Şimdi Ara

İş Kaynaklı Sağlık Sorunu ve Mobbing

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhabalar


    2 yıldır haftanın 6 günü ayakta durmam gereken bir işte çalışıyorum. Som 6 aydır Yavaş yavaş başlayan ve artık dayanılmaz hale gelen ağrılar ve acılar sağ bacağımı etkisi altına aldı. En sonunda bir ortopedi doktoruna gittim kondomalazi patella, yani ayak çökmesi ve düztabanlık teşhisi koydu. Hastalığın en büyük nedeni sürekli ayakta durmak ve yürümek.


    İşin bir diğer boyutu ise işyerim bu son aylarda covid sebebiyle sürekli olarak mobbing uyguluyor işten çıkmam için. Örneğin benim ayağım için hastaneye gittiğim gün işe gelmedi şeklinde tutanak tutmuşlar ve savunma istediler. Oysaki doktora gideceğimi söylemiştim. Neyse ki o güne ait raporum vardı ve başka bir şey ellerinden gelmedi. Açıkçası içerideki 2 yıllık tazminatımı bırakmak istemiyorum.,

    Yine doktor cumadan cumaya beni kök hücre tedavisi için çağırdı, işyerim üstü kapalı sürekli rapor almayı bahane edip tazminatsız çıkaracağını ima ederek gitmeme müsade etmedi. Şu an tedavi sürecime dahi başlayamadım, kan alınıp kök hücre üretilip dizlerime enjekte edilmesi gerek.


    Asıl merak ettiğim nokta ise heyet raporu alıp işten tazminatla çıkmak mümkünmüş, hastalığın iş sebepli olması ve sağlığıma ve hayat kaliteme etki etmesi gerekiyormuş. Daha önce hiç almadığım için bu hastalığım heyet raporu için yeterli midir bilmiyorum. Heyet raporu deyince gözümde büyüyor açıkçası. Buraya filmi koyuyorum, Normal biri bile iki ayak arasındaki farkı görebiliyor.


    Heyet raporu alamazsam ne yapmalıyım? Tek istediğim ayakta çalışmaya uygun değildir tarzı bir rapor, alamazsam tazminatsız çıkacağım maalesef çünkü gerçekten ayakta uzun süre kalınca ağrılarım aşırı derecede artıyor ve tedavi olmam gerek :(



    İş Kaynaklı Sağlık Sorunu ve Mobbing







  • İş akdinizi haklı nedenle feshedip fazla mesai UBGT vb. haklarınız ile birlikte kıdem tazminatınızı alabilirsiniz. Siz rapor alsanız da almasanız da zaten iş davası açıldığında mahkeme sizi hastaneye sevk edecektir. Bu nedenle çok gözünüzde büyütmeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcelikbilek -- 30 Ağustos 2021; 19:45:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.