Şimdi Ara

İş Zekası (Business Intelligence) Analistliği için portföy proje önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar


    Kendimi pandeminin başından beri İş Zekası alanında geliştirmeye çalışıyorum. SQL, Python, Tableau, Excel, Basit-İstatistik bilgim var. Ne tür projeler önerirsiniz? Bu ay halledip iş başvurularına geçmeyi düşünüyorum. Portföy proje dikkat çeker diye CV'ye ekleyeceğim.


    Bir süredir kaggle'da data bulup Python ile veri analizi yapıp Github'a ekliyorum. Aynı şekilde Tableau Public'e de tableau projelerimi ekliyorum; fakat bunlar birbirinden ayrı veriler oluyor tabi ki.


    Bugün düşündüm de acaba Kaggle üzerinden örnek bir şirket veri seti bulsam (büyük olacak), sonrasında kendimce 5-10 soru belirlesem ve onları sanki gerçekten o şirkette çalışan biriymişim gibi çözmeye çalışsam nasıl olur?


    Örnek atıyorum SQL ile gerekli veriyi çekerim. Sonra o veriyi Python ile manipüle ederim. Onun ardından Tableau ile dinamik parametreler kullanarak görselleştiririm. Araya bir yere Excel'de sıkıştırıp istatistiksel sonuçlar elde etmeye çalışırım belki (hipotez testi vs.). En son PDF Formatında bir özet sunarım.


    Sizce nasıl ?








  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama kimse sana yazmadığından sana yazayım dedim.


    ibb nin açık veri portalında bulabilirsin.


    google bununla ilgili data gibi birşey veriyordu tam hatırlayamadım.


    tableau gibi paketleri biliyorsanız. görselleştirme den kendinizi geliştirebilirsiniz.


    rstudio ile sanki o dediğin olabiliyor.(PDF için diyorum. o markdown falan var) ama ben sana LaTeX i öğrenmeni tavsiye ederim. Çünkü uğraşacağın alan biraz akademik disipline sahip ve akademik disipline sahip olman gerekiyor.


    peki bunları nerden biliyorsun diye soracak olursan ben de zamanında bu tür alanlarla ilgili araştırmalar yapmıştım ve bazı sebeplerden ötürü c# başta olmak üzere microsoft dünyasına geçiş yaptım. ayrıca anlattığın kadarıyla iyi gidiyorsun.

  • hocam konuyu açtığınızda banım vardı. yazamadım unutmuşum sonradan görünce hatırladım.



    şimdi bence iş zekası analistliği de olsa önemli olan veriyi analiz edebilme yeteneğiniz bunun için de elimizde veri olması lazım kaggledaki verilere herkesin erişimi var ama mesela bizim tyt/ayt bölümünde sınav hakkında veri toplayıp . bu verilerden yola çıkarak kitap fiyatları, online eğitim programında olması gereken özellikler gibi şeyler hakkında sorular sorup kendi kendinize cevaplandırabilirsiniz

  • @BalkanGöçmeniBirBey

    @Kurtçu Restrop


    Çok teşekkür ediyorum yorumlarınız için. Dediklerinize bakacağım.


    İBB Portalına ve LaTeX'e de göz atacağım.

  • The Management kullanıcısına yanıt

    rica ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.