Şimdi Ara

İş İlanları Sitelerindeki Çakallık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kafama takılan bir şey var. Bunu burada paylaşmak istedim. Belki bu tarz bir durumla karşılaşan vardır diye düşünüyorum. Ankara'da yaşıyorum, eşim yaklaşık 6 aydır internetteki iş ilanları sitelerinde (kariyer.net, eleman.net vb.) iş bakıyor. "Müşteri Temsilcisi", "Çağrı Merkezi Elemanı" ilan başlığı altında ilan veren bir kaç firma var. Burada isimlerini vermeyeyim. Firmaların ilanı yaklaşık 6 aydır sabit duruyor. İlan veriş tarihi her gün güncelleniyor tabii. Eşim bunların bir kaçına başvurdu, hemen de görüşmeye çağırdılar. Gittiği yerlerin çoğunun bulunduğu binada tabelası bile yok. Çok fazla sorgulamadan: tabii hemen gelin başlayın, 1-2 hafta deneyeceğiz. Daha sonrasında kalıcı olarak işe başlarsınız şeklinde söyleniyor. Bunlardan güvenilir olduğunu düşündüğümüz birinde söyledikleri süre boyunca çalıştı. Telefonda ürün satışı falan da yaptı, ancak daha sonrasında çok net sebep göstermeden kontenjana giremediniz tarzı bir şeyler söylediler ve teşekkür ettiler:) Adamlar günde onlarca kişiyle görüşüyorlar ve anladığım kadarıyla bunları kısa süreli beleşe çalıştırıyorlar ve sonrasında da şutluyorlar. Şirket için ne masraf var ne de sigorta.

    Bu konuyu neden yazıyorum: 1. Bildiğim kadarıyla bu konuyu hukuki bir boyuta taşımak zor. Açıkçası çok gücümde yok. Bu tarz bir durumla karşılaşacak olan varsa durumu bilsin istedim. 2. Bu işte bir üçkağıt olduğunu düşünüyorum. Çünkü insanların emeğini belki de hayalini çalıyorlar. Belki bu mesajla bir farkındalık yaratırım istedim. Ayrıca bu üç kağıda yardımcı olan iş ilanları sitelerinin belki bunla ilgili bir düzenlemeye gidebileceğini düşünüyorum. Konuyla ilgili yorumlarınız beklerim.







  • yav bırak iş sitelerini direk simit satmaya başla

    katılanlar +
  • doğru diyorsun dostum.
  • Oha, hiç aklıma gelmediydi valla. Ortadaki piçlik öyle böyle değil tamam da, aynı zamanda da müthiş bi suistimal söz konusu. Anketörlere bile günde 100 lira veren iş sahipleri için 1 - 2 haftalık beleş işçi deli kar getirir.
  • eksiler buradan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.