Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (617. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
12.379
Cevap
199
Favori
1.900.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hocam antibiyotik kullanmadım uzun süredir. Agumentin yada klamer son kullandığım dış için kullandım iki yıl oldu nerdeyse. Hasta olunca ilaç alan biri değilim. Doktora bile gitmeye korkan biriydim. Son iki aydır on farklı doktor otuz defada hastane ziyareti oldu tahlil kontrol vs. Aynı hastanede verdiğim dün ki amilaz değeri 106ya düştü lipaz zaten normal arakliktaydi yine normal çıktı. Kan sayımı da normal çıktı. Artık doktor işini bırakıyorum çözüm bulamıyorum çünkü. Meteoplasmy ve pankroflat yazdı en son gastroenteroloji doktoru. İkisinin de faydasını görüyorum. Diyete odaklanacagim. Hiçbir doktor ileri tahlilleri istemedi endoskopi, kolonoskopi,Mr yada tomografi. Bir süre sakin olmaya çalışacağım. Gerekirse psikatriye basvururum. Son çare genel Mr yada tomografi cektiririm ama kimse gerekli görmüyor. Gastroenteroloji hocasından testleri yenileyelim talebim olmuştu dikkate bile almadı. Bir değer ufak yüksek yada düşük çıkar onunla boşa ugrasirsin dedi. Dediği de çıktı amilaz 116 çıkınca kafam onda takıldı. Dahiliye doktoru da senede bir tahlil ver genel sağlık kontrolü yaptır. Bir sorun görünmüyor dedi testler normal sağlıklısı dedi neredeyse tüm doktorlar. Sırta vuran ağrım şişkinliğe bağlı olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca akşama kadar PC başında postur bozuk oturuyoruz gazla birlikte belki ağrım olusuyordur. Yine gelişmeleri yazmaya devam ederim sabırla cevap yazdığınız için teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt

    Hocam çok geçmiş olsun, yıllardır ben de aynı belirtilerle boğuşuyorum.(pangastrit hariç)

    İshal için doktorunuza danışarak (uygun görürse) lopermid kullanılabilir.

    Kahve ve sigara bana kesinlikle iyi gelmiyor, bağırsakları hızlandırıyor,azaltmaya çalışın.

    AVM’de tuvalete girmeyeceğim diye kendinizi şartlamayın, daha da kötü olursunuz ve psikolojinizi de ciddi etkiler, ben artık çok berbat olmadıkça dışarıdaki tuvaletleri mecburen kullanıyorum. Maalesef insanların birçoğu tuvalet kullanmayı bilmiyor ama yapacak bir şey yok..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ibs için plank yapmayı deneyebilirsiniz.(engel olacak sağlık durumunuz yoksa) Ben faydasını gördüm. Bağırsak hareketlerinde bir miktar düzelme oldu.
    https://www.removethebs.com/amp/you-can-now-plank-exercise-for-ibs-relief
    https://www.youtube.com/watch?si=wTMZu8qh_Vba9Iz2&v=zN4ztr3IFCI&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba,


    Yıllardır sabah kalkar kalkmaz tuvalette giderim ve bazen kahvaltı sonrası tekrar giderim . Ertesi sabaha kadar bir daha gitmem .Her insan gibi yılda 3-5 ishal vs olurum . Hayatımda hiç kabız olmadım ve ne olduğunu dahi bilmiyorum ( 42 yaşındayım ) . Son 1 aydır mide ve bağırsaklarda bir guruldama mevcut. Sanki bagirsaklarim çok hareketli çalışıyor gibi . Ayrıca bir anda karnım sisiyor. Gece yatana kadar gaz cikaramiyorum. Ama tuvalet duzenimde bir değişiklik, ağrı , kusma , ateş bir semptom yok .

    Aile hekimine gittim dicetel isimli bir hap verdi 3-4 gün kullandım bir işe yaramadı . Ardindan özel hastaneye gittim böbrek taşı olabilir dediler ve idrar tahlili temiz çıktı . Bana dicetele devam etmemi yanında meteopasmly ve tranko buskas ve gaz için çiğneme tableti verdi . Bu ilaçlar da 3-4 gün kullandım işe yaramadı .


    Ardından dahiliyeye gittim 53 ad kan tahlili yapıldı ve referans dışı bir değer çıkmadı . Doktor teşhise d vitamin eksikliği yazmış ama buna dair bir test yapmadı . Bana bağırsak florası ve enflamasyon gibi bişey söyledi . Simflat yazdı ( eczane pinix verdi aynisiymis ) ve 2 ay kullanmamı ayrıca diyet yapmamı istedi .


    Sormak istediğim 4 gündür simflat kullanıyorum başladığımdan beri gaz sorunum çözüldü ve guruldama azaldı . Fakat ilk 3 gün sabahtan öğlene kadar ishal sorunu yaşıyorum. Sanki sindirim sistemi Max hızda çalışıyor gibi . Bu arada ekmek , makarna , paketli gıda kestim . Yazlığa gidip balık vs tutmaya başladım stresten uzak durmak için . 1 haftadır ev yoğurdu , evde yapılan elma sirkesi, ev turşusu vs yemeye başladım .


    Sizce durum ibs mi yoksa buna benzer durum yaşayan var mı acaba ? Simflat ilk gunlerde ishal yapar mı ?


    Bu ara fazla iş değişikliği vs stres yaptim biraz . Düzelmezse psikolojik destek almayı düşünüyorum. Doktorlar geçmezse endoskopi gerekir şuan için gerek yok dediler.


    Günlük yürüyüş , güneşe çıkma ve d vitamin takviyesi başladım .


    Daha önce 2 kez endoskopi olmuştum geçmiş yıllarda reflü dışında bişey cikmamisti




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofear115 -- 5 Kasım 2023; 13:11:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • nofear115 N kullanıcısına yanıt
    Simflat bende de ishal yaptı geçer dedi doktor ama dayanamadım bıraktım.

    Sabır hocam.

    Ben endoskopi+ kolonoskopi oldum. Benzer şeyleri yaşamışız. 3 yıldır hala aynıyım hatta arttı. İlaç da fayda etmiyor. Komple hayat şeklimi değiştirmem gerekiyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Leonardo DiCaprio. kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim, şuan çalışmadığım için kafama takmıyorum ve ishali kesmek için birşey kullanmıyorum. Belki De vücuttan atılması gerekenler var diye düşünüyorum. Sabır ediyoruz bakalım kullanmaya devam .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nofear115 N kullanıcısına yanıt
    Hocam kullanın bakalım yemekten yarım saat önce. Üst üste için bana yazın. Bende işi bıraktıktan sonra abanırım belki

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar soyle bir tazi buldum. Bebek bekliyoruz ve bu çektiğim sıkıntıların nedeni bu olabilir mi diye düşündüm Psikolojik buda sonunda sanırım psikiyatriste gitmem gerekecek.
    Hamile Babalar
    Eşleri bebek bekleyen erkeklerin hiçte ender olmayan bir kısmında (yaklaşık %25) psikojenik kökenli bazı semptomlar, ortaya çıkmaktadır. En sık görülen semptomlar sabah bulantıları gastro intestinal yakınmalar (karın ağrısı, ishal, kabızlık gibi) depresyon, gerginlik, uykusuzluk, baş ağrıları, nadir de olsa aşerme gibi. Hatta literatürde doğum eylemini taklit eden tıbbi birnedeni olmayan kolik tarzı karın ağrıları olan vakalar eşinin gebeliğine paralel karın şişli iyaşayan babalar, epizyotomi hattı boyunca ağrı tarifleyen babalarda mevcuttur. Olguların yaklaşık 3' te 1'in de semptomlar doğum sancıları başlamadan ortadan kalkar ama bazen tam bu sırada nüksedebilir. Diğer bir 3 'te bir, çocuk doğar doğmaz semptomsuz hale gelir, geri kalanlardaysa semptomlar birkaç gün daha sürebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 6-7 sene olacak ibs yim 2 sene önce endoskopi kolonoskopide oldum tahliller ultrasonlar hiç bir sıkıntı yok sonuç ibs zaten.


    Ama son 1 senedir şikayetlerim aşırı minimaldi çoğu zaman hiç yoktu.


    Ama 3 4 gün önce şiddetli gaz sancısıyla acile kıvranarak gitmek zorunda kaldım iğne yaptılar hafifledi ve gece uyudum.

    Sabah kalktım hala ufaktan var ama çok sancılı değildi. Özeldeki doktoruma gittim durumu anlattım kan idrar tahlileri ve elle muayne sonucu gaz sancısı dedi hoca.


    3 4 gündür mide koruyucu - gaz çözücü ve probiyotikle ufak ufak atak dönemi azalmaya başladı. Sürekli antidepresanada devam ediyorum.


    Herkese çok geçmiş olsun. Geçti artık herhalde desende o pusuda seni bekliyor ve zayıf anının kolluyor resmen. Çok beter hastalık ama buna da şükür isyan etmiyelim.

  • Arkadaşlar, Debridat Fort aç mı tok mu kullanılıyordu? Eczacı yazmayı unutmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimyagERdem kullanıcısına yanıt

    Dostum içinde laktoz var bu ilacın ishal ağırlıklı ibs varsa bence kullanma...

  • Bana şimdiye kadar en çok faydası olan iki şey :

    1-diyet

    2-glukozamin

    3-spor

  • Dostlar selamlar, öncelikle herkese acil şifalar diliyorum.


    Gastrit ve reflü dolayısıyla 7-8 yıldır Nexium 40mg kullanan birisiyim.


    Yaklaşık 60-70 gün önce, sol kaburga altı mide bölümünde tokluk ve sıkışma hissiyatı ile rahatsızlıklarım başladı.


    Günler geçti fakat bu dolgunluk hissiyatı geçmedi. Üstüne bir de şişkinlik şikayetlerim başladı.


    40 gün falan çektim bunu. Hani geçer ümidiyle. Bir de yeni iş değiştirmiştim. İzin falan almak istemedim. Hata ettim ayrı mesele.



    Midemde 1 yudum su içecek yer yok gibi hissediyordum. Hem midem, hem karnım şişiyordu.

    Ama böyle bir şey olamaz yahu davul gibi oluyordum resmen balon balığı gibi. Yemek yemek kabus olmuştu.

    Yemek yedikten sonra baş dönmesi de oluyor. Kafamın içi patlayacak gibi oluyor (basınç hissi)


    Neyse gastro'ya gittim. Doktor dinledi ve SİMFLAT FİLM TABLET(30 TABLET) - COLİDUR 200 MG FİLM TABLET verdi. IBS'den şüphelendiğini söyledi.



    Endoskopi ve kolonoskopi randevusu verdi.


    Geçtiğimiz Cuma günü endoskopi oldum fakat kolonoskopi esnasında uyandım, sancıya dayanamamışım doktor işlemi bırakmış.

    Bu perşembe tekrar olacağım.



    Yahu arkadaşlar, bu rahatsızlık gerçekten şu belirtilere sebep oluyor mu?


    - Sol kaburga altından, sol böğüre ve sırta doğru doluluk & tokluk hissi

    - Ön tarafta mide ve karaciğer tarafında, tam kaburgaların bitiş bölümünde böyle sanki yaraya tuz basar & kolonya döker gibi yanma (ilk başlarda sadece sol taraftaydı colidur kullandıktan sonra sağ tarafımda da olmaya başladı)

    - Kafa içinde özellikle yemeklerden sonra basınç hissi


    Tabii bu üçü üzerinde duruyorum çünkü beni şu an bu üçü aşırı rahatsız ediyor.


    Bu sürede iç hastalıklarına falan defalarca gittim, abdomen MR çekildi vs. Hiçbir şey yok denildi.


    Kafayı da yedim tabii, artık sağlıklı düşünemiyorum psikolojim iyi değil farkındayım. Yok pankreas kanseri yok pankreatit yok mide kanseri mi yok bağırsak kanseri mi derken artık hastalık hastası oldum diyebilirim.




    ------------------------------------------------------------------------------------

    Mesajlarını gördüğüm bazı arkadaşlarımızı etiketlemiş bulundum teşekkürler...


    @KingOfShadows @Leonardo DiCaprio. @farego




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xitsilla -- 11 Aralık 2023; 20:16:14 >




  • Xitsilla X kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun diliyorum 🙏 Gerçekten zor bir durum.. Sizinle birebir aynı olmasa da bazı sıkıntılar yaşıyorum lakin şu ana kadar endoskopi veya kolonoskopi yaptırmadım. Sanırım bu durum psikolojik. Kendimi çok iyi hissettiğim de ve spor yaptığımda sıkıntılarım azalıyor. Tabii beslenme düzeni de önemli. İlaç kullanmayı tamamen bıraktım. Ara sıra probiyotik takviyesi alıyorum. Sabahları sıkıntı olursa (genelde oluyor) portakal suyu ve içine bir limon sıkıyorum yarım saat sonra tuvalet ihtiyacım oluyor ve bağırsaklarım rahatlıyor. Ev yapımı yoğurt ve turşu tüketin, glutenli yiyeceklerden olabildiğince az tüketmeye bakın. Fodmap diyeti, spor ve sürekli olumlu düşünmek bir nevi çözüm gibi geliyor bana. Sosyal aktiviteleriniz yoksa veya azsa onları arttırmaya bakın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KingOfShadows kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Valla açıkçası ishal vs pek umrumda değil daha önceden zaten sindirim sistemim düzgün değildi. İshal oluyodum vesaire ama bu son seviyeye geldi artık.

    Mide hizasında sol yan (böğür) ve sırt dolgunluğu / tokluğu hissi olmasa daha iyiydi. Ne sebep oluyor buna anlamış değilim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Chron hastası olduğuma dair patolojide belirli bazı bulgular var doktora daha görünmedim 1 hafta sonra gidip gozukucem göz ile ilgili ciddi sorunlarım var ne yapmaliyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, forumda ilk kez paylaşım yapıyorum çünkü geçici bir çözüm buldum galiba.

    İbs mi sibo mu nedir bu hastalık diye 10 seneyi aşkın bu hastalıktan muzdaribim. En son bir doktorun: tribudat (trimebutin maleat) ve dicetel (pinaveryum bromür) ilaçlarını reçete etmesiyle uzun bir süredir gayet sağlıklıyım bu hastalığı yaşayan kişilere umarım faydası dokunur. Doktoronuza bu ilaçları sormanızı tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyonds -- 15 Aralık 2023; 10:35:56 >
  • Beyonds B kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Sizde hangi semptomlar vardı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle beslenmem gayet güzel iştahsızlık vb. bir şikayetim hiç olmadı. Semptomlar; günde en az 2-3 kez büyük tuvalet ihtiyacı ve tam boşaltım yapmış hissi olmuyordu, geçmeyen ishal semptomları vardı. Karın ağrısı gibi bağırsaklarımda sürekli bir ağrı oluyordu. Gaz ve şişkinlik problemim olmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyonds -- 18 Aralık 2023; 21:34:36 >
  • Beyonds B kullanıcısına yanıt
    Benzer semptomlar var bende de. 10 yıldır çekiyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 615616617618619
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.