuna getirirsen yine fark olacaktır. Birde indirilen parçaların kayıt kalitesi de çok fark ediyor, mesela direk cd'den riplediğin parçanın kalitesi ile netten bulduğun alelade bir mp3'ün ses kalitesi ve yüksekliği asla bir olmuyor. Bende cx500 kulaklık kullanıyorum dediğim ayarlardan sonra epey fark ediyor.

    Saygılarla.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: İtfayeci


    quote:

    Orjinalden alıntı: night_se

    yok mu bir bilen yaww ???????????



    İlk sorum şu olsun sana:

    "volume limit" seçeneğini sonuna kadar getirdinmi? Getirip öyle denersen fark edecektir. Ayrıca iTunes üzerinden parçalarını ipod'a atmadan evvel ses seviyelerini sonuna getirirsen yine fark olacaktır. Birde indirilen parçaların kayıt kalitesi de çok fark ediyor, mesela direk cd'den riplediğin parçanın kalitesi ile netten bulduğun alelade bir mp3'ün ses kalitesi ve yüksekliği asla bir olmuyor. Bende cx500 kulaklık kullanıyorum dediğim ayarlardan sonra epey fark ediyor.

    Saygılarla.


    oncelikle cevap icin tesekkurler..

    volume limiti sonuna kadar getirdim..
    dinledigim mp3'lerde benim nanomda da mevcuttu karsilastirmayi o sekilde yaptim.. kbit kalitesi farkini bilirim bu oyle bisey degildi gibi geldi bana.. cunku ses yuksekligi farki vardi bayaa..
    120gb kullanan arkadaslarda bana katilicak mi acaba??

    ona gore usa den getirtcem veya tr'den alcam..

    tesekkurler..




  • Ben kardeşime yeni nesil 120Gb aldım dediğin gibi ses seviyesi clasic'lere göre çok düşük.Hatta benim clasic'e yeni sürümü yüklediğimde bile db düştü tekrar eski sürümünü yükledim.Bence daha farklı seçeneklere yönelmen.Eğer ses yüksekliğine önem veriyorsan.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turuncu779

    Ben kardeşime yeni nesil 120Gb aldım dediğin gibi ses seviyesi clasic'lere göre çok düşük.Hatta benim clasic'e yeni sürümü yüklediğimde bile db düştü tekrar eski sürümünü yükledim.Bence daha farklı seçeneklere yönelmen.Eğer ses yüksekliğine önem veriyorsan.


    hocam peki siz kardeşininkine eski sürüm yükleyerek ses yükselmesinin mümkün oldugunu denediniz mi??
    teşekkürler..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.