Şimdi Ara

Isı Yalıtımında aklın yolu bir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    5 katlı binanın en üst katında oturuyorum. Çatı ile dairemin arasında tavan arası var bina boşluğundan çıkılıyor. Çatı fiber glas ile yapılmış (sanırım) 15 senelik bir bina. Ben daireyi yeni aldım. Birbirlerine bile selam vermek konusunda istekli olmayan kişiler izolasyona karşılar (sanırım  ) 3 tarafı ciddi rüzgar alan kuzey cephe, 1 tarafı yan daireye bakıyor.(yan daireye bakan alan çok küçük bir kısım tuvalet banyo kapı girşi) Duvarlar ciddi şekilde soğuk oluyor. Alt daire sanırım bir şey yakmıyor çünkü yerler buzgibi. Ben kombiyi en kısıkta yakarsam içeriyi yaşanabilir konuma getiriyor ama henüz ciddi soğuklar bastırmadı.

    Öncelikli olarak çatı boşluğuna camyünü yapalım dedik 12 m2’si 30 TL sadece bizim üstümüz olsa 100 m2 yaklaşık 300 TL bir alternatif ise poliüreten köpük bunun maliyeti ise m2 başına 5 cm kalınlıkta 20 ila 25 TL 100m2’de 2000 ila 2500TL fakat burdan okuduğum kadarı ile bu tek başına hiç bir işe yaramayacak.

    Bu sebeple içerden ne yapabilirim kısmını araştırdım. XPS ve EPS çözümlerini gördüm maliyetlerini bilmiyorum ama uygulamak yer kaybına sebep oluyor ve üzerine bir darbe aldımı sıkıntı yaşıyor gibi yorumlar var. Ek olarak yangın durumunda ciddi riskliler sanırım.

    Super therm isimli seramik katkılı malzemeninhttp://www.youtube.com/watch?v=xo0C4tOOT2A&feature=share videosu beni baya etkiledi diyebilirim. Sonra bunun peşine düştüm. Bir görüşe göre dışardan mantolama yapsanda içerdeki duvarları ısıtmak için sıcaklık kaybediyorsun yaklaşımı bana mantıklı geldi.( Sonuçta dışardan soğuk gelmiyor ama soğuk duvarlarda kendi kendine ısınmaz.) Seramik katkılı malzeme ısıyı yansıtıyor bu durumda duvara uygulandığında içerdeki sıcak dışarı çıkamayacak. Tabi etkin bir şekilde sonuç almak için cam yüzeyleride konfor camlı 75 mm bir pvc güncellemesine tabi tutmam gerek. Bir maliyet çıkardım :

    Supertherm m2 fiyatı 40$ * 100m2’ki duvar ve tavan olduğu düşünülürse bunu rahat rahat geçer = 4000$ * 1,85 = 7400 TL
    Camlar içinde yaklaşık (üç aşağı beş yukarı) 3500 TL gitse toplam maliyet 11000 civarı olacak.

    Aylık 180 ila 200 olacağını düşündüğüm doğalgaz faturamı %30 düşürse 54 TL aylık (80 TL kazandım diyelim ) kazanırım. 11000 / 80 = 137,5 ayda kendini kazandırır. 137 diyelim, doğalgaz senede 6 ay yaksam yada 7 ay olsun 137/7 = 19 küsür eder. Yani 19 senede kendi tolere eder. Diyelim ki gaz zamlandı falan filan 15 senede kendini tolere eder. Çok uzun bir süre. ( Ek olarak bir gün daireyi satmak istesem dış mantolama olmadığı için kimse değer olarak ek bir şey vermez gibi geldi bana :) )

    Ben bir yerde hata mı yaptım ? Benim gibi cahil insanlar için daha iyi önerisi olan var mı ?







  • Bu konuda fikri olan var mı ?

    Bu arada sabah gidip akşam geldiğimiz için akşamları kombiyi yakıyoruz. 8 ila 9 derece olan akşam 7 ile 11:30 saatleri arası kombiyi yakıyorum ve bu sürede sayaçtan baktığım 3 m3 dogalgaz yakıyorum.
  • en mantıklısı gene izocam sermek gibi duruyor. en azından tavanının ısı kaybını ciddi anlamda önler. hem ileride evi sattarsan söküp götürürsün
  • Gözünüzde büyütmeyin. Zor bir şey değil. Yalıtım malzemesi ne isterseniz alıp çatıya kendiniz uygulayın. Evin içine 2 cm kalınlığında sert XPS plakalar ile kendiniz yalıtım yapın..Sadece evin dış duvarları içeriden kaplayacaksınız. Çok zor değil..Bu forumda ısı yalıtımı topiğinde çok ayrıntılı yazılar var bakınız.. Bütün evin kaplanması ve yapılması 500 bin tutmaz...en çok 250 -300 tutar..Kendiniz yapacaksınız..O topiğe bakın okuyun..GERİ DÖNÜŞ EN AZ % 45 OLUYOR...ATMIYORUM...Yakıttan yapacağınız tasarruf ile 2,5 yılda yalıtım masrafınızı çıkarıyorsunuz..Saygılarımla..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Ekim 2011; 14:07:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.