Şimdi Ara

İptal edilmiş Nokia N95 devam modeli ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nokia’nın akıllı telefon pazarında lider olduğu dönemlerde üst üste çıkardığı yenilikçi telefonlar herkesi kendisine hayran bırakıyordu. Bugün yeniden piyasaya dönen Nokia eski günlerinden uzak ancak geçmişi en büyük mirası.



    N95 geri mi geliyor?



    Ünlü YouTuber MrMobile tarafından yayınlanan bir video, Nokia’nın bazı sürprizleri çekmecesinde sakladığını gösteriyor. MrMobile videosunda HMD Global tarafından gönderilen yeni nesil N95 modelini incelemiş.



    Ayrıca Bkz.Fruit Ninja uzun bir aradan sonra geri döndü



    Nokia N95 hatırlanacağı üzere tasarımı ile oldukça ses getirmiş bir modeldi. Yukarı çekince çıkan klavyesi ve aşağı çekince çıkan müzik kontrol tuşları kolaylık sağlıyordu. 5MP kamera, WiFi bağlantısı, geniş depolama alanı döneminin oldukça ilerisindeydi.



    HMD Global’in ilk Nokia döneminde dikkat çeken yenilikleri ne zaman günümüze aktaracağı merakla bekleniyor zira firma son dönemde dişe dokunur bir hamle yapabilmiş değil. Geçmiş yeniliklerin bugüne uyarlanması ilgiyi elbette arttıracaktır.





    Yeni nesil N95 modelinin maket halinde olduğu ve piyasaya çıkışının iptal edildiği belirtiliyor. Yani prototip hiç bir zaman tüketici ile buluşamayacak. N95 ile benzer yanı ise kenara doğru kayan ekranın altından geniş açılı iki sensör, flaş ve hoparlörlerin çıkması. Görünümü ise modern akıllı telefonlar ile aynı.



    Yeni N95 arka kısmında Zeiss imzalı 3 kameralı bir paket yer alıyor. Paketin çevresindeki halka açılarak stand halini alabiliyor. Alt kısmında ise bir parmak izi okuyucu yer alıyor. Bunun haricinde bir bilgi mevcut değil.



    Yeni N95 aslında ilgi çekecek bir telefon olabilirmiş ancak HMD Global’in son dönemde mali sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu bakımdan hızlı satış yapacak modellere yoğunlaşmaya başladı. Örneğin Nokia 9.3 Pureview amiral gemisi halen piyasaya çıkmış değil ve gelecek yıla kalmış durumda.



     



     



     





    Kaynak:https://www.engadget.com/nokia-n95-prototype-hmd-003147027.html







  • Nokia nostaljisi yapanları anlamıyorum. iPhone 3GS çıktığında 80mHz işlemcili 32mb RAM'li telefonlar satıyordu.

    iPhone'a rakip çıkardığı 5800 xpress music 400Mhz işlemci ve 128Mb RAM'e sahipti. iPhone 3GS ise 600Mhz işlemci ve 256Mb RAM barındırıyor ve resmen akıyordu. Nokia mesajları okurken kendi kendine kapatırken iPhone'da deliler gibi angry birds ve fruit ninja oynuyorduk.

    Nokia tekel olmanın rahatlığıyla müşterilerini söğüşleyen bir markaydı.
    1000 TL ye aldım ve 7 sene N6600 kullandım. Sonra 1080 TL ye aldığım N900 ARGE telefonunu 2 sene kullandım. Çağın çok ilerisinde cihazdı. Kızaklı klavyesi, dokunmatik full ekranı, note serisindeki gibi staylus kalemi... Ne zaman Symbian dan o saçma ve tipsiz Windows phone a geçti ipini kendi çekti maalesef.
  • Batmanın eşiğinde bile piyasadan farklı, orijinal telefonlar çıkarmaya devam ettiler. O dönemin farklı telefonlarını şimdi görememek çok üzücü. Hoş o dönem hangi farklı firma varsa çoğu aramızda değil. Nokia, Sony Ericsson, Motorola ve diğerleri..
  • Açıkçası yeni bir N Serisini umutla bekliyordum. Hayal kırıklığına uğradım. Prototip cihaz bu arada gayet hoş.
  • N95 Nokia için önemli bir modeldi.

    HMD Global adında çıkarılan telefonlarda Nokia ruhu yok zaten Android.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 8 Kasım 2020; 13:28:21 >
  • zamaninda n95 kullanmistim. pek cok ozelligi ile zamanindaki telefonlardan farkli ve ileri olsada ucuz malzemesi, dayaniklilik sorunlarindan oturu nokia'dan sogumama neden olan model oldu. kendisi son nokia telefonumdu. zaten sonrasinda nokia kisa surede batti.
  • şu an keşke orjinal nokia model geliştirse eskisi, gibi o veya bu markanın adını kullanarak saçma sapan modelleri sürmese piyasaya
  • N95’im vardı önceden. Kızaklı model olması, kamerası, sesi o zamanlar hoşuma gidiyordu. Ama günümüz telefonlarına göre çok kalındı.

    Yalnız devir çabuk değişti. Yeniliğe ayak uyduran Samsung gibi birçok marka kendini devam ettirdi. Yeni markalar da telefon piyasasına girince oldukça hızlı ve değişik modeller,tasarımlar görmeye başladık.

    Evet Samsung ilk başlarda malzeme kalitesi kötüydü ancak akıllı telefon furyasına geçiş sürecinde değişik modeller sundu piyasaya. Şu anda zaten birçok marka var. Ve hepsi de yenilik üretmeye çalışıyor. Tabi birbirini klonlayan da yok değil.
  • 1000 TL ye aldım ve 7 sene N6600 kullandım. Sonra 1080 TL ye aldığım N900 ARGE telefonunu 2 sene kullandım. Çağın çok ilerisinde cihazdı. Kızaklı klavyesi, dokunmatik full ekranı, note serisindeki gibi staylus kalemi... Ne zaman Symbian dan o saçma ve tipsiz Windows phone a geçti ipini kendi çekti maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ona97 -- 8 Kasım 2020; 15:42:41 >
  • Bende de N93 modeli vardı, kamera ile çektiğim makro resimleri dslr ile çektim sanardı herkes. Ahhh nokia ah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vedkum

    Bende de N93 modeli vardı, kamera ile çektiğim makro resimleri dslr ile çektim sanardı herkes. Ahhh nokia ah.
    Çektiğin resimlerin orjinallerine bugün bak. Gülmekten ölürsün. O zaman öyle geliyordu...

    Bende n93i ile cekilen resimlee hala var. Kalitesi komik...
  • Şöyle kızaklı yapıdaki telefonlara hasta oluyorum. Çok farklı bir görüntüsü oluyor. Sırf kızaklı ve farklı bir yapısı var diye Blackbbery Priv kullandım. Şu telefon çıksın bunu da alırım. Artık Tasarım konusunda farklılık arıyorum.
  • N95 diyince girmeye korkmadım değil malum bu forumda N95 vakası var
  • Nokia çok güzel telefonlar üretiyordu eskiden. 6600, N70, N95, 6300, 7610 falan güzel gidiyorlardı. Ama işte 2007 yılında İPhone çıkınca adamlar neye uğradıklarını şaşırdılar. İPhone geldi, piyasayı dağıttı geçti. Nokia’da karşısında duramayıp mobil bölümünü sattı ve yok oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeFinger -- 8 Kasım 2020; 22:15:10 >
  • Bende Nokia'nın ilk dokunmatiği vardı ama kırıldı camı paramparça oldu bende attım BlackBerry kullandım şuanda 3yıl önce aldığım huawei p9 lite 2017 var
  • Nokia 8850 gibi efsanenin üstüne daha gelmedi
  • 3310 miladını doldurup efsane olmuştu ama çaresizlikten onu diriltmeye kalktılar. Şimdi N95’i mi diriltmeye çalışıyorlar? Yazık gerçekten, bu kadar büyük bir firma yeni şeyler ortaya koyamayıp eskilerden medet umuyor. Sırada 6300 mı var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Recaizade-i Nabizade -- 8 Kasım 2020; 22:12:16 >
  • Nokia nostaljisi yapanları anlamıyorum. iPhone 3GS çıktığında 80mHz işlemcili 32mb RAM'li telefonlar satıyordu.

    iPhone'a rakip çıkardığı 5800 xpress music 400Mhz işlemci ve 128Mb RAM'e sahipti. iPhone 3GS ise 600Mhz işlemci ve 256Mb RAM barındırıyor ve resmen akıyordu. Nokia mesajları okurken kendi kendine kapatırken iPhone'da deliler gibi angry birds ve fruit ninja oynuyorduk.

    Nokia tekel olmanın rahatlığıyla müşterilerini söğüşleyen bir markaydı.
  • sahalara geri dönerim. :)

  • Reis-i Eagles kullanıcısına yanıt

    Zamaninda aldirdin bize n78  

  • N95 maske hediyeli olarak geliyor kutu içeriği bu şekilde ayrıca gidip maske almanıza gerek yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.