Şimdi Ara

İş istasyonları artık buluta taşınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İş istasyonları artık buluta taşınıyor


    Bulut altyapılarında son yıllarda yaşanan gelişmeler, artık uzak sunucularda kolay bir şekilde sanal makine çalıştırmamızı ve mevcut bilgisayarımızdan çok daha güçlü sistemlerle haşır neşir olmamızı sağlıyor. Peki, uzak sunucularda iş istasyonu kullanmak ister misiniz?


     


    İngiliz ebb3 adındaki bir girişim, yüksek performanslı sanal bilgisayar – HPVC teknolojisiyle, grafik ağırlıklı iş istasyonlarını bulut altyapısına taşımayı amaçlıyor. Herhangi bir gecikme veya yırtılma yaşamadan, uzak iş istasyonunuzu 4K ekranınıza yansıtabiliyorsunuz.


     


    Normalde, iş istasyonu gerektiren CAD veya CGI gibi işlemler, uzak sunucularda yoğunluğa sebep oluyor ve gecikmeler yaşanıyor. Ebb3, özel optimizasyonlar kullanarak, sanal iş istasyonlarının daha verimli ve akıcı çalışmasını sağlamış. Firma, bakım maliyetleri konusunda yüzde 40 civarında bir azalma yaşadıklarını ifade ediyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Vega’nın lansman mekanı göründü

    Teknolojinin diğer bir avantajı, bir sanal iş istasyonuna herhangi bir konumdan 50 kullanıcının aynı anda ulaşabilmesi. Normalde bir sanal makine için bir kullanıcı şeklindeki bu konseptin genişletilmesi, maliyet tarafında da müşterilere avantaj sağlayacak.


     


    HPVC teknolojisini kullanan müşteriler arasında, NEC, Cisco, Nvidia, NetApp, APC, Microsoft ve Citrix gibi devler yer alıyor. Firmanın amacı, bu konuda bir devrim yapabilmek ve sektörde daha fazla müşteriye ulaşabilmek. 


     







  • Özellikle 4k,360 derece videolar ve VR görüntülemenin konuşulduğu günümüzde artık gerekli oldu.

  • Güzel olmuş uzun zaman önce vardı ama yaygın değildi, işlem gücü isteği artınca maliyetin altından kalkmak daha zor olmaya başladı, artık bu servisler yayılır. Playstation Now gibi ileride oyunlarda böyle olacak, ancak şuan için vatandaşa pahalı gelir bu sistemler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.