Şimdi Ara

IPTV Deneme Testi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
11.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:


    Artık DSL'de km kavramı kalktı mini santraller kuruyorlar iptv için ve evinize en uzak 1-2km içinde mutlaka bunlardan olacaktır
    Yani ttnin olduğu binalar değil artık santral mesafenizi baz alacağınız yerler


    doğrudur, aksini ifade eden bir beyanda bulunmadım ;)
  • turk telekom saha kutuları diyosunuz
    quote:

    Orijinalden alıntı: capyco


    quote:


    Artık DSL'de km kavramı kalktı mini santraller kuruyorlar iptv için ve evinize en uzak 1-2km içinde mutlaka bunlardan olacaktır
    Yani ttnin olduğu binalar değil artık santral mesafenizi baz alacağınız yerler


    doğrudur, aksini ifade eden bir beyanda bulunmadım ;)
  • 3 gün önce ben de test kullanıcısı oldum. bağlantı hat oturma hızım yaklaşık 7 Mbit. minimum gereksinim 5 Mbit.

    ilk izlenimler:

    - müthiş bir netlik, insan şaşırıyor
    - vod ( video on demand, seç izle ) çok güzel bir özellik
    - daha test aşamasında olduğu için interaktif servisler ve catch up tv henüz yok
    - uyduyu kaldırdım, iptv den şu anda yayın izliyorum ( şaşırtıcı)
    - settopbox ım ve modemim airties
    - kanallar arası geçiş çok da yavaş değil, tahammül edilebilir
    - eurosport hd, National Geogr. gibi kanallar mevcut ( ve diğer tüm açık kanallar )

    sonuç: ay başında bir lcd tv almak şart oldu.
  • Hayırlı olsun , mesajını gören cennetlik fazla özletme kendini .

    quote:

    Orijinalden alıntı: nemecek

    3 gün önce ben de test kullanıcısı oldum. bağlantı hat oturma hızım yaklaşık 7 Mbit. minimum gereksinim 5 Mbit.

    ilk izlenimler:

    sonuç: ay başında bir lcd tv almak şart oldu.
  • nemecek senin tarife haberlerini merakla okurduk
    yakınlarda iptv ile beraber yeni internet tarifeleri gelecekmi?
    iptvnin fiyatı ne olacak tahmini?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FATlH

    nemecek senin tarife haberlerini merakla okurduk
    yakınlarda iptv ile beraber yeni internet tarifeleri gelecekmi?
    iptvnin fiyatı ne olacak tahmini?


    henüz netleşmedi bildiğim kadarı ile ancak tahminim rakipleri ile benzer olacağı yönünde ( digitürk, dsmart vs ) ancak triple play uygulamaları ile farklı teklifler getirilebilir. (ses, data iptv)
  • airties cihaz ve iptv geneli için biraz bizi bilgilendirebilirmisiniz resimler,,, kullanımı vs..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxi909

    airties cihaz ve iptv geneli için biraz bizi bilgilendirebilirmisiniz resimler,,, kullanımı vs..


    kısmet olursa yeni bir tv alacağım o zaman cihazlarla beraber fotoğraflayıp bir inceleme şeklinde yapmaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mce07

    IP TV gelince bu hizmeti sadece ttnet mi verecek yoksa diğer ISP ler de bu hizmeti verecek mi? (superonline,smileadsl vb.)


    Ewet diger isp dagiticilarda vereceklerdir muhakak.

    quote:

    Orijinalden alıntı:

    airties cihaz ve iptv geneli için biraz bizi bilgilendirebilirmisiniz resimler,,, kullanımı vs..



    Airties yine sık gorunusu on planda
    http://www.airties.com/productsV2.asp?s=2&ci=101&i=1&dil=eng

    Boyut olarak 5450 den biraz kucuktur.

    Airties iptv urunlerde hicbir ayar yapilmamakta modemin adsl ayarlar kismindaki VC2 uzerinden internetden yayın sagliyor ve kullanıcı sadece modemi yeniden yapilandiriyor tam bilmiyorum ama VC2 de ikinci bir ip gorunuyor sonrasinda iptv calisiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccnablade -- 11 Aralık 2009; 5:10:44 >




  • Üstad nemecek,

    IP Tv de her televizyondan ayrı yayın seyredilebilecek diye okumuştum. Ancak anladığım kadarıyla her tv için stb almak gerekecek.Şimdiki dijital platformlarda olduğu gibi.Doğru mudur? Selamlar..
  • http://webtv.ttnet.com.tr/home

    internete de açıyorlar. .
    şu anda girilemiyormuş. kullanıcı test şifre test
  • Arkadaşlar,

    Süperonline 10MB fiberoptik abonesiyim. Bir Arkadaşımın İngiltere'den getirdiği STB üzerinden ingiltereden yayınlar izleyip film vs satın alabiliyorum. Acaba Türk Telokom'un bu hizmeti için Tester olma şansım var mı? Varsa nereye başvurmam gerekiyor?
    Bu hizmeti bir de sadece TT abonelerine mi verecekler...
  • ALL4U
    " Arkadaşlar,

    Süperonline 10MB fiberoptik abonesiyim. Bir Arkadaşımın İngiltere'den getirdiği STB üzerinden ingiltereden yayınlar izleyip film vs satın alabiliyorum. Acaba Türk Telokom'un bu hizmeti için Tester olma şansım var mı? Varsa nereye başvurmam gerekiyor"

    Merhaba, STB açılımı nedir?

    ___________

    IPTV konusunda bende 1 kac sey söylemek isterim.
    15-20 gün önce IPTV müracaatı yaptım. Suan için lansmanı yapılmadığı için pek kimse bilmiyor. Bazı arkadasların dediği gibi uzun zaman önce test yayınına baslamıslar ve bazı kişileriş seçmişler. Bunun için ADSL hızının en az 12-16MBps arası olması mutlaka gerekli. BUda ancak fiber kablolarla mümkün. Bizim siteye bu kutuyu koydular ancak henüz hatları fibere aktarmadıkları için kısa bir süre beklmem gerekecek. Ondan sonar size yorum yapabileceğim. BU arada ADSL abonelği şart ve ondan bağimsiz 29TL aylık abonelik bedeli var. Kotayı etkilemiyor ancak en düşük ADSL abonelikği( 4gb limitli) 29TL+IpTV 29TL= 60TL + kota aşım ücreti internet için.
    Bu süre zarfında bir çok inceleme yaptım ve bunları TTnet ile paylaştım ımarım bu konuları dikkate alıp geliştiriler.IPTV nin yaygınlaşabilmesi ve Kablo TV, DigiTurk, Smart, Normal Uydu yayınları vb sistemlere alternatif olabilmesi için aşağıdaki konuların ciddi anlamda geliştirilmesi ve çözüm bulunması gereklidir.
    Bu konularda ciddi gelişme olmazsa sanırım belirli bir tabakanın haricinde kimse IPTV satın almak istemez.

    1. Bağlantı hızınızın en az 12MBps olması gerek ve evde sadece tek bir hattan IPTV alacağınız için bir kaç kişi internette dolaşırca verimlik ve bant genişliği yetmeyeceği için varim alamazsınız. BU şu demek 3 kişilik çekirdek aileyi alalım, çoçuğunuz internetten online oyun oynarken, siz işiniz için nete dizüstü ile bağlanıp bazı şeylere bakarken, eşiniz sevdiği diziyi IPTV den seyretmek isteyecek buda hiç kimsenin nete verimli kullanaması demektir. Yani IPTV HD yayın için 8-4Mbps ihtiyaç duyuyor dolayısyla kalan ban genişliği kime yetecek? Heleki 8mbps kadar olan abonelikler zor durumda kalacak. Yani 12mbps cıkan fiber hattı 8 IPTV kullanırken duruma göre 1 veya 2 mbps iel nette dolaşmaya veya oyun oynamaya razı olacak.
    2. IPTV yi ev içinde bant yetersizliği nedeniyle ve TTnetin koydugu kural nedeniyle dağitamiyorsunuz yani ayı hattan 1 den fazla TV ye görüntü haricinde vermiyorsunuz. BU nedemektir. ya yeni bir telefona mürwacat edecek her oda için bir telefon alıp her telefon içinde ADSL abonesi olaarak IPTV abone olacaksınız. Buda en ucuz yoldan 29TL+29TL, IPTV=60TL
    Kablo TV = 7 TL, Hd yayın 9TL
    Digi Türk = 37 TL film kanlaı dhil + 3 tl HD kutu kirası
    Smart= 459 TL HD alıcı satın alma ve 12 aylık filim kanalı hediye ( aylık 38TL ye geliyor kutu sizin oluyor . Abonelik bitiminde)
    İlave kutularda cok cuzi bir rakam söz kutusu. Buda sizin talebinize kalmış ama bu secek yayında ve hatta problem olmadan alınabiliyor.
    3. Wireless özelliği olan kutuları henüz vermiyorlar bu yüzden TV nizin yanında mutlaka bir telefon soketi olacak yada soketten TV nizin yanına hat cekeceksiniz. O zaman PC eğer masüstü ise mutlaka Wireless kartı almanız gerekiyor ki masa üstünden mode bağlanabilesinizç Alternatif olara PC masanız+Telefon hattını+TV setiniz mutlaka paket gibi bir arda olmak zorunda.

    4. Şuan için ADSL ve IPTV aboneliklerini ayrı ayrı duşunduklerı için net hızınız IPTV uygulamasına bağlı olarak düşecek. Verecekleri modem için ücret almıyorlar. Video paket sinyallerini ayırdığı için ADSL kotasını etkilemiyor. Ancak ADSL hız garantisi veremiyorlar.Hız garantisi istiyorsanı ona uygun paket seçmeniz gerekecek.

    Sonuç olarak ben her zaman IPTV almaktan yanayım ancak yukarıdaki olaylara bir çözüm bulurlarsa. Digi Türk, uydu alıcı, Dsmart gibi saçmalıklardan kalitesiz yayın ve para tuzakların dan kurtulmak için destek olmayada hazırım. 3 veya 4 ay bu sistemi alıp ilave masraf yaparak test edeceğim. Buna bu süre içinde maddi olarak çözüm bulamazlarsa devam etmem çok zor.
    Şuan için IPTV her oda da bir TV olduğunu düşünürsek standart bir aile için kesinlikle ekonomik değil. En basit aboneliklerle aylık 60TL ve üzerinde bir külfet getiriyor. Buda diğer sistemlere hele ki kablo TV kesinlikle alternatif değil. Ancak Standart kanal abonelikleri ücretsiz yapar ve gelirlerini reklam ve On Demand T kanalıyla sağlayıp ev içi dağıtımı da bedelsiz yaparlarsa ( Kablo TV gibi) o zaman belki abone sayısını çoğaltabilrler. Bunun içinde her eve giden band genişliği en az 40-50Mbps olmalıki bu bugun için hayal ve ötesi.

    Şimdilik paylaşmak istediklerim ve yorumlarım bukadar. Sistem kurulduktan sonra gelişmelerden haberdan edip sizlerle paylaşırım.
    Hepinize iyi günler.




  • konu burada devam başka bir forumdan kullanıcının çektiği resimler ve iptv test kullanıcısı olan bir forum üyesi varhttp://forum.donanimhaber.com/m_44081591/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.