Şimdi Ara

İş bankasina kayyum atanmali mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

    Onun talimatı değil küresel elitin talimatı geçer,bankacılık sistemi bile bu ülkede yönetimin değil küresel çapta söz sahiplerinin iki dudağı arasındadır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ülkemizde kirli para akış ağları var deniyor ne yazık ki. maalesef terör örgütlerine de bir şekilde para gittiğini düşünenlerdenim. terör örgütlerine para akışı kim/hangi kurum sağlıyorsa bunlar belgeleriyle tespit edilmeli ve gerekli cezalar hukuk sistemimiz çerçevesinde verilmelidir bana göre.


    ayrıca bu terör işleri için de ceza sistemimiz yenilenmeli,bu işlere karıştığı sabit görülenler ceza evlerinden çıkartılmamalı.her kim olursa olsun cezai hükümler hak edene istisnasız verilmelidir.

  • neilblack kullanıcısına yanıt

    Türkçe konuşuyom farkındaysan ! İnatla anlamak istemiyorsun ve saçmalıyorsun. İş bankasına el konulsun devlet bankası yapılsın diyen yok. Özel banka olarak devam etsin zaten.


    Yüzde 28.9 luk CHP hissesinin hazineye devredilmesi gerektiğini söylüyorum ben. Atatürk'ün mal varlığı veya kazancı ortada şahsı serveti ile iş bankasını kurmadığı veya kuramıyacağıda biliniyor. Milletin parası ise orada kullanılan para tekrar millete yani HAZİNEYE DEVİR edilmeli diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 5 Ekim 2021; 22:4:29 >
  • yapın,sizi engelleyen mi var? ertesi gün dolar 15 TL

  • BenYoruldumHayat B kullanıcısına yanıt

    erdoğan en az 3 kere talimat verdi değişik zamanlarda ama başaramadı ve asla da başaramayacak.çünkü işin içine uluslararası miras hukuku devreye giriyor.atatürkten miras kaldığı için hiç bir şekilde müdahele edemez .aynı zamanda bank aorytaklardan ve yönetim kurulundan temsil ediliyor.sahibi 1 kişi değil yani.

  • önden bunu göndermişler, nabız yokluyorlar, diyeceğim de, buna gram sorumluluk verilmeyeceğini akpliler bile biliyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Devletin ve vataşların parasıyla hatta savaş zamanı bazı devlet ve toplulukların yardım amaçlı gönderdiği para ile kurulan kurumun Atatürk'ün şahsi mirası olarak gösterilip çeşitli kurumlara ve CHP'ye bırakılması yanlış geliyor bana.


    quote:

    O bankanın devlet bankası olmsı ve hisselerinin devlete geçmesi gerektiğini söylüyorum ben.




    Özel hukuk kapsamında medeni kanun ve miras hukuku denilen şeyler var. Hukuk kişiye neyin "yanlış" geldiğine bakmaz. Misal cinayeti veya kundakçılığı doğru kabul edebilirsiniz ama bu edimlere yeltenmeniz halinde ceza hukuku çerçevesinde hapse girersiniz. Ayrıca Türkiye İş Bankası her ne kadar söylem bazında "Türkiye'nin Bankası" olsa da ve erken cumhuriyet döneminde Türkiye'nin iktisadi menfaatleri uyarınca Atatürk'ün emriyle kurulmuş olsa da bir anonim şirket. Yani kendi bağımsız tüzel varlığı olan bir özel banka (banka devlete ait değil; sandık adı altında çalışanlarına ait). Özel bir bankanın varlıklarına konmak kabaca mülkiyet kavramının ve hukukunun çiğnenmesi demek. Atatürk'ün hisseler konusundaki vasiyetine uymamak ise medeni kanun başlığı altında miras hukukunun çiğnenmesi demek. Atatürk'ün vasiyetinin iptali demek. İş Bankası varlıklarının sahipliği, Atatürk hisselerinin gözetim veyahut statüsünde en ufak bir değişim esasında en temel hukukun yok sayılması demek. Alenen adam öldürüp veya hırsızlık yapıp ceza hukukunu yok sayalım ve ceza vermeyelim demekle eşdeğer sizin dediğiniz. Diyorum ya hukuk senin, onun veya benim görüşüme bakmıyor. Size yanlış veya saçma gelmesi hiçbir şey ifade etmiyor. O sebeple hisselerin temsili 50'li yıllardaki Menderes İktidarı ile 1980 darbesi ertesinde yaşanan hukuksuz el koyuşların ardından eninde sonunda hep CHP'ye dönmüştür. Hem de emsal karar ile döndürülmüştür. Yine de açıklamadan memnun değilseniz Çarlık Rusyası'ndaki Lenin ve Bolşevikleri gibi mülkiyeti ve mevzuatı lağveden bir devrim yapmaya kalkışabilirsiniz. Bu da Türkiye Cumhuriyeti anayasasında bir suç teşkil eder. İyi akşamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Olay orada kitleniyor zaten CHP'nin savunması hemen Atatürk'ün mirası siz mirası hukukunu mu çineyeceksiniz deyip yükleniyor. Ama Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsi malı mı işte orada şüpheler var ! Geri CHP'ye dönmüştür tarihte ama hangi hakimler savcılar tarafından dönmüştür karar taraflı mı tarafsız mı bilinmez.


    Olaya şöyle bakıp düşünmek lazım. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan Devletin parası ile veya devletin topladığı bağış paraları ile bir banka kursa Anonim şirket şeklinde ve ilerde ölünce bu bankayı AKP'ye miras bıraktım alın buda miras belgesi dese. Sen hee bak miras bırakmış tamam o artık AKP'nin malı mı dersin ! Yoksa şahsi malı ile almamış devletin milletin parası ile alındığına o Hazinenin malı mı dersin ? İşin içinde Atatürk olduğu için duygusal bakılıyor ama olması gereken o hissenin DEVLETE GEÇMESİDİR. Sonuçta AKP'ye flan geçmeyecek devlete geçecek. Sen eğer Erdoğan için benzer bir olay olsa ve hakkıdır o mal AKP'ye kalır anasının ak sütü gibide helaldir AKP'den başkası karışamaz oraya diyebiliyorsan eyvAllah diyecem...





  • quote:

    bu bankayı AKP'ye miras bıraktım alın buda miras belgesi dese


    Türkiye İş Bankası CHP'ye miras bırakılmadı. Banka esas olarak çalışanlar sandığı vakfına ait. Anonim şirket. Özel banka. Bir kısmı da kamuya açık hisse. CHP yalnızca Atatürk'ün vasiyeti uyarınca Atatürk'ün hisselerini (kazancı TDK ve TTK'ya gitmek üzere) temsil ediyor. Yönetim kuruluna bu hisseleri gözetlemek üzere temsilen birkaç kişi atıyor. Yanlış ve farazi kıyasla geleceğinize yazdığımı bir daha okuyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Cevap bu değil :D


    Bak üstteki örneğimi şöyle düzenleyim Erdoğan devletin parası ile kurduğu bankanın yüzde 30 hissesinin yönetimini AKP'li yetkililere versin ve yönetim kurulunda bulunma şartı koysun ve buradan gelecek kazancı öğrencilere dağıtılması için Millieğitim bakanlığına ve İslamın yayılması ve öğretilmesi amaçlı Diyanet işlerine kullanılmasını istedi diyelim. Aaaa bak kendi ceplerine para girmiyor öğrencilere veriyorlar ve dini eğitim için kullanıyorlar mı dersin ! ) O yüzde 30 hissede dönen ciro yıllık 2 milyar TL civarı bu arada... TDK ve TTK bu kadar parayı ne yapıyor !


    Sen bu üstte saydığım gibi Erdoğan da yapsa ve hakkıdır miras bırakabilir diyorsan tamam bir şey demiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Ekim 2021; 1:30:43 >
  • quote:

    Erdoğan devletin parası ile kurduğu bankanın


    Hala ısrarla anlamıyorsunuz. Devletin parası değil; Atatürk'ün parasıyla alınmış hisseler onlar. Bir kişiye ait hisseler. Atatürk'ün Milli Savunma Bakanlığı'na verdiği paranın arta kalanını Milli Savunma Bakanlığı Atatürk'e geri verince Atatürk o parayla İş Bankası'nı kurdurdu ve kendisi de orada bir hissedar oldu. Söz konusu para Atatürk'e Hintli Müslümanlardan gelmişti ve Atatürk kişisel kazanç gütmeden bu parayı milli bir sermaye büyütmek için kullandı. Ölümünden sonra da Türk kültürel yaşamının gelişimi ve Türk biliminin kurumsallaşması ve büyümesi amacıyla kazancı TDK ve TTK'ya gitsin diye hisseleri CHP'ye - bir vasiyet belgesiyle - devretti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Halen Atatürk ün parası diyorsun :) Atatürk'ün şahsi serveti olsa tek kelime edilemez istediğine bağışlar veya miras bırakır. Ama sende biliyorsun kendi mal varlığı olmadığını yapma lütfen olaya çok duygusal yaklaşıyorsun.. Mustafa Kemal Atatürk 1919 yılıda askerlikte istifa ediyor zaten. O zamana kadar ne para biriktirmiştir ? Zengin bir aileden de gelmiyor. 1923 yılına kadar onca geçen sürede bir banka kuracak kadar para mı birikir ! Resmi belgeler hatıratlar var Celal Bayar'a banka kur diyor O savaş zamanı kalan 250 bin Türk lirasını sermaye yapıyorlar kalanı başka yerlerden bulunup 1 Milyon Türk liralık sermaye ile banka kuruluyor. O paralar Hindistanlı ve Pakistanlı Müslümanların Halife zor durumda diyerek müslümanlar arasında toplayıp yolladıkları paralar. Bu paralar başta savaş zamanı kullanılsın diye Celal Bayar'a veriliyor yarısı kullanılıyor diğer yarısı kalıyor işte. Para sonuçta Türk milletine yollanan para.


    Bu paradan Atatürk şahsi çıkar sağladı veya kendi menfaatine kullandı flan kesinlikle demiyorum. Ama CHP bünyesine miras kaldı demeniz bana hukuken yanlış geliyor olay bu sadece. Sen yok efendim miras bırakabilir bunlar normal şeyler dersen bir şey demiyorum. Yarın benzerini başka bir siyasetçi devlet adamı veya Cumhurbaşkanıda yaparsa ses etmemen gerekir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 6 Ekim 2021; 2:58:42 >




  • quote:

    Halen Atatürk parası diyorsun


    Blok hakkımı kullanıyorum. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş bankası modeli remen kapitalizmde açılmış sosyalist bir delik gibi.

    Hiç bir siyasal dincinin aklının ucundan geçemeyecek, hayalini bile kuramayacağı bir model.

    Çalışanlarının bunca hisseye sahip olduğu başka bir modelin dünyada da olduğunu zannetmem.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    sanane kardeşim chp hissesinden? bir menfaat var mı? yok. seni ne gerdi o zaman... hazinenin parası kalmadı da mı iş bankasındaki hisselere kaldınız..

  • Aynısını yarın öbürgün başka bir parti veya lider yaparsa ve sen gene çıkıp SİZENE KARDEŞİM yapabilir diyorsan diyecek lafım yok sana.

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    şimdiye kadar böyle bişey oldu mu? olmadı. bu farazi şeylere aklını takma sen. şu zamlara kafayı tak. boşver bankayı..

  • Arkadaşım Hazine AKP'ye ait bir kurum değil Türkiye Cumhuriyetinin hazinesi orası. Yarın CHP iktidar olur İYİ parti iktidar olur ben oradaki para Türkiye Cumhuriyeti hazinesi içinde dönmeli diyorum olay bu sadece. Ama siz olaya siyasi ve aşırı duygusal bakıyorsunuz. Atatürk'ün hissesi CHP'ye kalmıştır oradan şuna aktarılır flan diyorsunuz. Savunmanda böyle bir şey oldu mu boşver olursa konuşuruz flan :D

  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

    traşı bırak zamlara bak sen. hikaye anlatıp durma..

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.