Şimdi Ara

ISI POMPASI TERCİHİ HK (DAIKIN-TOSHIBA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Toshiba ESTİA-HWS-1404H-TR

     ISI POMPASI TERCİHİ HK (DAIKIN-TOSHIBA)


    Daikin ERHQ014BV3 İç Ünite: EHBX14CB3V

     ISI POMPASI TERCİHİ HK (DAIKIN-TOSHIBA)


     ISI POMPASI TERCİHİ HK (DAIKIN-TOSHIBA)


    Isı pompası kullanan ve markalar hakkında tecrübesi sabit arkadaşlardan değerli yorumlarını rica ediyorum. 3 katlı villa tarzında yerden ısıtma olan ev için Toshiba ve Daikin ile görüştüm. 2 firmada keşiflerini yaptılar. Mevcutta var olan ısı pompasından malesef randıman alamıyorum. 58 derece sıcaklıkta salon 21 derece oluyor ve üst katlara ısı gitmiyor. Termal kamera ile bakıldığında, yerden ısıtma sistemin seyrek döşenmiş olabileceğini ve bunun için eve ideal olan ısı pompasının 14 KW Toshiba Estia olduğunu belirttiler. Dolaşımı ve basıncı yükseltmek için ise denge kabı (Kodsan Header Tank) ve Wilo sirkülasyon pompası ilave edilmesi gerektiğini belirttiler.

    Daikin keşifçileri ise 14 KW Daikin iç ve dış ünite takılsın, tesisatta sıkıntı var ise denge kabı (Kodsan Header Tank) ve Wilo sirkülasyon pompası ilave edileceğini söylediler. Daikin ayrıca tesisat borularına basınç vererek tıkalı olabilecek olan noktaları tespit ettikten sonra denge kabı (Kodsan Header Tank) ve Wilo sirkülasyon pompasının takılmasının doğru olduğunu belirtti. (Daikin bu yaklaşımı ile 1 adım öne geçti. Toshiba bu testi yapmadan direkt montajı yapacak çünkü)

    Şimdi sizce elektrik sarfiyatı ve fiyat performans olarak hangi marka tercih edilmeli. Daikin yaklaşımı ile mantıklı duruyor ama Toshibadanda sadece ısı pompası alınarak sistem denenebilir. Bu sebeple Toshiba 1.000 TL daha pahalı. Bu fiyat farkı nedendir. Herkes Daikin derken. Daikin Çinde Toshiba Japınyada üretiliyor deniliyor. Açıkçası çok ikilimde kaldım. Ufak bir para değil sonuçta yatırım maliyeti yüksek olan bir konu.

    Yorumlarınız ile bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.







  • Daikin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.