Şimdi Ara

işi olanlar nasıl işe girdiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kaç senedir işsizim . marmara üniden iktisat mezunuyum. bankaların, denetim firmalarının yaptıkları sınavları geçtiğim halde hep mülakat aşamalarında elendim. hep günü birlik ya da dönemlik işlerde çalışmak zorunda kaldım. cv de bi bok yok. şimdi yine uyduruktan bi yerde emekli adamların ek gelir sağlamak için çalıştıkları bi işe girdim. o da limana gemi gelirse iş oluyor ya da adama ihtiyaçları olursa çağırıyorlar. dolayısıyla beni son ihtimal olarak çağırıp genel de kendi elemanlarını çağırıyorlar. yine bir bankanın sınavına girdim ve kazandım. mülakaat için sizi arayacaz dediler. daha mülakaat için de aramadılar. unuttular mı ne yaptılar anlamadım. insan kaynakalarının bir maili ya da telefonunu da bulamadım. okuldan akadaşların profiline bakıyom girmiş çalışıyorlar bi yerde. babam bi şey demiyor halime olur bir gün diyor ama dese yeridir yani işim yok lan kafayı yicem. evde kendimce bi şeylerde gelişmeye çalışıyom . bi yerden anime izliyom. japoncayı sökecem nerdeyse izlemekten. en azından biraz para kazanıp en azından kariyer peşinde olmayan güzel bir işim olsun istiyom. kafamda dalgıçlık var. biraz para biriktirip şu sikindirikk işte en az bi 3 yıldızlı dalgıç olmak istiyorum. gerçekten merak ediyom. benle aynı durumda olan kaç kişi var. 3 senedir işisizim en büyük hatamsa kariyer yapacağım işim olsun hevesiyle denetim firmaları ve banka gibi yerlerde medet ummak. keşke mezun olduktan sonra bi yerde düzgün bi işe gireydim de işim olurdu en azından. uzunca süre sürekli depresyon yaşadım. kpss'ye çalışmaya adapte bile olamıyorum. ders çalışırken kendimi düşünürken buluyorum sürekli.insanları görünce kaçıyom. tanıdıkları görmemek için yakınlarına gitmiyorum. tandık biriyle karşılaşıp nerde çalışıyon diye sormasın diye yolu değiştiriyom. aynı durumda olan başkaları vardır eminim forumda.sadece içimi dökmeye yazdım. en azından rahatlatıyor.







  • Tanidik veya torpil yoksa is yoktur.En basindan beri böyle bu ülkede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağırılmıyorsan bir yerde bir hata yapıyor olmalısın. En başta yanlış giden bir şeyler varsa bunları tespit edip düzeltmeye bak. Kafana yatan iş de kolay bulunmuyor hemen vazgeçme.

    Anime izlemeyi cartı curtu bırak, senin karnını doyuracak olan onlar değil. Parasız adam gereksiz adam diye bir laf var, yüzüne bile bakmazlar, demedi deme.

    Ben de bir ara düzensiz çalışırdım 5 ay bir yerde 3 ay bir yerde, işsiz kaldığım da oldu, cebimde harçlığım olmadığı zamanlar da. Ama bu gibi zorlukların sonunda düzgün biryerde çalışmaya başladım ve senelerdir buradayım. Daha önce çalıştığım yerlerden ve başka yerlerden çağırılıyorum ama yerimden memnunum, umarım sen de gönlüne göre bir baltaya sap olursun bol şans.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bekaret

    Bu mesaj silindi.
    3 YILDIZ DONANIMLI DALIŞ EĞİTİMİNE KATILIM ŞARTLARI



    18 yaşını doldurmuş olmak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben careyi kokunden cozdum yurt disina yerlestim arayan yerine aranan adam oldum turkce dili ve oturum alinca. Babadan zengin degilim kafayi calistirin kendinizi ingilizce IT vs konularinda gelistirip yurt disina cikin. Benim ettigim mucadeleyi hic biriniz etmemissinizdir dunyanin obur ucunda da yasadim calistim.
  • Bekaret B kullanıcısına yanıt
    1 ya da 2 yıldızı vardır.
  • iktisat ve işletme okuyanlara çok ciddi bir girişimcilik dersi de verilmeli. şimdi sen hep başkalarının yanında sigortalı işte çalışmak istemişsin.
    iktisat okumuş adam ekonomi yönetimini,pazarlamayı öğrenmiş olmalı.
    baban fakir olsada sen sıfırdan bir şekilde kendi işini kurmam gerek.
  • Ilk isime girerken ODTU ve Bilkent tekno parklarda bulunan firmalarin listesini cikartip coguna mail gondermistim daha okul bitmedigi icin 5-6 tanesinden donus olmustu biri ile anlasip part time baslamistim okul bitincede full time devam ettim.

    Ikinci isim daha once staj yaptigim bir firmaydi ilk isimden memnun degildim, staj yaptigim firma ile gorustum anlastik orada basladim.

    Ucuncu isimi kariyer net ten buldum baska ildeydi bayram icin izin almistim o arada gittim gorustum anlastik.

    Dorduncu isimi indeed uzerinden buldum Skype ile gorustuk anlastik.

    Besinci isimi yine indeed uzerinden buldum yine Skype ile gorustuk anlastik.

    Bazi firmalar baska sehirde oldugunuz zaman tasincam desenizde dikkate almiyorlar illa ayni sehirde olsun istiyorlar. Bankalar, call centre, giyim magazalari en cok eleman sirkulasyonu olan yerler sansini oralarda deneyebilirsin. Elendigin sirketler ile konusmaya calisip neden elendigini ogrenmek istedigini kendini gelistirmek istedigini soyleyebilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    Ben careyi kokunden cozdum yurt disina yerlestim arayan yerine aranan adam oldum turkce dili ve oturum alinca. Babadan zengin degilim kafayi calistirin kendinizi ingilizce IT vs konularinda gelistirip yurt disina cikin. Benim ettigim mucadeleyi hic biriniz etmemissinizdir dunyanin obur ucunda da yasadim calistim.
    Hangi ulke hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven1127

    Hangi ulke hocam

    Alıntıları Göster
    Su an Romanyadayim burda huzurluyum asiri derecede. Omur boyu burdayim ins.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inonu88

    Su an Romanyadayim burda huzurluyum asiri derecede. Omur boyu burdayim ins.

    Alıntıları Göster
    Balkanlari gezmek lazimdida artik cok gec. Vantandasligida alirsiniz umarim
  • istanbul ankara gibi metropollerde değilsen işin zor.

    bir yere gelmek için ucuz iş gücü olman lazım.
    daha sonra iyi yerlere gelirsin umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven1127

    Balkanlari gezmek lazimdida artik cok gec. Vantandasligida alirsiniz umarim

    Alıntıları Göster
    Huzurlu ulkeler ya dun An ordinary man filmini izledim Sirbistanda geciyor orayada gitmek istiyorum. Dogu avrupa da eglence kadin olayi hem ucuz hem dunyanin en iyi kadinlari bu bolgelerden cikar.
  • Cv'inde buda olması gerekiyo



    işi olanlar nasıl işe girdiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum yazının sonunda kendimi gördüm diyebilirim. bn 1.5 sene bi firmada çalıştım ama bildiğin insanı sömürmeye çalışıyorlar. Bütün zamanini onlara ayırmanı bekliyolar. Oradan ayrılmak istiyodum . Askerlik vakti gelince ayrıldım. Tazminatı bile zorla aldım. Adam sana işi öğrettik bide tazminat mi istiyorsun diyo. Çildircaktim. Neyse Mayıs'ta askerden döndüm. Şimdi Kpss çalışıyorum. Umarım buradan bişe çıkar yoksa durum vahim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • naçizane tavsiyem spk dan düzey 3 veya türev araçlar lisansı al. ingilizce seviyen nasıl bilmiyorum ama iyi seviyeye getir. sonrasında aracı kurumlara direkt cv ni gönder. aynı şekilde bankaların hazine departmanları için de başvurularını yap. bu şekilde iyi bir iş bulabilirsin. Allah yardımcın olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • işsizlik kadar illet bir durum yok, hele mezunsanız. bende 7-8 ay işsizlik çektim sonra bir yere işe girdim, çıkmak zorunda kaldım 6-7 ay yine işsiz kaldım (evli olduğum halde) şimdi işim gücüm yerinde. Sabırlı olacaksın diyeceğim ama olmuyor işte :( Allah yardımcın olsun hocam, üzdün..
  • Hocam sende ki sorun, her Türk gencinde olan sorunla aynı. Beklentileriniz çok yüksek. Mezun olduktan sonra hemen güzel bir iş, güzel bir maaş beklemeyin. Türkiye'de yaşadığımızı hatırlatırım. Türkiye'de iş sahibi olmak ya torpil ile işler yada yetenek ile bir yerlere gelirsin. Torpil yoksa en alttasındır, sıradan asgari ücretle başlarsın. Oradan birşeyler kapınca, uyanıklık zamanı başlar. Kendinizi geliştirmeye bakın. CV herşey değildir. Mülakatlardan kaldım diyorsun, mülakatta CV yerine sana bakarlar. Orada kendini satman lazım işte. Bu hemen hemen bütün sektörlerde böyledir dostum. Asla yılmayın, pes etmeyin. İmkanınız varsa yurtdışına gidin. Emin olun, orada en kötü maaşla çalışsanız bile burada ki kadar sürünmezsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.