Şimdi Ara

İrobot 693 bağlantı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yakın zamanda internetten 693 model robot süpürge aldım. Uygulmayı telefonuma kurdum adımları tek tek yaparak robot süpürgeyi uygulamaya eklemeye çalıştım. En sonunda eklendi ibaresi geliyor. Sonra uygulanamada Bağlanıyor yazısı çıkıyor ve ardından BAĞLANAMADI olarak kalıyor. Müşteri hizmetlerini aradım dediler ki süperonline da bu problem var port açtıracaksınız . bana superonline anlamyacağı şekilde port bilgilerini verdiler superonline müşteri hizmetleri bu port bilgileri yanlış diyerek ekleme yapamadı.bu konuşmalar bu arada 1-2 kere değil 8-9 kere aradım. En sonunda modem arayüzüne bağlanarak kendim portları ekledim ve müşteri hizmetlerine gönderdim irobot doğru dedi. Ama her ne hikmet ise yine bağlanamadım. Bu arada modem 2,4 ghz yayını farklı 5 ghz yayını farklı kanallardan yapıyor yinede ben 5 ghz kapadım yine olmadı. irobot müşteri hizmetleri dediki kendi telefonunuzun mobil verisini açın hotspot olarak deneyin dedi birde , olduğunu göreceksiniz dedi tamam deneyim dedim ama sonuç yine değişmedi.

    İrobot müşteri hizmetlerine söyledim yine olmadı diye otomatik cevaba bağladılar. Sorun süper online kaynaklı müdahale edemeyiz diye. Başına gelen var mı yada çözüm önerisinde bulunabilecek arkadaş var mı ?








  • Merhaba bendede aynı model var. Modem süperonline benimde. Sorunun önüne kısmen geçtim diye bilirim. Cihazı normal modeme tanıt bağlantı işlemleri bittikten sonra bağlanıyor deyip bağlanmayınca yeniden başlat ibaresi çıksın. Cihazı elinle yeniden başlat (home +spot basılı tutuyorsun ışıklar sönünce bırakıyorsun), uygulamayıda kapat yeniden aç. Sonra uygulama üzerinden wifini tekrar tanıt, bağlanıyor. Fakat işte cihazı çalıştırdıktan sonra zırt pırt bağlantı kopabiliyor. yazdıklarını okuyunca acaba ondan mı diye sorguladım çünkü benim ev 1+1 WiFi bağlantısı kopuyor olamaz her defasında tekrar tekrar eşleştiriyorum... Uygulama stabilizasyon ile alakalı da olabilir :/


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, konuyla ilgili destek olabilmek adına bizlere 0216 504 15 44 no'lu telefon üzerinden ulaşabilir misiniz? Sağlıklı ve mutlu günler dileriz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.