Şimdi Ara

İş alanıma uygun DSLR önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar evcil hayvan fotoğrafları çekiyorum ev ortamında gün ışıgından faydalanıyorum , d60 makinam artık oldukça yetersiz gelmeye başladı ...
    Video da çekmeliyim bana ne önerirsiniz ?

    d5300 özellikleri ile hoşuma gitti sıfırını 1900 tl ye buldum 18 55 objektif ile , d700 çok öneren var video olarak beni tatmin edermi ? önerileriniz nedir



  • Video çekme oranınız belirli bir seviyede olacak ise Canon bir gövde tercih edin ve mutlaka STM bir lens edinin. Lens ve gövde seçimini bütçenize göre belirleyebilirsiniz. Diğer türlü fotoğraf ağırlıklı düşünüyorsanız şu anda kullandığınız makine ile hangi lenslere sahipsiniz bu önemli. Belki lens almanıza gerek bile yoktur sadece gövde alabilirsiniz.
  • Dslr sartmi sizin icin ? Aynasizlarda panasonicin makineleriyle cok kisa filmler cekildi video aynasizi diye geciyor kullanicilar arasinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony a6000+sel35 1.8

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Canon degilde nikondan yana nedense gonlum fakat yinede model onerebilirmisinz ,aman aman butce ayirmiyorum 2000 tl kadar.18 55 lensim var bununla devam edilir mi cokta teknik bilgilere sahip degilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siyahbeyazov S kullanıcısına yanıt
    Evcil hayvan fotoğraflarını profesyonel olarak hiç görüntülemedim. Ancak kedi düşkünüyüm ve 10 un üzerinde kedimiz var. Amatör olarak bende ara ara fotoğraflıyorum.

    Özellikle video çekme düşünceniz var ise dediğim gibi Canon bir gövde ve STM bir lens mutlaka düşünmelisiniz. Aslında ben DSLR ile video çekilmesine prensip olarak sıcak bakan birisi değilim. Fakat en iyi çözüm bugünlerde DSLR ki aynasız makineler de dahil olmak üzere bu. Hem fotoğraf hem de video çekecekseniz Canon bir gövde ve STM bir lens almaktan başka bir alternatif görmüyorum.

    Özellikle kedilerimin olduğunu söylemem deki gayem de aslında şu. Kedi yavruları oldukça hareketli oluyorlar. Gerek bahçe de gerekse evin içerisinde kedi yavrusu veya kediler gibi hareketli olan hayvanları özellikle video çekerken takip etmeniz gerektiğinde otomatik fokus yeteneği yüksek bir kamera ve en önemlisi bunu yaparken de ciddi sessiz olmaları gereken bir ekipman düşündüğünüzde en mantıklı çözüm Canon ve STM lens olarak karşımıza çıkar.

    Sadece fotoğraf çekecek olsanız veya video çok az çekerim kırk yılda bir diyorsanız o zaman Nikon veya aynasız bir makine de rahatlıkla önermek mümkün.

    Bütçenizden dolayı alacağınız lens yine 18-55 olacaktır muhtemelen. 650D ve 700D lerin aşağı yukarı kit lens le beraber fiyatları aynı olacaktır. 18-55 STM lens alırsanız biraz 2000 TL ye kadar bütçeniz kalır. Bunu da mutlaka Class 10 bir 16gb ve üzeri hafıza kartı + duruma göre bir tripod da almak için kullanabilirsiniz. Video için mutlaka Class 10 bir kart edinin aksi halde Class 4 veya 6 gibi kartlar belirli bir saniyeden sonra karta yazamayacağı için video çekimi duracaktır.

    Diğer türlü alabilirseniz 18-135 STM lens ve 650D veya 700D bir gövde edinin. Bu belirttiğiniz bütçeyi biraz aşar. Yine de aklınızda bulunsun böyle olursa daha iyi olur. Ama cüzdan sizin olduğu için illa şunu alın demek gibi bir durumda değilim. Akıl vereceğinize para verin derseniz sizi haksız da bulmam böyle bir durumda.

    Eğer taksitli alacaksanız ve kredi kartınızla alacaksanız, mağazaların puan veya para veya kupon gibi kampanyaları oluyor. Bunları takip ederseniz iyi olur. Ben cihaz alırken iyi bir indirim yanında böyle bir kampanya artı birde mağaza indirimi ile almıştım. Normal piyasa fiyatından yaklaşık 400 TL civarında daha ucuza almıştım o dönem için çok iyi bir fiyattı. Bu konuda bence acele etmeyin.

    650 ve 700D de ekranları yani paneli yana açılabildiği için video çekerken ayrıca avantaj sağlar. 700D de ki ekran ayrıca dokunmatiktir ama 650D nin ekranı dokunmatik değil. Buda yine video çekerken işe fazladan yarayabilecek ayrı bir özellik.




  • X Files kullanıcısına yanıt
    650d de dokunmatik ekrana sahip. 650d Stm lens ile uygun bir tercih ama bütçe artırma imkanı varsa 750d tercih edilebilir. Canon sonunda adam akıllı bir sensör üretti gibi gözüküyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Tekrar kontrol ettim doğrudur 650D de de dokunmatik ekran varmış. Yanlış hatırlıyormuşum. Düzeltme için teşekkürler.

    750D için bütçe sorunu çıkacaktır. Arkadaş 2bin TL bütçe belirtmiş o yüzden 750-760D önermedim.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.

    Dediğim gibi aklımda hep nikon vardı fakat suanda aklımı çelmiş bulunuyorsunuz . d5300 video performansına bayılmıştım açıkcası fakat 750d 'de kayda değer bir performans sunuyor sanırım . Spot olarak 2150 Tl ye tamron 17-50mm 2.8 vc lens ile alabiliyorum ne dersiniz ?
    Bu cihaz giriş seviyesine mi hitab eder yoksa orta segment diyebilir miyiz ? d60 ile uzun bir giriş yaptım artık orta segment bir cihaz istiyorum ve bütcem sınırlı gordugunuz gibi...
  • nikon d5300 ile kıyaslamalar yapılmış ve nikon daha basarılı iş çıkarmış diyebilirim . ayrıca wifi var nedersiniz ? aynı fiyattalar ...
  • Video performansı diyorsanız makinelerden çok yine lensler devreye girecektir. 17-50 bir Tamron veya Sigma lesn alacaksanız ( ben Sigma 17-50 kullanıyorum ) gövdenin Canon veya Nikon olmasının ayrıca bir pek getirisi olmaz. Yani illa şu marka gövde alın demenin pek bir anlamı olmaz çünkü lensin vereceği performans bu kez gövdeye göre değişecektir fakat Canon seçin dememin sebebi video çekerken lenste bulunan STM motorunun öne çıkması.

    Yani Canon 760 (veya 650 veya 700 veya 750 ) ile Nikon un 5300 ü karşılaştıralım derseniz (Video performansından bahsediyorum) Canon + IS II bir lens ve Nikon + VR II bir lens ile karşılaştıracaksak gövdenin öne çıkan özelliklerine bakabilirsiniz. Hangisi sizin isteklerinize cevap veriyor ise alabilirsiniz. Ama Canon + IS STM bir len ile Nikon + VR II bir lens karşılaştırması yapıyorsak video bazlı burada hemen her durumda kazanan Canon olacaktır.

    https://www.youtube.com/watch?v=cybMLkpY6Cw

    Burada bir karşılaştırma var. Karşılaştırmaya bakarken Canon / Nikon karşılaştırması olarak bakmayın. Yani işin alametifarikası gövdede değil lenste.

    Yine bir karşılaştırma bu kez Canon ile Canon un farklı lenslerini karşılaştıralım.

    https://www.youtube.com/watch?v=tm8C76c-jtA


    Görebileceğiniz gibi bunlar video performansı ile alakalı konular.

    Fotoğraf çekmek için ise önerim uygun fiyatla bir DSLR almak. Elbette uygun ve doğru bir lens ile. Canon olur, nikon olur, başka bir marka olur. Öne çıkan özelliklerinden hangisi/hangileri daha hoşunuza gidiyorsa alabilirsiniz. Neticede ben M modunda yani makinede manuel modda çekim ( manuel fokus değil ) yapan birisi için makinelerin sunduğu özelliklerin hemen hepsinin birbirine yakın (fiyat açısından karşılıklı rakiplerin) olduğunu düşünüyorum.

    Eğer Manuel Fokus konusunda ben ustayım diyen varsa da DSLR seçerken STM yerine yine Canon tarafında USM lesnlere de bakabilir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.