Şimdi Ara

Işıldak devresi yanan elemanlar... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
371
Cevap
3
Favori
59.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Hocam bunu burada bir yeni başlayana anlatmak çok zordur. Ben sizin anlayacağınız kadar basit ve köylü mantığıyla anlatayım.

    Elektrik prizlerindeki elektrik, dalgalı akımdır.

    Bu dalgalı akım sürekli yö değiştiriyor.

    Yani prizdeki telin bir biri, bir diğeri (+) oluyor.

    Bu olay saniyede 50 kez tekrar ediyor.

    Bu nedenle bu akıma Alternatif akım (AC), bu dalgalılık olayına da 50Hz diyoruz.

    ------------------------------------------

    Pillerdeki elektrik dalgalı değil düzdür.

    ACdeki gibi de yön değiştirmez.

    Gürültüsüz, dalgasız, yön değiştirmesiz, temiz bir akım.

    Elektronik aletler Doğru akımla çalıştırılır (DC).

    Piller de DC ile şarj edilir.

    -------------------------------------------

    Dört diyotlu doğrultucu AC'yi alabildiğine daha mükemmel DCye çeviriyor yani pil elektriğine benzer düzgün bir elektrik üretmek için şart.

    Tek diyotlu yani yukarıdaki resimdeki devrede ise, AC'yi DC'ye çevirme işlemi "Yarım Dalga Doğrultma" prensibi ile yapılıyor.

    Bu tek diyotla yapılan doğrultmada çıkış biraz dalgalıdır.

    4 diyotla yapılan doğrutma kadar kaliteli değildir.

    Trafo, tam kapasite kullanılmaz.

    Bu tekniğe başvurulmasının nedeni, pilleri darbeli akımla şarj etmek gerekliliğidir.

    Piller, aküler, darbeli DC ile şarj edildiklerinde bazı olumsuzlukların önüne geçildiği uzun araştırmalar neticesinde görülmüştür.(mevzu çok uzun)

    BU nedenle yukarıdaki devrede yarım dalga doğrultma yani tek diyot ile DC oluşturulmuştur.

    Tam dalga doğrultma ve yarım dalga doğrultmayı araştırınız.




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Kapasitörün kapasitesini düşürerek o yanmaların bir nebze olsun önüne geçilebilir. Ama akü daha geç şarj olacaktır. 24 saat şarjda kalması için son derece uygun bir mantık. Yukarıdaki abimize de aslında onu tavsiye etsem daha iyi olacak. Çünkü parça bulması devreyi yapması, çarpılmadan uygulaması zor.
  • Üstad anlatım harika. Bu kısıma kadar gayet güzel anladım.Benim dert yandigim nokta YouTube üzerinde binlerce devre videosu var.Hemen hemen eli tornavida tutan herkes yabancı sitelerde gördüğü devreleri oluşturup al yaptım oluyor.Bu konuda herkes profesör olmuş.Ancak geçen gün akü şarj devresi kuran bir arkadaşa o kadar çok yorum geldi ki , tabi bu yorumlar hep soru olarak ve eleştirel düzeyde.Bircok soru cevapsız bir şekilde bekliyor.Özetle şunu söylemeye çalışıyorum.Bir devreyi az bir bilgiyle başka bir yerden bakarak kurmak çok zor olmasa gerek.Önemli olan o devrenin kurulumundan itibaren mantığını, devredeki her bir elemanın işlevini bilerek ve sorulara cevap verebiliyorsan eyvallah.Ancak böyle bir babayiğiti henüz göremedim.Asıl tecrübe ve eli öpülesi çalışma bu olacaktır.Şu anda takip ettiğim ve mevcut elektronik bilgime sahip olduğum ve bu anlamda saygı duyduğum bir kanal ve şahıs var. "Evde Elektronik " isimli kanal.Mevcut çalışmaları sorgulamadan araştırmadan öğrenmeden hazır bir şeyler yapmak bizim toplumun yapısı maalesef.Bu anlamda ben okuyarak, izleyerek ve sorarak bir takım şeyleri öğrenmeye çalışıyorum.Ancak bu anlamda bazı sorular karşı tarafa sıkıcı gelebiliyor.Tabi bu konuda da karşı taraf haklı.İşi gücü bırakıp ders anlatmaya kimsenin vakti olmayabilir. Ama siz hiçbir karşılık beklemeden bana çok yardımcı oluyorsunuz.Hakkinizi odeyemem.Sagolun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Birşey değil hocam ne demek.
    O evde elektrik kanalını biliyorum ben insanlara çok yardımcı oluyorlar. Ufak tefek yanlışları da var daha evvel bunu kanallarında söyledim baktım olmuyor aramız açılmasın diye birşey demedim. Tasarruflu ampulleri atmayın gibisinden bir video idi. Şerid ledi kesip tasarruflu lamba yapıyorlardı. Oradaki kondansatör hesabında ufak bir hata vardı. Ama dinletemedim

    Neyse siz öğrendikten sonra sorun yok.


    Son anda aklıma geldi. Şimdi arızalı olan ışıldağınız hangisi? Yukarıda arkadaşa yanıt verirken dirençlerin kararmaması için kapasitörü düşürmekten bahsetmiştim belki sizde işe yarar. SUNCA olan adaptörlü ona ellemeye gerek yok da arızalı olan ötekiyse o zaman kapasitörü küçültürsek yanma sıkıntıları kalmaz gibime geliyor.




  • İçerikteki bilgiler bizzat denenmediği ve doğruluğu kesin olmadığı için insanları yanıltmamak amacıyla silindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendiİsteğiyleAyrıldı -- 4 Ekim 2020; 1:59:59 >
  • Eyvallah üstadım.Saygi duyarım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Üstadım yorumunuza ağzınıza sağlık.Benim istediğim bilgiler bu tarz.Yani sizin yanınızda biz cahil kalıyoruz.Bu tarz bilgi çoğaldıkça inanın ilgi duyan birçok arkadaş hem aydinlanacak , hemde bu tarz işlere yogunlasarak birçok boş ve gereksiz işlerden uzaklaşarak öğrenmeye ve birşeyler üretmeye başlayacak.Biz toplum olarak okumaya araştırmaya ve üretmeye başladığımız zaman birçok engeli aşarak istediğimiz seviyeye geleceğiz.
    🤗
    Sağolun varolun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Sağolun, birşey değil ..

    (Kondansatör fikri içinde teşekkürler) ..

    Elektronikte, kendi düşüncem, birşeyler yapabilmek için üç adım vardır,,
    Birincisi malzemeyi tanımak,
    İkincisi malzemenin ne işe yaradığını bilmek,
    Üçüncüsü ki ilgi alanına göre değişir ( malzemenin kullanilmasindaki amaç ve diğer bileşenler kullanılarak modülde hizmet vermesi )

    Led > önce bakınca led olduğunu sembol ve fiziksel olarak bilmek gerekir. yoksa şema okuyamaz ve devre anlamsız olur, ilk defa bakan kişi için.

    Led in çalışması > LED nasıl çalışır, ne tür bir led , infrared, kızılötesi,, ledin + ve eksi ucu olur, şemadaki sembol ve yerine bakılarak, ölçülüp monte edilir,,

    Led in devre üzerindeki amacı > mesela devre açılınca led yanacak,, led yanmıyor ise ,,, led sağlanmı, led den önceki malzemelerde sıkıntı varmı, beslemeden led e doğru,, gidilir doğrusu,,

    Televizyon çalışmıyorsa, görüntü vermiyordur,, tutupta ekranı kontrol etmek anlamsız, önce besleme, sonra anakart, ekran kartı, vs ...
    Tüplü ise besleme > yüksek voltaj tr si, eht trafosu, ...

    Bi tek LED ile bitmiyor ,,
    Kondansatör , diyot , direnç , transtor , ldr , ntc , ptc , diyak , triyak , ... Sağlamlık kontrolleri,,

    Transtor, devre şemasındaki sembolü gibi olmayabilir bacakları,,,, collektor bacağı ortada, beyz bacağı dışarıda olur,,, oysaki semadaki sembole bakınca, colektor beyz eniter olarak görünür,, ele alıp ölçünce BCE dir, veya CEB ..
    Ölçmeden şemaya göre ,, düz yeri burası > yönüde böyle deyip takılırsa,, olmaz, ...
    > Devre şemasında; sembolünü ve hangi bacağın neresi ile bağlantılı olduğu görünür,,, siz ayrıca onu ölçüp bacağını bulup, bağlantı yaparsınız,,

    Dönüp dolaşıp , ilk üç maddeye geliyor olay,,, ...
    Çok yazdım gibi ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Mayıs 2019; 4:59:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Yaw üstadlar sizi seviyorum. çok güzel anlatimlariniz var.Ben çocukluğumdan beri bu tarz şeylere çok meraklıyım.(Annemden az azar isitmedim ) .Gel gör ki bazen insan istediği uğraşı veya mesleği çeşitli sebeplerle yapamıyor.Ben İzmir Ege gıda mezunuyum. Sonrasinda ise farklı bir meslek , çoluk çocuk derken maalesef bu uğraşlara zaman ayiramadim.Yaklasik 2 yıldır arayış içinde iken son 6 aydır baktım olmayacak, bu ateşi alevlendirdim. Baslangic aşaması olarak 3.bir üniversite okumayı düşünüyordum.Ancak çocukların eğitimi ön plana çıkınca .Ders notları tedarik ederek elektroniğe giriş derslerine başladım.Daha sonra net ortamında arayışa geçtim.Ayaklari yere basan , yalın bir anlatıma sahip birkaç kanal buldum ki ,bunların başında Evde Elektronik kanalı ayrı bir güzel.Nette birçok devre ve anlatım mevcut.Aslina bakarsak ciddi anlamda potansiyeli olan insanlar mevcut toplumda.Gel gelelim ki sayıları oldukça az kendini yetiştirip doğru üslup ve anlatım yapan şahıslar.Ayrica daha önce de bahsettiğim gibi yabancı kaynaklardan bir devre veya proje görüp mantığına değinmeden kurulum yapıp oldu bitti videosuda hayli yaygin.Simdi burada şöyle bir şey çıkıyor ortaya . Bu işi sırf yapmak için yapan bir grup ve bu işi yaparken eğiten , mantığına değinen grup olmak üzere 2 farklı yaklaşım oluşuyor.Ben bir şey ortaya koyarken sırf yapmak için yapanlardan değilim.Ortaya bir şey koydugumda gelen sorulara cevap verebilmek sorgulamam gerekiyor.Bu sebepten dolayı sizin gibi arkadaşlar ile tanışınca , birazda cenemin düşük olmasından dolayı başınızı agritaliyorum.Devre elemanlarını ve çalışma prensiplerini tam olarak olmasa da kavradim.Ancak şu transistorde ciddi anlamda takıldım.Transistorlerden BJT tipinde olanların C B E bacaklarınin PNP yada NPN olmasına bakılmaksızın Emiterin her zaman güç kaynağına , Collectorun her zaman yüke bağlanması gerektiğini anladım.( Yanlış ifadem varsa düzeltin lütfen).Base bacağı ise , emiterden ( yani kaynaktan) , collectore (yani yüke ) akım geçişi için tetiklenmesi gereken bacak.PNP tipi transistörlerde Emiter bacağı , kaynağın pozitif kutbuna, collector bacağı ise yükün pozitif kutbuna,Base bacağı ise kaynağın negatif kutbuna bağlanması gerekiyor.Bu şekilde tetiklenen Base bacağından geçen küçük bir akıma karşı , emiterden collectore daha yüksek bir akım geçişi sağlanıyor.NPN tipinde ise kutup bağlantıları farklı sadece.( E ,Kaynak(-) / C Yük (-) / B Kaynak (+) ) olarak bildiğim kadarıyla.Tabi dediğiniz gibi transistör bacak sıralaması her model için aynı olmayabilir.Bu durumda da datasheetler yardımcı oluyor.Eger yukarıda bahsettiklerimde yanlış bir kavram yoksa transistor , bu şekilde devrede anahtarlama işlemi görüyor.Bu noktada şu soru aklıma geliyor.Bir devrede anahtarlama veya yukseltec diye tabir edilen işlem için transistör seçerken veya herhangi bir devrede kullanılmış olan transistoru tanımaya çalışırken datasheetler de hangi kriterlere bakmalıyız.Cok fazla bilgi var.Dikkat edilecek kriter ne olmalı ?

    Eyvah eyvah resmen içimi dokmusum .Baya bir fazla yazmışım.Kusura bakmayın.🤗🤗

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Ben pek derin araştırma yapmadim, okulda diyot direnç öğrendik, askerden önce çalıştığım yerde ilgilenmiş oldum,, tüplü tv ,, lcd ye dönerken,,, askerden sonra başka alakasız iş .... 12 sene oldu .. sistem değişti, el ile yapılan emeğin kıymeti kalmadı, malzemeler küçüldü, aynı diyotun karınca kadar olanı çıktı, ve ben bakınca anlamaz, oldum, diyot mu direnç mi kondansatör mü belkide bobin. Bıraktım ilgilenmeyi, zaten ailemle kaldığım için tam açılamıyorum,, ilgi alanım ses devreleri, vumetre analog 7 band eq, ve stereo anfi düşüncem var,, müzik seti kolonlar öyle yatıyor, farklı eve geçince, kendi yaptığım proje daha güzel olur,, zamanında 50 anfi yapıp, 50 hoparlör alıp bozup, 10 müzik seti yemiş ,,, şimdi kimse ailem mesela müzik açıp dinlemiyor, bende aşırı çekingen olduğum için dinleyemiyorum,,, neyse ...

    Siz devreyi kurdum çalıştıdan ziyade, bu devre nasıl çalışıyor durumunu anlamak istiyorsunuz ..
    Bunun için önce devredeki tüm elemanların çalışmasını bilmek gerekirki, kolay anlaşılsın ...
    Belki ikisini aynı anda anlamaya çalışıyorsunuz, zorluyor takılıyor olabilirsiniz,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen bu şekilde oluyor.Hemen devreyi kurup anlamaya çalışıyorum.Bu konuda aceleciyim.Ayni sorun bende de var maalesef.Bu tarz işler için ufakta olsa kendine ait bir alanın olması gerekiyor.Benim kendime edindiğim alet edavatlar yer sorunu olduğu için çok daginik bir şekilde duruyor.Bu durumda beni rahatsız ediyor.Yapmayi düşündüğüm çok fazla proje var kafamda.Ancak bir türlü başlangıcı yapamıyorum.Bunda etken yer ve zaman .Şu ana kadar salonuma bir adet el yapımı lambader yaptım.Dun ise boş bir vakit bulup ofisimde bir adet yardımcı el havya standı yaptım.İste yaptikca insana sevk ve azim geliyor. Boş işlerle uğraşıp salakça gündemi takip etmektense üretmek ve onarmak çok daha mutlu ediyor beni.6 aydır etrafımda gördüğüm arızalı hurda diye tabir edilebilecek cihaz ve ekipmanları sökerek içlerinden çıkardığım motor devre elemanları gibi ise yarayabilecek ne varsa toplayıp,bir kenara koyuyorum.Ama inanki yer kalmadı artık evde☺️

    En son tüplü eski nesil bir adet Sony TV geçti elime.Onu söküp içine göz attigimda içinden çıkan 2 hoparlör ve bir subwofeeri görünce çocuk gibi sevindim.Onlari bir köşeye koyup bunu nasıl degerlendirebilirim diye düşündüm.Sonra birçok amfi devresi yapımına bakmama ragmen elektronik bilgim yeterli olmadi için BANGOOD tan 1 adet 2*50 watt ,1*100 watt amfi satinaldim.( Bu hazıra kaçmak oldu biliyorum😗).Şimdi bu devre gelince 2+1 ses sistemini seyyar olacak şekilde monte etmeyi düşünüyorum. Dediğim gibi yapacak çok şey var ama vakit yok ş bittikten sonra da işte bu işin mantığını anlamaya çalışıyorum yaptıkça insana dediğim gibi Şevki diyor İnşallah daha farklı şeyler yapıp mutlu olacağız dediğim gibi yardımlarınızı esirgemeyin için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    şimdi bu yazdıklarımı görenler muhtemelen diyecekler ki bu adam daldan dala diyor biz bir şeyler yapmak istiyorum yani onların da olabilir tadilat olabilir işte dediğim gibi yer ve zaman kısıtlı olduğu için bir şey başlarken tam yarım kalıyor başka bir şey geçmeye çalışıyorum o zaman da öyle stres yapıyorum aslında verilerde yaşıyorum Bir yerden başlayıp işi sonuna kadar bitirmem lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Ben de kahve kültürü olmadığı için yaklaşık 4 yıl sonra emekli olmayı düşünüyorum Bu periyotta da kendime oyalanacak sevdiğim bir hobi olarak elektron istiyorum Bu anlamda bir şeyler ortaya koyup bir şeyler başarmayı çok istiyorum ama bir yerden başlamak lazım onun da farkındayım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Elektronik pahalı bir hobidir. Hem de çok pahalıdır. Zahmetlidir. Biraz da tehlikelidir.

    Transistör hakkında anlattıklarınızda yanlışlık var. Güç kollektörden girer. Yük bazen güç ile kollektör arasına bazen şase ile emetör arasına bağlanır. Base ya da beyz dediğimiz uç da transistörün bir anlamda tetik ucudur.

    Transistörü bir çeşmeye benzetin.
    Suyun geldiği yer kollektör.
    Suyun çıkacağı yer emetör (oklu yer).
    Çeşmenin başı da beyz. Beyze bir dirençle ne kadar akım gönderirseniz, emetör gerilimini o kadar arttırır. Ama limiti vardır çeşmeyi fazla açarsanız transistör yanar. Her transistörün limitleri dataşetinde yazar.
    örnek dataşet:https://www.sparkfun.com/datasheets/Components/BC546.pdf




  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Hurdacida teyp hoparlör çok olurdu, sene 2000 lerde,, teybi alıp eve götürüp tamir edip dinlerdim, sonra ona ne olurdu bilmiyorum,, yine başka teyp, hatta sıradan bi teyp buldum, kaseti parça başında durduruyor, ve kaç parça sonra duracağını siz belirliyorsunuz,,,
    Simtel plak çalar ,, sesi tonu çok iyi, 63 hz --- 12khz 5 band ekolayzır favorimdir,, sonra kaset ses vermedi, siwich kontrol potu bozuldu piyasada yok, attım gitti,,
    5 band ekomu kendim yapmak istedim, tüm malzemeleri aldım, ev taşınınca baskı asiti kayboldu, yeni odaya yerleş derken, heves gitti,,,
    Ankaradan hazır iyisinden Arçelik set aldım eve,, kısa süre sonra Mersin'den Pioneer set gövde aldım, iki Sony set kolonu,, iki Arçelik kolon yatıyor evde hepsi ,,
    Şimdi portatif müzik seti buldum,, iyiyse onuda eve bi nostalji hediye olarak alacağım, marka shaup lorenz , eskilerin iyisi,, fakat 2000 den sonraki çıkardığı tv ler vasat, onu kovalayan show marka vs vs ...
    Arabaya ses level göstergeleri, akü voltaj göstergesi yaptım,,, şarj dinamosu bozuldu, voltaj göstergesi olmasa ışık yanmadi,, yolda kalırdım,,,,
    Tüpçü dükkanımızda anfi otoanfi besleme devresi yapardim,, ne işi var onların orda diceksiniz, insani heves sardimi, yapasida geldimi her yerde yapar..

    90numarasanzimanyagı > araştırma geliştirmeleriniz için Tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben çocukken ceryan çarptı beni, böyle oldum
    Bir de karanlıktan çok korkardım küçükken. Kentte otururduk. Annemle babam yıllık izinlerine köye götürürlerdi beni. Orada dedemin feneriyle aşık oldum bu ışıldaklı elektronik olaylarına.
     Işıldak devresi yanan elemanlar...


    Ondan sonra da iflah olmadım zaten.




  • Üstadım bilgilendirme için çok teşekkür ederim bu konularda ben takılıyordum kafama takılan soru sizin bu Çeşme Benz etmenizde kaynak sizin ifadenizi de kollektöre bağlanıyor yük emiteri bağlanıyor base ise bu çeşmeden akan suyun debisini belirliyor Ancak son ifadenizde suyun geldiği yer kollektör çeşmenin başı Base çıkış noktası yani oluk dediğiniz yer emiter.Bu ifadeden şunu anlıyorum. Devrede kollektör baca her zaman kaynak kısmına bağlanıyor emiter yük kısmına bağlanıyor. Base ise transistörün npn veya pnp tipine göre kaynağın artı veya eksi hattına bağlanıyor. Yanlış anlamanızı istemem ama �zlediğim bir eğitim videosunda emiter her zaman transistörün tipine göre kaynağın artı veya eksi ucuna bağlanıyor kollektör ise yine transistörün tipine göre yükün artı veya eksi ucuna bağlanıyor Base bacağı ise yine transistörün tipine göre kaynağın artı veya eksi hattına bağlanıyor. Bu eğitim videosunu defalarca izledim anlatan arkadaş defalarca üzerine basarak emitter in kaynağı kollektörün ise yüke bağlanacağını ifade ediyor.konuya açıklık getirmesi açısından videonun linkini buraya ekliyorum sizde bir inceleyebilirsiniz doğru hangisi ise onu tespit etmek istiyorum şimdiden teşekkür ederim Linkhttps://youtu.be/1r9pNtSAveE

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Ben videoyu izlemicem de,

    "emiter her zaman transistörün tipine göre kaynağın artı veya eksi ucuna bağlanıyor kollektör ise yine transistörün tipine göre yükün artı veya eksi ucuna bağlanıyor"

    kısmı doğru hocam. Başlangıç seviyesinde biri olarak daha o seviyeleri karıştırmanızı tavsiye etmem. Ben sizin kolay anlayacağınız başlangıç kısmını anlattım. O kadarını şimdi öğrenseniz zamanlar gelir. Evet o cümledeki olay doğru. Sizin ne yapacağınıza bağlı olarak transistörün bağlantı şekli ve görevleri değişiyor. Transistör bir anahtarlama elemanıdır siz onu nasıl kullanmak isterseniz o role bürünür.
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Valla hocam sizi sadece alkışlıyorum.Sanirim bizim bu tarz ugrasilarimiz başkaları açısından gereksiz ve boş isler görülmekle birlikte bu anlamda birbirimizi en iyi anlayan bizleri sanırım çünkü bu tarz uğraşılar insanlara çok anlamsız geliyor ama biz ortaya bir şey çıkarttığımız zaman bundan haz duyuyoruz ve bir şeyler üretebiliyoruz bu oto anfi derken size bir şey sormak istiyorum aracımda kaset çalar teyp var bunu harici olarak dışarıdan bir anfi devresi bağlayabilirmiyim bu tarz bir işlem için neye ihtiyacım var ama dışarıdan hazır anfi olarak düşünme elektronik bir devre olarak sesin daha kuvvetli gelmesi anlamında kapılarda ve arka kısımda olmak üzere toplam 4 tane hoparlör bulunmakta arka sol hoparlör patladı.Bunun yerine farklı bir değerdeki hoparlör kullanabilir miyim Patlak hoparlör ve yerine kullanmak istediğim hoparlör resimleri EK 'tedir.Hazir sizin gibi bu işlere aşina bir arkadasi bulmuşken sorasim geldi.☺️☺️  Işıldak devresi yanan elemanlar...  Işıldak devresi yanan elemanlar... Patlak olan 4 ohm 15 watt.Yerine kullanmak istediğim 4 ohm 6 watt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • KORMAK K kullanıcısına yanıt
    Omaj 4 ohm uygunda, wati düşük , sesi açtığınızda hoparlöre zarar verir,, yerine piyasadan çapına uygun oto hoparlörü bakabilirsiniz,,
    Teybinizin kendi ses çıkışını kullanmanız daha uygun, extradan anfi işi zor ,, hobi olarak anfi yapmak isterseniz tda7377 öneririm, konu ışıldak konusu aslında çorba ettik :-) , anfi ve seslendirme konusunda özel mesaj pm den ilerleyebiliriz,, daha güçlü ses için Pioneer veya sony orijinal teyp almanız uygun olur ,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.