Şimdi Ara

Isı Yalıtımı Hakkında.. Bir Bakar Mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme: Borlu yalıtım yaptırıldı. Memnun kalındı.  


    Merhaba arkadaşlar. Binanın en üst katında oturuyoruz. Şu an çatı zemininde izocam mevcut. Ama yeterli gelmiyor. Biz de kendi dairemizin üstüne borlu yalıtım yaptırmaya karar verdik. Püskürtme şeklinde yapılıyor. Belki biliyorsunuzdur.

    Sorum şu ki biz bu borlu yalıtımı, hali hazırdaki izocamın üzerine mi yaptırmalıyız yoksa izocamı kaldırıp direkt zemine uygulamak mı daha iyi olur? Çok arada kaldık. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iustumExtract -- 2 Temmuz 2022; 11:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Sıralamanın hiçbir önemi yok. Şimdi eminim ya olur mu öyle şey cart curt diyenler çıkar ama 9 yıldır bilgisayar üzerinde bu tür işlerin simülasyonunu yapıyorum. Teknik olarak anlatayım, en azından karşı çıkacak olanlar mantıklı bir argüman sunsun.


    Malzemelerin ısıl iletkenliğini 'thermal conductivity' değeri belirliyor. Bu değer ne kadar düşükse o kadar az ısı iletir, ne kadar yüksekse de o kadar çok iletir. Her malzemenin katsayısı farklı haliyle. Birden fazla malzemenin katman şeklinde kullanıldığı durumda da her iki malzemeye birden marız kalıyor ve toplam ısıl direnç matematiksel bir formülle bulunabiliyor. En basit haliyle 1+2 = 2+1 olduğu için hangisinin önce olduğu farketmiyor.


    İşin sağlık boyutu varsa tabi o ayrı bir konu. Onun için bir şey diyemem. Veya biri kolayca yanabilen bir madde de olabilir. O konularda hiçbir fikrim yok. Bilgim tamamen ısı transferi üzerine.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam normalde mevcut izocam kaldırılıp uygulama yapılıyormuş. Fakat izocamın kaldırılıp çöpe atılması ayrı bir işmiş. Zehirli atık olarak geçiyormuş çünkü öyle dediler. Bizim belediye de bunu almıyor. Araba tutulup kimyasal deposuna götürülmesi vs. gerekiyormuş. Bu yüzden uygulamayı yapacak firma, direkt izocamın üzerine yaparız sorun olmaz dedi. Başka bir firmaya sordum o da, içiniz nasıl rahat ediyorsa öyle yaptırın farketmez dedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar;


    Konu hakkında konuyu görmem üzerine çok kısa bir araştırma yaptım. İki ürün de yangın dayanımına sahip araştırdığım kadarıyla. Hangi sırayla yerleştirildiği ısı iletimi anlamında fark yaratmayacaktır. Ama, alanın üstten su alma durumu var ise izocamın altta olması daha iyi olabilir. Borlu püskürtmenin katılaştıktan sonraki esnekliği veya mukavemetine bakmak gerekir. İzocamın üstüne uygulandığında alt katman daha esnek olacağı için üzerine eşya koyma, basma vb. durumlarda kırılır mı düşünmek lazım.

  • Kıymetli yorumlarınız için teşekkürler.
    Galiba izocamı altta bırakıp üzerine uygulama yaptıracağız. Yapılan uygulamanın dayanımı izocamdan daha güçlü olduğu için alttaki izocamı da koruyacak gibi.
    Çiğnenmemesi için de etrafına şerit çekeceğiz artık. Üstüne basılması ne kadar zarar verir bilmiyorum. Basılmaması daha iyi olur tabikide.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iustumExtract İ kullanıcısına yanıt

    İki katman olunca ısıl direnci daha yüksek olacağı için yalıtım daha iyi olur hem. O yüzden söktürmemekle iyi yapıyorsunuz bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçtiğimiz kış hali hazırda çatıda döşeli olan 13 yıllık izocam yünün üzerine borlu püskürtme yalıtım yaptırdık.

    Biz memnun kaldık. Baya etkisi oldu. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.