Şimdi Ara

İşemci Fanı Tavisyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Benim pc işlemcisi amd at amd athlon II x4 645. Anlayacağınız üzere bayağı eski bir pc var. Doğal olarak çok fazla ısınıyor ve ses çıkartıyor.Boşta bile 40 derece civarında. Bunun için önerebileceğiniz soğutucu var mı? Bu arada socketi am3 ve internette baktığım kadarıyla 12cm olan fanlar var ama benim elimdeki fan çok küçük gibi. Boyutunun eskisi gibi mi olması lazım yoksa fark etmiyor mu? Sabahtan beri araştırıyorum ama çok cahilim bu konularda. Yardımcı olursanız sevinirim. Eğer gerekiyorsa kasa fanı da alabilirim önerileriniz ile.



  • up
  • Sanırım işlemci ile birlikte gelen standart soğutucuyu kullanmaktasınız. Standart soğutucuların ısı blokları da fanları da küçük olduğu için soğutma performansları düşük, ses seviyeleri ise yüksek olur.
    12 cm.lik bir fanı da o soğutucuya takamazsınız, takma şansınız olsa bile verim alamazsınız. Soğutucuyu komple (ısı bloğu + fan) değiştirmeniz gerekir.

    Kasa fanı alabileceğinizden bahsetmişsiniz. Kasanızın durumu nedir? Yani, neresinde kaç tane, kaç mm.lik fan takılı? Kasa modelinizi de belirtirseniz iyi olur.

    Kasanızın durumuyla ilgili bilgi aldıktan sonra, işlemci soğutucu ve gerekiyorsa kasa fanı önerisinde bulunabilirim.
  • Boşta 40 derece olması oldukça iyi hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Hocam sagolun cevap icin ama konuyu actiktan bir gun sonra oyun oynarken kucuk karelerden olusan siyah bir ekran cikti. Sonrasinda pc yi kapatip actigimda ise kasa calismasina ve sinyal gelmesine karsin goruntu gelmiyordu. Servise goturduk bakalim ne diyecekler. Zaten 5- 6 yillik hicbir parcasi degismeden kullaniyorum ve uni icin laptop alicam seneye. Bir sene dayansa yeter (Tabi gozlerini tekrar acabilirse). Bu yuzden vazgectim fan olayindan falan. Bosuna para harcamaya gerek yok.
  • --CarpeDiem-- kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen ekran kartınızda sorun var. Ekran kartı onarımı/değişimi sonunda sisteminiz normale dönecektir. Ekstra şanssızlıklar yaşamazsanız, toza ve sıcaklığa karşı bilinçli/tedbirli kullanırsanız, daha uzun yıllar idare eder.
    Ses problemine en az 1 sene daha katlanmayı göze alıyorsanız bu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Şunu da unutmayın: İyi bir soğutucu kullanarak ses sorununu çözmekle kalmaz, işlemcinin daha az yıpranmasını ve daha uzun ömürlü olmasını da sağlamış olursunuz.
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz hocam. Bir yapılsın pc sonra belki kararımı değiştiririm. Beni de çok rahatsız ediyor isinmasi ve ses çıkarması ama uni sınavı için çalışacağımdan çok fazla vakit bulamayacağım zaten. Kasa fani ve işlemci soğutucu kaliteli olanlar toplamda 300 tl ediyor baktigim kadarıyla. Verdigim paranın hakkini vereceğini düşünemiyorum. Bir de uni için şehir dışına cikacagimdan laptop alicam seneye. Bu nedenlerden dolayı soğuk bakmaya başladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • --CarpeDiem-- kullanıcısına yanıt
    PC yapıldıktan sonra kararınız değişirse, şuna göz atabilirsiniz:

    https://forum.donanimhaber.com/am4-ryzen-dahil-tum-amd-soketler-ile-uyumlu-xigmatek-sogutucu--127344452
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    Ekran karti yanmis. O ekran karti da satilmiyor artik. Ne yapicagimi sasirdim.
  • --CarpeDiem-- kullanıcısına yanıt
    Sorun, tahmin ettiğim gibi ekran kartındaymış.
    Aynı karttan almanız gerekmez. İkinci el bölümünde sisteminize uygun bir kart bulabilirsiniz bence. Hatta belki aynı karttan da bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.