Şimdi Ara

Iron Maiden Fan Club - Since 2007 © (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
542
Cevap
2
Favori
17.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

    Daha demin ben de malum haberi aldım. Haydi bakalım, sabırla bekliyorum ama son albümündeki Empire of the Clouds dışında beni etkileyen şarkı yoktu :/ Belki çok toy bir eleştiri olabilir. Şarkıların sadece gitardan, davuldan ibaret olmadığını biliyorum ama The Writing on the Wall'da da sağlam solo duymak istedim açıkçası. Belki son albümü pek beğenmememde bunun payı var.

    yeni albümde maiden tarzından farklı 2 şarkı olacakmış, dinleyiciler şaşırabilir demiş Bruce abimiz.


    Son albümde çıkış parçalarını kıyaslarsak The Writing on the Wall bence Speed of Light a göre çok daha güzel. Özellikle başlangıcı çok hoşuma gitti benim.


    Ben umutluyum bu albümden çok heyecanla bekliyorum.

  • 2.5 hafta kaldı yeni albüme..


    Bende heyecan tavan  Iron Maiden Fan Club - Since 2007 ©  Iron Maiden Fan Club - Since 2007 © 

  • Forumun müzik kültürünün giderek azalması ne kötü

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nymphetaminê

    2.5 hafta kaldı yeni albüme..


    Bende heyecan tavan   

    Vay hocam sen takılıyor musun bu forumda hala?

    Bugün Empire of the Clouds dinliyordum. Daha sonra The Book of Souls'un forumdaki ana konusunda o parçanın çevirisini yaptığım aklıma geldi. Forumda yıllardır takılmıyorum ama açıp kendi çevirimi okuyarak dinleyeyim dedim, baktım konu kaldırılmış.


    Ardından girmişken Senjutsu hakkında yazan çizen var mı diye bakayım derken baktım sen. Yıllar önce forumda Maiden üzerine sohbet etmiştik. En az 6 yıl oldu o dönemden bu yana vay be...


    Yine ne hikayeler ne atmosferler ne hayat dersleri bizleri bekliyor kim bilir.. Ben de manyağım günlerdir heyecandan.





  • Steve Harris, Senjutsu parçasını ilk yazdığında Bruce'a Senjutsu 'Savaş Sanatı' anlamına geliyor demiş. Ardından Bruce internete yazmış bakmış ki 'Taktikler ve Strateji' anlamına geliyor. Kelimenin Japoncadaki farklı anlamlarından birkaçı bunlar fakat Savaş Sanatı manasıyla düşünerek yazmış şarkıyı Steve.


    Kelimenin genel manası ise düşmanının enerjisini nereye yoğunlaştırdığını görüp ona göre kazanma hamlesini yapma işlemi. Yani strateji, taktik, savaş sanatı tüm bu anlamlara gelebiliyor genel fikir olarak.


    Acaba Steve Harris, Sun Tzu'nun Savaş Sanatı kitabından mı esinlenmiş, kendisi kitaplardan yola çıkarak şarkı yazmayı çok sever yani olası. Ben okumadım ama koskoca Maiden şarkısını yaptıysa okurum :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: UpTheIrons

    Vay hocam sen takılıyor musun bu forumda hala?

    Bugün Empire of the Clouds dinliyordum. Daha sonra The Book of Souls'un forumdaki ana konusunda o parçanın çevirisini yaptığım aklıma geldi. Forumda yıllardır takılmıyorum ama açıp kendi çevirimi okuyarak dinleyeyim dedim, baktım konu kaldırılmış.


    Ardından girmişken Senjutsu hakkında yazan çizen var mı diye bakayım derken baktım sen. Yıllar önce forumda Maiden üzerine sohbet etmiştik. En az 6 yıl oldu o dönemden bu yana vay be...


    Yine ne hikayeler ne atmosferler ne hayat dersleri bizleri bekliyor kim bilir.. Ben de manyağım günlerdir heyecandan.



    Alıntıları Göster

    Vaay hocam merhaba :D


    Burası eskisi gibi aktif değil artık malesef.


    Yeni albüm ile de çok az kişi mesaj attı. Albümü konuşamadık


    Röpörtajlarında en iyi yaptığımız işlerden biri demişlerdi albüm için.


    Bruce da " bizim tarzımız dışında 2 değişik parça var, dinleyiciler şaşıracak" dedi


    Ben çok heyecanla bekliyorum albümü :D az bişey kaldı.


    the writing on the wall ı da çok beğendim ben. Her gün dinliyorum


    Mesela The book of souls çıkış parçasıyla Senjutsu çıkış parçasını karşılaştırınca the writing on the wall baya baya daha iyi şahsen.


    Ben The Book of Souls albümünüde çok sevmiştim en zayıf parçası bence çıkış parçası speed of lighttı. Neredeyse geriye kalan şarkıların hepsi bence baya iyiler. Özellikle The red and the black i çok seviyorum. top maiden şarkılarıma girer.


    Belkide the book of souls albümünü çok sevmemin nedeni o albümü çok heyecanla heyecanla bekleyip çıktığı gibi yalayıp yutmamdı albümü.


    Diğer maiden albümlerinde bunu yapamamıştım. The Final Frontier albümünde de çok sevdiğim birkaç parça var. Zaten eski albümlere geldikçe şimdiki gibi çıkmasını bekleyemiyorduk ne internetim vardı zaten çocuktuk o dönemlerde :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 18 Ağustos 2021; 12:44:15 >




  • The Writing on the Wall mükemmel bir parça bence de. İlk çıktığında her gün dinliyordum ama şimdi Senjutsu albümündeki parça sırasına göre dinlerken taze kalsın diye dinleme sıklığını azalttım bokunu çıkarmamaya çalışıyorum :))


    Eğer gerçekten de çıkış single'larını albümün en zayıf parçalarından seçiyorlarsa bu albüm TBOS'tan katlarca daha mükemmel olacak demektir dediğin gibi speed of light the writing on the wall'dan zayıf. (yine de çok güzel bana göre)


    Benim de TBOS'tan favorilerimi saysam albümün çoğu şarkısını yazmam gerekecek genel olarak sevdiğim, duygusal olarak derin bir albümdü.


    Yeni albümde Senjutsu parçası şu an en çok merak ettiğim. Yine TBOS'taki ve Dance of Death'teki gibi albümün adı olan parçayı Steve/Janick beraber yazmışlar. Bir de üstüne albüm adı yapalım demişler. İnsan merak etmeden duramıyor.


    Albümde beni üzen nokta ise Dave Murray yazımı parça olmaması. İnsan onun eliyle yoğurulmuş The thin line between love & hate veya The reincarnation of benjamin breeg gibi bir parça istiyor. Bu derece iyi beste yapabildiği halde bu albümde yapmamayı seçmiş. Umarım bol bol özenilmiş solosu vardır parçalarda. Sololarını ve melodilerini en sevdiğim adamdır kendisi.


    Yaşama sebebim net Senjutsu şu an için. Bu albüm çıkmadan ölmeyeyim de ne zaman ölürsem öleyim diyorum :D


    Ekleme: Bruce'un kendisi bile "Bu albüm bence Book of Souls'tan daha iyi" dedi. Adamın kendisi bu cümleyi kurduysa bize laf düşmez bence :D





  • Akşam 8 de yeni albümden bir parça daha geliyor. 🤘🤘🤘🤘


    https://twitter.com/IronMaiden/status/1428253143989641220



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 19 Ağustos 2021; 14:29:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UpTheIrons kullanıcısına yanıt
    Hakikaten öyle hocam. Hayatım şuan öyle boktan ki bende bu anlar için yaşıyorum.


    En azından bir parça yazsaydi keşke. Dave murrrayi bende çok seviyorum.

    Beni çok heyecanlandıran şeylerden biride Bruce abimizin yaptığı açıklamalardı :D Birde 2 parçamız tarzımızın dışında olacak dinleyicilerimiz çok şaşıkaracak demişlerdi. O parçaları cok merak ediyorum :D

    Akşam yeni parça paylaşacaklar yeni albümden 💥 bu haberle uyanmak süper oldu resmen. Yeni albüm çıkana kadar idare eder bizi. Kendi kendime söyleniyordum keşke albüm çıkmadan bı şarkı daha paylassalar diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 19 Ağustos 2021; 11:46:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 15dk kaldı..


    Twitterda okuduğum kadarıyla bu parçaya çok güzel olmuş diyorlar.

  • ŞARKI ONLINE


    Ben beğendim bassları falan cok güzeldi.


    Sanırım Bruce abimizin tarzımız dışında 2 parça olacak dediği parçanın birisi bu olabilir

  •  Iron Maiden Fan Club - Since 2007 ©Iron Maidenyoutube
    Iron Maiden - Stratego - Official Audio Taken from Iron Maiden’s 17th studio album, 'Senjutsu' coming September 3rd. Pre-order from https://ironmaiden.lnk.to/Senjutsu Subscribe to the Iron Maiden channel for all the best and latest official music videos, behind the scenes and live performances.https://www.youtube.com/channel/UCaisXKBdNOYqGr2qOXCLchQ?sub_confirmation=1 See more official videos from Iron Maiden here:https://www.youtube.com/playlist?list=PL171A6536C5FDFD95 Follow Iron Maiden on: Official Site: http://ironmaiden.com Instagram: https://instagram.com/ironmaiden Facebook: https://www.facebook.com/ironmaiden Twitter: http://twitter.com/ironmaiden Lyrics: How do you read a madman’s mind Teach me the art of war For I shall bring more Than you bargained for Give me an ultimatum That I could not dream of Spills of a crying nation Upon my soul For I have not a mortal soul That you already know Look at my eyes There’s no surprise Ocean is black the devil’s track Looking beyond beneath the sea Eye of the storm is here again Been there before you were ever born Beyond the dark I feel the pain It’s hidden but I can’t explain A cross to bear A heavy faith My sorrow whispers Time again I hear you calling my name Come to claim my life again Pray for me I’m almost there The pain almost too much to bear I try to find my way back home To feel the same again The voice of nothing Listened far too long Little by little eat away I think I’ve lost my mind Too late to change now What I left behind Hear me listen my call I am ready to fall Lord hear me now – let me go Ocean is black the devil’s track Looking beyond beneath the sea Eye of the storm is here again Been there before you were ever born Beyond the dark I feel the pain It’s hidden but I can’t explain A cross to bear A heavy faith My sorrow whispers Time again Credits: Written by - Harris/Gers About Iron Maiden: Iron Maiden are an institution. Over the course of 44 years they have come to embody a spirit of fearless creative independence, ferocious dedication to their fans, and a cheerful indifference to their critics that’s won them a following that spans every culture, generation, and time-zone. A story of gritty determination and courageous defiance of the naysayers, theirs has been an adventure like no other. The band’s immense discography includes the studio albums ‘The Number Of The Beast’, ‘Piece Of Mind’, ‘Powerslave, ‘Somewhere In Time’, ‘Seventh Son Of A Seventh Son’, ‘Fear Of The Dark’, ‘The Final Frontier’ and ‘The Book Of Souls’which have spawned many classic hits as ‘The Trooper’, ‘Wasted Years’, ‘Hallowed Be Thy Name’, ‘Wasting Love’, ‘Run To The Hills’, ‘Aces High’, ‘Rime Of The Ancient Mariner’ and ‘2 Minutes to Midnight’. #IronMaiden #Stratego #Senjutsu
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dmpuwr9fF7kw&q=EgQuLZpEGPux-ogGIhCePNX6bSBjRRNiKCaXB2e1MgFy
  • Dinledikçe sarıyor valla . Yeni albüm bomba olacak bomba

  • Stratego hem Iron Maiden tarzının hafif dışında hem de tam Iron Maiden tarzı olmuş değişik şekilde. Hala hiç değiştirmeden aynı atmosferi aynı ruhu nasıl verebiliyorlar aklım almıyor. Janick Gers'in solosu daha melodik olabilirmiş tabi ama o böyle tercih etmiş. Bu bile bir Iron maiden ruhudur bana göre. Janick tatlı melodik soloları nadiren yazar, genelde kendi shred tarzında takılır. Soloları her bir notaya odaklanmaktan ziyade şarkıya atmosfer katan bir riff gibi dinlenir. Dragonforce veya Slayer tarzı bomboş shred'ler değildir tabi bunlar, içinde duygu barındırır.

    Şaşırtmaktansa hep aynı tarzda üretsinler zaten bana göre. Onların hep aynı tarzda üretebilmesi beni zaten en çok şaşırtan ve mutlu eden.


    Metallica'nın Lulu veya Some kind of monster'da yaptığı gibi rezaletlere imza atmışlıkları yok. Her seferinde Iron Maiden tarzında Iron Maiden ruhunda albüm yapıyorlar. Bu hiç değişmeden on yıllarca daha devam etse keşke.


    Steve Harris'in beynini alıp dijital ortama aktarıp sonsuza dek Iron Maiden şarkısı üretilmesini sağlamaya uğraşmalı bence bilim adamları. Onun yerine boş boş covid le movid le uğraşıyorlar :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UpTheIrons -- 22 Ağustos 2021; 19:16:14 >




  • Albümdeki favori şarkım Senjutsu oldu. Manyak ötesi bir albüm olmuş. Atmosfer olarak parçalamış geçmiş. İnsanı bu dünyadan ve bugünden uzaklaştırıp götürüyor. Kötü yanı ise bana göre bir A Matter of Life and Death melodikliği yok. Çok ağır ve sindirmesi zor bir albüm olmuş bana göre. Iron Maiden'ı ilk kez Senjutsu ile keşfedecek birisi dinlemekte zorlanır gibime geliyor. 60+ yaşında müzik tanrılarının bunca 30-40 yıllık birikiminden oluşan bir başyapıt için normal bir durum tabi.

    Çok sert bir içki içmeye benzettim bu albümü. Sertliği kalitesinden geliyor, yıllanmış ve eski. Hikayelerle, tecrübeyle ve gerçek derin duygularla dolu yaşlı bir insana da benzetilebilir.

    Son 3 parça mükemmeldi fakat karmaşık olduğundan çok defa daha dinlemem gerekli net fikir oluşabilmesi için. Steve Harris yine tarihe geçecek eserler yazmış o kesin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UpTheIrons

    Albümdeki favori şarkım Senjutsu oldu. Manyak ötesi bir albüm olmuş. Atmosfer olarak parçalamış geçmiş. İnsanı bu dünyadan ve bugünden uzaklaştırıp götürüyor. Kötü yanı ise bana göre bir A Matter of Life and Death melodikliği yok. Çok ağır ve sindirmesi zor bir albüm olmuş bana göre. Iron Maiden'ı ilk kez Senjutsu ile keşfedecek birisi dinlemekte zorlanır gibime geliyor. 60+ yaşında müzik tanrılarının bunca 30-40 yıllık birikiminden oluşan bir başyapıt için normal bir durum tabi.

    Çok sert bir içki içmeye benzettim bu albümü. Sertliği kalitesinden geliyor, yıllanmış ve eski. Hikayelerle, tecrübeyle ve gerçek derin duygularla dolu yaşlı bir insana da benzetilebilir.

    Son 3 parça mükemmeldi fakat karmaşık olduğundan çok defa daha dinlemem gerekli net fikir oluşabilmesi için. Steve Harris yine tarihe geçecek eserler yazmış o kesin.

     Iron Maiden Fan Club - Since 2007 ©  Iron Maiden Fan Club - Since 2007 © 


    Şuan dinliyorum bende albümü. Ama bazı şarkılar engellenmiş. onlarıda cuma dinleriz. Zaten albümü baştan sonra bir çok kez dinleyip sindireceğiz  Iron Maiden Fan Club - Since 2007 ©  Son 3 şarkıyı dediğin gibi çok övmüşler twitterda. Sıra sıra gidiyorum bakalım :D Şuan days of future past i dinliyorum


     Iron Maiden Fan Club - Since 2007 © 





  • OFFFF DARKEST HOUR SOLOSU BİTİRDİ BENİ

  • Harika albüm harika....


    Sanırım en çok The Parchement ve Hell on Earth ü begendim

  • Piyasaya düşen versiyonun ses kalitesi kötü baya, ben üçüne kadar bekleyeceğim artık.  Iron Maiden Fan Club - Since 2007 © 

  • Nymphetaminê kullanıcısına yanıt

    Ya bu 192kbps mp3 kalitesinde paylaşmış kim paylaştıysa çöp kalite yani. Resmi olarak çıksın da daha güzel dinleyelim. Güzelim Senjutsu parçasının mix'i zaten çok garip Bruce'un sesi gelmiyor mu yoksa durumun atmosferine uydurmak için mi öyle yapmışlar anlamadım. Daha henüz 1 kere dinledim sırf bu çöp kaliteden dolayı 2. yi dinlememeye çalışıyorum ama 2 gün var daha, imkansız bunu başarmam  Iron Maiden Fan Club - Since 2007 © 

  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.