Şimdi Ara

İş/tecrübe mantığından gına geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,normalde buraya ugramam ama bu iş/tecrübe kisvesinden bıkkınlık geldiği için öylesine bir konum açım dedim.
    2 yıllık teknikerlik okuduk(makine),tasarım konusunda kendimi geliştirim dedim.Okul bittikten sonra bir tane bile iş bulamadım,sebebi tecrübesiz olmam.
    Direk sanayiye asgari ücrete cnc başında tuscu olarak teklif geldi.
    Yaa kusura bakmayın ama 50 saatlik operatörlük kurslarıyla CNC giriş öğrenirsin.
    Bunun için 4 yıl teknik lise 2 yıl Myo okuduk.Direk sanayiye kimse koşa koşa gitmez.Myo diplomamı çöpe attım.İs begenmiyocular yorum yazmasın.Herkesin idealleri var,herkes sizin mantiginizda olamaz.
    Velhasıl İs güvenligi alanına yönelelim dedik, 2 yıl aofsunu okudum,csgb den C uzmanlığı aldık.
    Yine döndü dolaştı,iş/tecrübe muhabbetine.
    Ya birader zaten yönetmeliğe hakimim,mekanik geçmişim var.Office kullanımım var B ehliyetim var.
    Ne istiyorsun,kusursuz nur topu gibi bir insan mi?
    Tabi bide asgari ücretle basliyacaksin.
    Ben bunu da razı oldum,geliştiririz kendimizi diye yok.
    Şimdi AÖF uluslararası ilişkiler bitti.
    Y.lisans İSG alanında devam edim etmim mi emin değilim.
    Yasim oldu 27.Yaslisin muhabbeti yapıyorlar.
    Ya birader İngiltere de Ordu'da 50 yaşında adamlar dolmuş,genç nüfus talep etmiyor diye
    50 yaşında adam ülkenin güvenligini koruyor.
    Abi ben artık bu ülkenin mantalitesini anlamıyorum.
    3 kuruş para alıyorsun,milletin egosunu kibrini çekiyorsun,yetmiyor böyle saçma sapan şeylere takılıyorsun
    Kusura bakmayın uzun uzun yazdım,biraz dolmusum galiba.
    İş fikirlerinize açığım?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Tır şoförlüğü

  • Üniversite bitince çok iş aradım , bulamadım; 1-2 sene çok bunaldım parasızlık, sosyal ortama giremedim, arkadaşlarımdan uzaklaştım şimdiki aklım olsa hiç birini yapmam neyse; bir yer bulduk kurumsal olmayan 2 sene ye yakın senin dediğin o tecrübe için sırf köpek gibi çalıştım ben burada çalışmam diyordum mecbur olunca insan neler yapıyormuş gel gelelim ayrıldık uzman olarak girdim başka yere maaşım asgari ücrete eş değer yemin ederim ederim, eski işimi eski ortamımı özledim şimdi daha vasat bir yerde çalışıyorum gece gündüz mesaiye bile kalıyorum ama ücret almıyorum, dostum bir yerden başla tecrübe için katlanıyorsun bak benim 2 yıl tecrübe yetmedi daha kötü bir yer buldum, şans birazda dostum bu iş mevzuları bu arada sürekli kendini geliştiren biriyim, sen de geliştir kendini. Etrafa kulak asma bana da neler dediler, iş beğenmiyor, babasının parasını yiyor, kız kız mı çalışacak ne yapacak lisans mezunuyum bu arada ikinci üniversite okuyordum okuma artık evlenince ne işine yarayacak dediler, o yüzden sen biran önce iş bul çalış sonra yoluna bak kimseyi önemseme. Tecrübe sonradan kazanılacak bir şey, iş bulamazsan nasıl yapacaksın Bu işverenler İ.K. yöneticileri mutsuz egolu kibirli isteksiz çalışanların yerini pırıl pırıl yaratıcı heyecanlı yeni gençlere verseler yemin ederim var ya %100 performans alırlar ama nerde.





  • Okul da okusan, meslek öğrenmek için bir yere de girsen, bu ülkede ilk önce bir güzel ezileceksin, işi öğrenene kadar ve tecrübe edinene kadar. Gerekirse düşük maaşla çalışacaksın. Bunları yapmazsan yaş 27 değil 37 de olur, işsiz kalmanın sınırı yok.


    Kendini geliştirebileceğin bir yer bulup, bazı şeylere katlanıp o herkesin istediği tecrübeyi edineceksin. Ondan sonra kriter arayan işveren değil sen olursun. Maalesef şartlar bu şekilde. Diplomanı eline alır almaz ''ooo hoşgeldin, gel hemen 5000tl ile işe başla'' demiyorlar.

  • Makine mühendisiyim, yaş 27, ehliyet var askerlik yapıldı, c sınıfı isg var, b2 ingilizce var, ege ceng 3.sinif oylesine okuyorum. Net 3 yıldır işsizim, başvurdum, görüşmeler vs. oldu ama giremedim bir yere. Bir süre sonra sıkıldım tabi zaten bipolarlık var üstüne depresyon, askerden şubatta geldim, 10 aydır evdeyim başvuru falan da yapmıyorum artık, 2 kere intihara teşebbüs ettim olmadı başaramadım, korkakmışım onu da anladım. Neyse öyle işte bir de ben yazayım dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 2 Aralık 2021; 16:46:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • valla ben ise çalışma fikrini sevmiyorum aşırı bunaldım son 1 senedir falan.


    ortalama pasif gelir getirecek bir yöntem bulabilsem, direkt küçük bir şehre, bahçesi olan bir eve yerleşip, domates, salatalık vb ekip kendime yetecek kadar, yaşamak istiyorum.


    ömür boyu çalışma fikri çok kötü geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 2 Aralık 2021; 17:15:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.